Otteluennakot

TUTO Volley avaa kautensa sarjanousijan vieraana

By 15.10.2020 No Comments

Äärimmäisen pitkältä tuntunut tauko sarjaotteluista tulee vihdoin päätökseen, kun Ykkössarja starttaa myös TUTO Volleyn osalta.

Näin kirjoitettiin jo viikko sitten, mutta vielä saatiin kuitenkin odottaa viikko lisää.

Tämän viikon sunnuntaina kausi ehkä vihdoin alkaa vieraspelillä sarjanousija Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan. Turkulaisjoukkue valmistautui siis pelaamaan sarja-avauksensa jo viime viikon lauantaina, mutta tuolloin vastustajajoukkue Napapiirin Pallokettujen koronakaranteeni siirsi kamppailua myöhempään ajankohtaan.

TUTO Volley pääsi syyskuun aikana kahdesti kokeilemaan liigajoukkueen haastamista, kun se kohtasi kotisalissa ensin Hurrikaani-Loimaan ja viikkoa myöhemmin Raision Loimun. Hurrikaani-kamppailussa TUTO Volley pystyi ajoittain hyvin haastamaan Mestaruusliigan kärkipäähän arvioitua joukkuetta ja tähtihetkenä oli kolmannen erän nousu yhdeksän pisteen takamatkalta vain pisteen päähän loimaalaisista. Lopulta joukkueiden tasoero oli kuitenkin selkeä ja Hurrikaani voitti puhtaasti erin 0-3.Viikkoa myöhemmin pelattu Loimu-ottelu oli vahva näyte TUTO Volleyn iskukyvystä tulevalla sesongilla, kun joukkue päihitti Ossi Rumpusen ja Tuomas Koppasen johdattamina raisiolaiset komeasti eräluvuin 3-1. Paikallisvääntö herätti TUTO Volleyn miehistössä selvästi taistelutahtoa sekä näyttämisen halua. Joukkueen peli-ilme oli läpi ottelun yhtenäinen ja otteista huokui pelaamisen intoa ja riemua, jota varmasti halutaan nähdä myös sarjakaudella.

Ykkössarjaa tullaan tälläkin kaudella pelaamaan yhdentoista joukkueen voimin, kun VaLePan kakkosjoukkue päätti luopua omasta sarjapaikastaan.

Kakkossarjasta ylöspäin nousi jo keväällä TUTO Volleyn sunnuntain vastustaja Pälkäneen Luja-Lukko. Alkaneen kauden voimasuhteita mietittäessä on kärkipäähän nostettava viime kaudelta tutut joukkueet, TUTO Volleyn lisäksi piikkipaikasta vahvasti taistelevat viime kaudella runkosarjan voittanut Lempo-Volley ja neljänneksi sijoittunut Nurmon Jymy. Kaikki joukkueet ovat kokeneet muutamia pelaajamuutoksia viime kaudesta, mutta korvaajia on löytynyt tilalle. Kuortaneen joukkue, uudelta nimeltään Murikat on kokenut isoimpia muutoksia, mutta nälkää joukkueella varmasti riittää. KyKy-Betset ja Isku on laskettava myös mukaan tulevan kauden kärkisijoituksia ajatellessa. Sampo ja Karhulan Veikot jatkavat pitkälti samalla rungolla kuin viime kaudella, joten yhteinen sävel voi löytyä nopeastikin. NaPan ja East Volleyn joukkueissa on Kuortaneen tapaan tapahtunut jonkin verran muutoksia. Savonlinnalaiset voivat olla jokerikortti tähän Ykkössarjakauteen ja rovaniemeläiset voivat nuorella joukkueellaan hyvinkin kiusata isompiaan.

Sunnuntain pelin joukkueet ovat kohdanneet toisensa viimeksi kaudella 2017-18 Kakkossarjassa, tuolloin TUTO Volley voitti kauden molemmat koitokset, tuon kauden joukkueesta TUTO Volleyssa pelaa edelleen vain passari Jani Puputti.

Pälkäne takoi viime kaudella Kakkossarjassa 18 ottelusta 16 voittoa ja joukkue oli oman lohkonsa ylivoimainen ykkönen. Pudotuspelit eivät ehtineet pälkäneläisten kohdalta edes alkaa ennen kauden lopullista päätöstä. Joukkueen runko koostuu pääosin nuorista pelureista, mutta keitosta on maustettu muutamalla kokeneella pelaajalla. Luja-Lukko on jo ehtinyt avata Ykkössarjataipaleensa kahdella ottelulla, joista se on napannut yhden sarjapisteen kärsittyään 3-2-tappion vieraskentällä Pielaveden Sammolle. Toisessa ottelussa Pälkäne taipui Lempo-Volleylle erin 3-0. Joukkueen tehopelaajina ovat toimineet Tomi Perkiö ja Verneri Halttula. Sunnuntain ottelu on samalla myös Pälkäneen kotiavaus, joten latausta riittää sitäkin kautta.

TUTO Volleyn joukkue on alkavalla kaudella pitkälti samanlainen kuin viime kaudella.  Rosteriin on kevään ja kesän aikana hankittu muutama täsmävahvistus. Kauden avausottelussa katseet kannattaa erityisesti kiinnittää Antti Karttusen, Einari Koiviston, Atte-Elias Puholaisen ja Oleksii Bulgynin sarjadebyytteihin TUTO Volleyn paidassa. On mielenkiintoista nähdä minkälaisen lisämausteen uudet pelaajat tuovat mukanaan joukkueen pelaamiseen.

TUTO Volley solmi kauden alla myös sopimuksen farmiyhteistyöstä mouhijärveläisen Kakkossarjajoukkueen Team Wincleanin kanssa. Sunnuntain peliin Mouhijärveltä TUTO Volleyn avuksi saapuu keskitorjuja Tatu Vuorenmaa.

Turkulaisryhmä on saanut vielä yhden ylimääräisen viikon ajan täyttää energiavarastojaan tulevaa kautta varten, joten sunnuntaina pelikentällä nähdään suurella todennäköisyydellä erittäin innokkaita ja latautuneita TUTO Volley-pelaajia, jotka päästetään vihdoin ja viimein tositoimiin.

 

 

Jere Hellsten