Skip to main content
Uutiset

TUTO VOLLEY HAKEE PAIKKAA MESTARUUSLIIGAAN

By 24.4.2021No Comments

TUTO Volleyn hallitus on päättänyt käyttää 1-sarjan voiton myötä tulleen mahdollisuuden hakea paikkaa lentopallon Mestaruusliigaan kaudelle 2021–2022.

– Kuten aiemmin keväällä ilmoitimme, niin tavoite on nousta Mestaruusliigaan jo kaudeksi 2021–2022. 1-sarjan voiton myötä ansaitsimme mahdollisuuden hakea liigapaikkaa ja kun koronakaudesta huolimatta pääsemme liikkeelle taloudellisesti puhtaalta pöydältä, niin hölmöä se olisi ollut jättää tilaisuus käyttämättä, kommentoi TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko.

Vaikka viime syksynä Turussa harmiteltiin kovasti liigakarsintojen pelaamatta jättämistä, niin TUTO Volley osoitti kauden aikana pelillisen valmiutensa tavoitella liigapaikkaa voittamalla kaikki runkosarjan 20 ottelua. Kauden ainut tappio koettiin ensimmäisessä finaalissa Kyyjärvellä. Mestaruutta juhlittiin viikko sitten toisen finaalin ja sen jälkeisen kultaisen erän voiton myötä.

 

Lentopallon Mestaruusliiga tekee kokonaisarvioinnin liigapaikan hakijan osalta. Saman prosessin käyvät läpi kaikki viime kaudellakin pelanneet seurat. Mestaruusliiga arvioi vuosittain liigalisenssin kelpoisuusehtojen täyttymisen.

– On ollut mahtavaa seurata TUTO Volleyn energiaa ja otteita 1-sarjassa. Kova työ on tuottanut tulosta ja sarjavoiton lisäksi on nyt mahdollisuus hakea liigapaikkaa. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota hakijan organisaation laajuuteen, pelaajamateriaaliin ja valmennukseen. Talouteen liittyen arvioidaan liigatason budjetin saavuttamiseen liittyviä tekijöitä. Lentopallon Mestaruusliiga tekee arviointityön ja päätökset toukokuun puoleen väliin mennessä, toteaa Mestaruusliigan tapahtumista, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Riia Martinoja.

Liigapaikan hakijan arvioinnin lisäksi päätöksiin vaikuttavat myös Mestaruusliigan kokonaisarvio, mikäli joukkuemäärä kasvaisi kymmenestä joukkueesta yhteentoista. Tarkastelussa huomioidaan  laajempi analyysi pelaajamateriaalin valtakunnallisesta riittävyydestä, mikäli joukkuemäärä kasvaisi.

 

TUTO Volleyssa on selvä visio tulevaisuudesta, nykyajan uhkakuvia kuitenkaan unohtamatta.

– Tulimme kolme vuotta sitten kovalla rytinällä 1-sarjaan. Nyt jos liigaportti meille avautuu, niin vettä pitää lisätä myllyyn entisestään. Koko organisaatiolla on vahva luotto siihen, että Turussa riittää intohimoista urheiluväkeä oman kaupungin liigajoukkueen taakse.

– Nähtäväksi jää, miten koronatilanne vaikuttaa urheilutapahtumiin tulevaisuudessa. Omaa toimintaa sopeutetaan sitten tilanteen mukaan, urheilutoimenjohtaja Eko kertoo luottavaisena.

 

TUTO Volley tiedottaa tulevan kauden pelaaja- ja valmentajasopimuksista vasta sarjapaikan varmistuttua.

 

Lisätietoa ja median yhteydenotot:

Oskari Eko

CEO, Urheilutoimenjohtaja

040 5239395

oskari.eko@tutovolley.fi

 

Joukkueen rakentamisesta vastaa joukkueen manageri, Marko Eko (050 3084939).

 

Lentopalloliiton/Mestaruusliigan puolesta kysymyksiin vastaa

Riia Martinoja

Mestaruusliigan tapahtumista, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja

040 555 1597

riia.martinoja@lentopalloliitto.fi

 

 

 

TUTO Volley Oy on vuonna 2018 perustettu osakeyhtiö, joka on kaudesta 2018–2019 lähtien vastannut Turun Toverit Ry:n lentopallojaoston miesten edustusjoukkueen toiminnasta.