Skip to main content
Otteluraportti

MESTARIT 2021!

By 19.4.2021No Comments

TUTO Volley- KyKy 3-1  (25-23, 12-25, 25-22, 25-19)

Kultainen erä 25-21 TUTO Volleylle

 

Lentopallon 1-sarjan toisesta loppuottelusta Nunnavuoren palloiluhallissa muodostui lopulta turkulaisjuhla, kun avausfinaalin Kyyjärvellä hävinnyt TUTO Volley pystyi tiukan taistelun jälkeen ensin tasoittamaan ottelusarjan Kykyä vastaan 3-1-voitolla. Mestaruuden sinetöineessä kultaisessa erässä kotijoukkue oli alusta lähtien kuskin paikalla ja vei erävoiton lukemin 25-21.Voiton myötä TUTO Volleylle avautui mahdollisuus anoa mestaruusliigapaikkaa kaudelle 2021-22 TUTO Volleyn kapteeni Jani Puputti oli pelin jälkeen onnellinen ja helpottunut joukkueen puolesta.

  • Tiukkaa vääntöä oli ja pienet marginaalit ratkaisivat pelin. Saatiin tiukoissa paikoissa pari tärkeää pistettä. Kukaan pelaajista ei ollut eilisen tappion jälkeen maansa myyneitä, vaan tiesimme finaalien olevan tiukkaa vääntöä. Emme jännittäneet tänään oikeastaan yhtään ja luotimme omaan tekemiseen. Kultaiseen erään oli makea lähteä 3-1- voiton jälkeen. Tämä on hienoa, tätä varten on harjoiteltu. Kyllähän meikäläisen eräpäivä lentopalloilijana on mennyt kauan sitten, nyt taitaa olla jo biopussi- tavaraa, mutta ei ikinä sanota ei, tuumi konkaripassari tulevasta.

Isäntäjoukkue aloitti ottelun terävästi ja karkasi avauserässä jo parhaimmillaan 8 pisteen johtoon, mutta KyKy nousi vielä taisteluun erävoitosta, mutta TUTO Volley hoiti erän Ossi Rumpusen onnistumisten johdolla. Toisessa erässä KyKy marssi selvään voittoon kotijoukkueen virheiden sekä Aivars Petrusevicsin ja Jaakko Aningon hyökkäysten siivittämänä. Kolmas erä oli alusta loppuun tasaista vääntöä, eikä isoja eroja syntynyt. Lopulta kotijoukkue käänsi ratkaisevat pallot edukseen TUTO Volleyn onnistujiin kuului Antti Karttunen. Neljännessä erässä tasaisen alun jälkeen TUTO Volley pystyi repäisemään etumatkaa puolessavälissä kolmikon Karttunen – Rumpunen – Einari Koivisto laitahyökkäyksillä.

Kultaisessa erässä TUTO Volley piti alusta lähtien etumatkan vierailijoihin, jotka pääsivät tiukassa taistelussa kerran pisteen päähän turkulaisista. TUTO Volleyn ratkaisijoina häärivät tutut nimet Rumpunen ja Koivisto, joista jälkimmäinen jysäytti mestaruuspallon kenttään.

TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko suuntasi voiton hetkellä myös katseita tulevaisuuteen

  • Nyt juhlitaan pari päivää ja loppuviikosta aletaan tosissaan miettimään mihin paukut riittävät ensi kautta ajatellen. Parin viikon sisällä siitä pitää jonkinlaista ajatusta antaa. Nyt nautitaan kuitenkin tästä, totesi iloinen Eko.

 

Jere Hellsten