Skip to main content
Uutiset

TIHUMÄKI, KARTTUNEN, KESKINEN, GROFFIER – TUTO Volleyn joukkueen runko valmiina tulevaan Mestaruusliigakauteen

By 31.5.2022heinäkuu 22nd, 2022No Comments

TUTO Volleyn joukkue seurahistorian toiselle Mestaruusliigakaudelle alkaa hahmottumaan, kun kasassa on nyt 10 pelaajasopimusta. Uusina miehinä Kupittaalla ensi kaudella nähdään Matias Tihumäki, Roope Keskinen ja William Groffier, lisäksi Antti Karttunen jatkaa jo kolmatta kautta TUTO Volleyn paidassa.

 

Kaksinkertainen Suomen mestari Matias Tihumäki TUTO Volleyn hakkuriksi

TUTO Volley on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdessä hakkuri Matias Tihumäen kanssa. 21-vuotias pallontappaja siirtyy Turkuun VaLePan riveistä, jossa Huittisista lähtöisin oleva peluri ehti napata kaksi Suomen Mestaruutta vyölleen. Nuoren Tihumäen vastuu kasvoi viime kauden edetessä ja kevään ratkaisupeleissä hän oli iso palanen mestarijoukkuetta. Runkosarjassa tasan kaksimetrinen laitatykki nakutti 210 pistettä, pudotuspeleissä vauhti vain kiihtyi ja pisteitä kertyi lyhyessä ajassa 179, tämä oikeutti pudotuspelien pistepörssin neljänteen sijaan ja ässätilastossa Tihumäki oli toinen 16:lla onnistumisellaan. Pelaaja itse on viime kauden suorittamisesta myös mielissään.

 • Kausi sujui nousujohteisesti ja näytön paikkojen lisääntyessä onnistumisiakin tuli lisää.

Tulevalla kaudella on kuitenkin aika astua uusiin ympyröihin TUTO Volleyn kanssa.

 • Sopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi, kun oli aika katsella välillä muualle. TUTO Volleylla oli tarjota mielenkiintoinen paketti ja pienten neuvotteluiden jälkeen molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä. Uusi kaupunki ja joukkue tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia, joista olen innoissani.

Rehdiksi huittislaiseksi joukkuepelaajaksi itseään kuvaileva Tihumäki saapuu Turkuun isoin odotuksin ja ainakin yksi kentän ulkopuolinen haave mielessään.

 • TUTO Volleylla on nykyaikaisesti järjestetyt ottelutapahtumat ja muutenkin olen kuullut oikeastaan vain hyvää seuran toiminnasta. Tavoitteenani on kantaa isoa vastuuta joukkueen pisteidenteossa kauden mittaan sekä nostaa Turkua lentopallokartalla ihmisten tietoisuuteen. Se onnistuu menestymällä. Ensi kaudella minua kiinnostaa myös kuuluisan funikulaarin kunto, en malta odottaa, että pääsen sen kyytiin, Tihumäki intoilee.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa lataa odotuksia tuoreen hankinnan harteille.

 • Matias on terveellä itseluottamuksella varustettu nuorimies, joka on hankittu joukkueeseen isoon vastuuseen pallontappajana, Kuoksa tuumasi.

 

Antti Karttunen jatkaa jo kolmatta kautta TUTO Volleyn paidassa

TUTO Volleyn toisella liigakaudella nähdään lisää myös aiemmilta kausilta tuttuja nimiä, kun seura on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen yleispelaaja Antti Karttusen kanssa. 29-vuotiaalle ja 194-senttiselle yleispelaajalle alkava kausi on kolmas turkulaisjoukkueen väreissä. Ennen TUTO Volleyn aikakauttaan Karttuselle on kertynyt kokemusta muutamista muista liigaseuroista. Viime kaudella Karttunen taisteli pelaavan yleispelaajan paikasta vaikeuksien värittäessä matkaa. Pisteitä runkosarjassa kertyi lopulta 81. Haasteet jättivät nälkää ja intoa jatkaa liigapelejä TUTO Volleyn kanssa.

 • Mennyt kausi oli itselle vaikea loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Koko kausi oli aikamoista kilpajuoksua oman voinnin kanssa ja se menikin vähän ohi itseltä. Jatkosopimus syntyi kuitenkin aika helposti, tietysti nykyään on aika paljon asioita selvitettävänä ennen sopimuksen syntymistä. Kehityskohteena on kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana paremmaksi. Odotankin innolla Ollin valmennusta ja sitä, mitä saadaan yhdessä aikaan, Karttunen linjaa.

Päävalmentaja Olli Kuoksa vuorostaan korostaa terveenä pysymisen merkitystä.

 • Antille on tärkeintä saada nyt ehjä kausi alle ja sitä kautta pyrkiä saavuttamaan oma potentiaali. Karttunen on fyysinen yleispelaaja, joka varmasti auttaa joukkuetta, summaa Kuoksa.

 

Roope Keskinen liittyy keskitorjujaosastolle

Keskitorjujaosastolle tuorein kiinnitys on Kokkolan Tiikereistä hankittu 21-vuotias keskitorjuja Roope Keskinen. 197-senttisen Ylöjärven Ryhdin kasvatin sopimus on yksivuotinen. Reiluksi ja todella kilpailuhenkiseksi itseään luonnehtiva Keskinen pelasi Tiikereiden riveissä kaksi edellistä kautta ja ennen sitä pelejä on kertynyt muun muassa Kuortaneen ykkössarjajoukkueessa. Viime kaudella Keskinen nappasi 10 torjuntaa ja pamautti syöttöruudussa 15 ässää. Peliaika ja vastuu jäi Kokkolassa rajalliseksi. Turkuun saapuukin pelihaluja uhkuva keskitorjuja.

 • Viime kausi meni itseltä ihan hyvin, toki peliajallisesti jäi vielä nälkää ensi kaudelle. TUTO Volleyn kanssa päästiin nopeasti hyvään yhteisymmärrykseen asioista. Fiilikset uudesta joukkueesta ja seurasta ovat erittäin hyvät ja odottavaiset. Tavoitteenani on pelata paremmin kuin ennen ja viedä joukkuetta eteenpäin. Ensi kaudelta odotan hyvää tekemistä ja kovia voittoja, Keskinen toteaa.

Turkulaisjoukkueen päävalmentaja Olli Kuoksa on toiveikas uuden hankinnan suhteen.

 • Roope on pelimies, joka nauttii voittamisesta ja pelaamisesta. Toivotaan, että hän ottaa urheilijana stepin eteenpäin ja nousee liigan keskitorjujien eliittiin, Kuoksa sanailee.

 

Nuorten maajoukkuepelaaja William Groffier TUTO Volleyn haaviin

TUTO Volley panostaa voimakkaasti myös tulevaisuuteen. Osoituksena tästä seura on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen yhdessä 17-vuotiaan William Groffierin kanssa. Hakkurin tontilla operoinut 192- senttinen Groffier siirtyy TUTO Volleyn riveihin Kuortaneen Ykkössarjajoukkueesta, jossa nuorukainen pelasi viime kauden. Karkkilan Poikien kasvatti naputti Ykkössarjassa 23 peliin 256 pistettä, jotka oikeuttivat pistepörssissä sijalle 12. Groffierille on kertynyt kokemusta kansainvälisistä peleistä nuorten maajoukkueen kanssa.

 • Sain paljon pelejä ja vastuuta Kuortaneen riveissä, joten lähden hyvillä fiiliksin eteenpäin. Sopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi ihan normaalisti, tarjous kuulosti hyvältä, varsinkin kun päävalmentaja Kuoksa on minulle tuttu jo entuudestaan. Uudelle sarjatasolle hyppään odottavin tunnelmin. Haluan oppia pelaamaan kovempia pelejä ja kiinnostaa paljon myös nähdä, millaista on pelata liigassa.

Nuori peluri on omien sanojensa mukaan innokas ja nöyrä kaveri, joka siirtyy uusiin maisemiin iloisella mielellä.

 • Olen kuullut pelkkää hyvää Turusta ja TUTO Volleysta, kaupunki on myös lähellä kotia, se on myös plussaa. Ensi kauden tavoitteena on saada hyvä määrä peliaikaa ja kehittyä niin pelaajana kuin ihmisenäkin, toteaa Groffier.

TUTO Volleyn pääkäskijä Olli Kuoksan suunnitelmissa on istuttaa nuori hankinta uuteen rooliin turkulaisjoukkueessa.

 • Kuortaneella lähinnä hakkurin roolia pelannut huippulupaus auttaa TUTO Volleyta jatkossa lähinnä yleispelaajana. Groffierilla on mahdollisuus olla Suomen seuraava kansainvälisen tason huippupelaaja, povaa Kuoksa.

 

TUTO Volleyn urheilutoimenjohtajan, Oskari Eko tilannekatsaukseen on helppo tiivistää tämän hetken tilanne.

 • Joukkueen rakentelu on tässä kohtaa kesää erinomaisella mallilla, eikä seuraavien sopimusten, tai ainakaan niiden julkaisujen kanssa ole tarvetta kiirehtiä. Pari korttia pidetään piilossa, mutta kokonaisuus näyttää jo nyt hyvältä! Elokuussa nautitaan maaottelusta Kupittaalla ja sen jälkeen katseet käännetään tiukasti tulevaan Mestaruusliigakauteen, joka alkaa syys-lokakuun vaihteessa.

 

Turussa pelataan siis pitkä aikaa myös virallinen maaottelu, kun Suomi kohtaa Latvian EM-karsintaottelussa keskiviikkona 17.8.2022. TUTO Volley toimii tapahtuman paikallisjärjestäjänä. Lipunmyynti tapahtumaan avataan lähipäivinä.

 

Jere Hellsten

 

TUTO VOLLEYN SOPIMUSTILANNE 31.5.2022

P                   Akseli Lankinen                   2022-23

P                   Oleksii Bulgyn                     2022-24

L                    Ville Sihvonen                     2022-24

YP                 Tuomas Siirilä                      2022-24

YP                 Joonas Kontio                      2022-25

YP                 Antti Karttunen                   2022-23

YP                 William Groffier                  2022-25

KT                 Tatu Vuorenmaa                  2022-23

KT                 Roope Keskinen                  2022-23

H                   Matias Tihumäki                  2022-23

 

PV                 Olli Kuoksa

V                   Juha Lönnqvist

UTJ               Oskari Eko

H                   Pasi Meriläinen