Skip to main content
Uutiset

Nuorta voimaa TUTO Volleyn kokoonpanoon – Vuorenmaa, Bulgyn ja Kontio sopimuksiin

By 19.4.2022No Comments

Lentopallon Mestaruusliigassa finaalipelit ovat tällä hetkellä kuumimmillaan, mutta TUTO Volley jyskyttää eetteriin vahvasti tulevan kauden sopimuksia. Turkulaisseura on kiinnittänyt riveihinsä keskitorjuja Tatu Vuorenmaan, passari Oleksii Bulgynin ja yleispelaaja Joonas Kontion. Vuorenmaan sopimus kattaa tulevan kauden, Bulgynin sopimus kaksi seuraavaa kautta ja Kontion sopimus on mallia 2+1 vuotta. Kaikilla pelaajilla on enemmän tai vähemmän TUTO Volley -taustaa.

Menneellä kaudella kovan sisääntulon Mestaruusliigaan tehnyt Vuorenmaa aloittaa kolmannen kautensa turkulaisjoukkueessa, joista ensimmäinen oli toki vielä farmipelaajan statuksella. Vuorenmaa debytoi Mestaruusliigassa ennakkoluulottomasti, eikä juurikaan kuvia kumarrellut. 23-vuotias VaLePan kasvatti palkittiinkin alkukaudesta valinnalla lokakuun liigatähdistöön ja nyt sesongin lopulla Vuorenmaa on ehdolla kauden läpimurtopelaajaksi. Kauden aikana plakkariin kertyi 182 pistettä ja 50 torjuntaa. Tämä blokkimäärä oikeutti 196-senttisen keskitorjujan torjuntatilastossa 12. sijalle. Tilastolukemista ja saavutuksista huolimatta Vuorenmaa pitää jalat tiukasti maan pinnalla.

  • Viime kausi meni omalta osalta ainakin suurimmaksi osaksi hyvin. Menneeltä kaudelta ei oikein tullut mitään erityistä oppia, mutta ehkä peli oli vähän totisempaa mihin on aiemmin tottunut.

Jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa ei tuottanut vaikeuksia ja tavoitteet ensi kaudelle ovat yksinkertaisen selkeät.

  • Sopimus syntyi pienten neuvotteluiden jälkeen kohtuullisen helposti. Koitetaan ensi kaudella vähän taas parantaa joka osa-alueella, Vuorenmaa totesi.

Mielenkiintoisimman reitin on kulkenut 19- vuotias passari Bulgyn, jolle tuleva kausi on myös kolmas TUTO Volleyn organisaatiossa. Ensimmäinen kausi sujui ”Ollilta ”vielä kentän puolella, mutta Mestaruusliigan alkaessa hän siirtyi tilastomiehen jakkaralle pelaten toki samalla kakkossarjaa. Loppukaudesta Bulgynin tilille napsahti Mestaruusliigadebyytti myös pelaajana. Nyt edessä on taas paluu vakituisesti kentälle edustusjoukkueessa. Monipuoliset kokemukset ovat auttaneet 189-senttistä passaria. Jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi melko vaivatta.

  • Viime kaudella oli mielenkiintoinen kokemus olla tilastomies ja nähdä kentän takaa, mikä on Mestaruusliigan todellinen taso. Kakkossarjassa on saanut paljon peliaikaa ja lisää vastuuta. Meillä oli siellä todella mukava porukka kasassa ja harmittaa, että kausi jäi lyhyeksi. Meillä oli rahkeita mennä pitkälle aina finaaleihin asti.

Tulevalle kaudelle Bulgyn lähtee innokkain mielin.

  • Ensi kaudesta tulee mielenkiintoinen, kun on uusi valmentaja ja joukkue. Päästään kesällä ja tulevalla kaudella hiomaan pelikuvioita ja taistelemaan korkeista sijoituksista. Itse haluan kehittää jokaista osa-aluetta niin, että voin olla ensi kauden jälkeen tyytyväinen ja todeta että: ”Wow, ollaan tehty paljon töitä ja lopputulos näkyy”, Bulgyn veisteli.

Uusin nimi TUTO Volley-seuraajille on Joonas Kontio. Salolaisen lentopalloilun kasvatti siirtyy Turkuun Kuortaneelta, jossa 19 vuotta täyttävä nuori mies pelasi edelliset kolme kautta ykkös- ja kakkossarjaa. 190- senttinen Kontio kuitenkin harjoitteli TUTO Volleyn kanssa jonkin verran jo viime kesänä ja kävi pelaamassa sittemmin jo mitätöidyn Mestaruusliigakauden päätöspelin Kupittaalla turkulaisjoukkueen paidassa. Tällä kaudella Kontio saalisti ykkössarjassa 23 otteluun 85 pistettä. Nuorten maajoukkueringissä olevalle yleispelaajalle hyppy pääsarjaan on mieluinen.

  • TUTO Volley oli minulle tuttu seura entuudestaan ja uudelle sarjatasolle siirrytään hyvillä fiiliksillä. Minulla on kova tahto kehittyä pelaajana. Nyt menneellä kaudella sain rakennettua sekä fysiikkaa että lajitaitoja, kun kahtena edellisenä kautena taistelin loukkaantumisten kanssa. Lisäksi on hienoa palata kotimaisemiin ja uuteen joukkueeseen, sanaili erittäin motivoituneeksi ja nälkäiseksi pelaajaksi itseään kuvaileva Kontio.

 

Jere Hellsten