Skip to main content
Uutiset

Ruslan Zhbankov jatkaa TUTO Volleyn päävalmentajana – Juha ”Löne” Lönnqvist palaa valmennustehtäviin apuvalmentajana

By 23.5.2021No Comments

Lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva TUTO Volley on rakentanut joukkuetta pitkin kevättä. Seura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ruslan Zhbankovin kanssa. Ruslan saa valmennustiimiinsä varsin tutut kaverit, sillä kesän aikana joukkueen rakentamisesta vastaava Marko Eko siirtyy syksyllä puhtaasti apuvalmentajaksi ja pikkuveli Oskari hoitaa urheilutoimenjohtajana kaikki joukkueenjohdolliset tehtävät kauden aikana. Valmennustiimiin on kiinnitetty myös Juha ”Löne” Lönnqvist, joka tekee paluun monen vuoden tauon jälkeen joukkuevalmentamisen pariin. Lönen vastuulle tulee erityisesti joukkueen fyysinen valmennus.

Alkava kausi on Zhbankoville neljäs peräkkäinen TUTO Volleyn peräsimessä. Projekti on kehittynyt Ykkössarjassa aina eteenpäin kausien kuluessa ja tänä keväänä työ palkittiin Ykkössarjan mestaruudella. Tuoreelle mestariluotsille olisi löytynyt ottajia myös muista seuroista, mutta hän päätti jäädä turkulaisjoukkueeseen.

  • Olen ollut pitkään samassa seurassa ja halusin jatkaa näiden tuttujen ihmisten kanssa myös tulevalla kaudella. Teimme viime kaudella yhdessä niin hyviä päätöksiä, että halusin ehdottomasti jatkaa TUTO Volleyssa, Zhbankov totesi.

Päävalmentajalta löytyy itseltään kokemusta penkin takaa myös Mestaruusliigasta Raision Loimusta ja Pielaveden Sammosta. Tulevaan kauteen ja mahdolliseen liigapaikkaan Zhbankov suhtautuu toiveikkaana.

  • Olen optimistinen ensi kaudesta, mutta vielä on vaikea sanoa minkälainen joukkue meillä tulee olemaan. Aloitimme juuri rakentamaan uutta joukkuetta ja vasta myöhemmin voin varmasti sanoa kuinka hyvin meidän on mahdollista pelata, Ruslan mietiskelee.

Lönnqvistilta löytyy runsaasti kokemusta lentopallovalmennuksesta. Viimeisten kausien aikana hän on toiminut Turun Seudun urheiluakatemiassa lentopallon lajivalmentajana yhdessä Zhbankovin kanssa. Uralla matkan varrelle on mahtunut kausia muun muassa Raision Loimun ja Korson Vedon (nykyisin Vantaa Ducks) valmennustiimeissä.  2000-luvun alussa tulevan kauden valmennuskaksikko juhli yhdessä Suomen mestaruutta. Silloin Ruslanilla oli pelipaita päällä ja Lönellä päävalmentajan kravatti kaulassa.

  • Minulla on kohtuullisen pitkä tarina lentopallon parista ja valmentaminen on kiinnostanut vaihtelevasti koko ajan. Tästä pestistä on TUTO Volleyn kanssa juteltu jo muutaman kerran aikaisemmin, mutta vasta nyt oli oikea aika. Nyt pääsen tekemään töitä yhdessä joukkueen kanssa tuloksen eteen, mikä on akatemiavalmennuksesta puuttunut. Mietteet ovat positiiviset, olen kuullut organisaatiosta pelkkää hyvää. Toiminta täällä on ihmisläheistä, välittävää ja kaikkia tekijöitä huomioivaa. Yksi merkittävä tekijä on se, että meillä on Ruslanin kanssa yhteistä historiaa. Olen jopa valmentanut häntä, ollut osa hänen valmennustiimiään Loimussa ja nyt toimimme jo yhdessä Urheiluakatemiassa. Odotan jo innolla, että joukkue saadaan kasaan ja pääsemme tekemään arkityötä, Lönnqvist tuumii.

Uudella apuvalmentajalla on mielessään muutama asia, jotka hän haluaa tuoda mukanaan.

  • Mielestäni lentopallossakin pelaajia pitäisi huomioida enemmän yksilöinä. Joukkueesta pitää myös jatkossa huokua ammattimainen meininki, jossa yhdessä sovittu vaatimustaso koskee organisaation kaikkia jäseniä. Yksilön henkisiä asioita pitää ymmärtää paremmin. Jokaisessa on hirvittävä voimavara, joka täytyy tuoda esiin oikealla tavalla, summaa Lönnqvist.

 

Muilta osin TUTO Volleyn taustajoukot pysyvät siis pitkälti samoina. Joukkueen huoltopäällikkönä jatkaa Pasi Meriläinen. Reijo Peltonen auttaa jatkossakin Pasin lisäksi bussikuskia tarpeen mukaan. Monipuolisen taustajoukon täydentää Jerry Stenberg, joka on käytettävissä fysiopuolella viime kauden tapaan.

Seuran hallitus jatkaa myös samalla kokoonpanolla kuin viime kaudella. Uutena kasvona TUTO Volleyn organisaatiota vahvistaa myyntipäällikön tehtävässä aloittanut Jarkko Wilén.

Urheilutoimenjohtaja Oskari Ekon mukaan tilanne näyttää hyvältä.

  • Meidän käsityksemme mukaan meillä on tällä hetkellä liigapaikka siinä missä kaikilla vanhoillakin seuroilla. Jokainen päivä ennen virallista päätöstä antaa etumatkaa vanhoille liigaseuroille, vaikka tosin liigalisenssiä tulevalle kaudelle ei ole vielä yhdellekään seuralle vahvistettu. Tiedämme itse meidän nykyisen taloudellisen tilanteemme ja muut liigaan vaadittavat kriteerit. Kun mitään liigapaikan estäviä seikkoja ei ole tullut ilmi, etenemme muiden liigajoukkueiden tapaan kohti tulevaan liigakautta.

Valmennustiimiin urheilutoimenjohtajalla on täysi luotto

  • Ruslanin jatko on meille todella arvokas asia. Kolmen kauden aikana Ruslanista on tullut vahva valmennuksellinen peruspilari TUTO Volleylle ja molemmin puolinen luottamus antaa erinomaisen lähtökohdan liigakauteen.
  • Lönen kiinnittäminen valmennustiimiin oli Markolta kova temppu! Helppohan siinä on itse hypätä apuvalmentajaksi tuon kaksikon rinnalle, pikkuveli kuittaa pilke silmäkulmassa.

 

 Jere Hellsten / TUTO Volleyn tiedotus

 

LISÄTIETOJA JA MEDIAN YHTEYDENOTOT

Oskari Eko

Urheilutoimenjohtaja, CEO

oskari.eko@tutovolley.fi  // 0405239395

 

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Jarkko Wilén

jarkko.wilen@tutovolley.fi // 050 475 9889