Skip to main content
Uutiset

Rumpunen ja Rajala jatkavat – pelaamalla ei liigan ovia kuitenkaan ensi keväänä avata?

By 22.5.2020No Comments

Lentopallon Ykkössarjassa pelaava TUTO Volley on allekirjoittanut yksivuotiset jatkosopimukset yhdessä yleispelaaja Ossi Rumpusen ja libero Henri Rajalan kanssa. Rumpuselle alkava kausi on toinen TUTO Volleyn miehistössä, kun puolestaan Rajala lähtee kolmannelle kaudelleen. Lisäksi Lentopalloliiton pääsarjaryhmä esittää Mestaruusliigan ovien sulkemista tulevalle kaudelle, ykkössarjan voittajalle annetaan mahdollisuus hakea liigapaikkaa.

188-senttinen Ossi Rumpunen muistetaan pitkän linjan Mestaruusliiga-pelaajana kasvattajaseuransa Raision Loimun riveistä. Mieheltä löytyy myös kokemusta kansainvälisiltä kentiltä Saksan Bundesliigasta Durenin ja Solingenin joukkueista.

Menneellä kaudella 31-vuotias yleispelaaja kuului TUTO Volleyn ja koko ykkössarjan ehdottomiin kärkipelaajiin. Rumpusen suorittaminen oli läpi kauden tasaisen varmaa ja hän oli usein vahvassa iskussa otteluiden ratkaisuhetkillä, Pisteitä syntyi 21 ottelussa yhteensä 314 kappaletta, joka oikeutti Ykkössarjan pistepörssissä viidennelle sijalle. Keskimäärin Rumpunen tehtaili 15 pistettä ottelua kohden.

Jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi helposti.

  • Viime vuosi oli vallan mainio ja sama runko näyttäisi pysyvän kasassa. Joukkue on täynnä hyviä jätkiä! Harjoituksissa ja peleissä taistellaan täysillä voitosta ja painetaan täysillä hommia. Joka kerta tuli mentyä hymy huulilla hallille ja uskon, että sama jatkuu myös ensi kaudella, Rumpunen totesi.

Tulevaan kauteen Ossi lähtee luottavaisin mielin.

  • Uskon, että meillä on taas kasassa joukkue, jolla on mahdollisuus mennä pitkälle. Taistelemme varmasti jokaisen pelin voitosta! Odotan jo nyt, että pääsee taas pallon kanssa touhuamaan, kokenut yleispelaaja tuumii.

Libero Henri Rajala kuuluu joukkueen liigakokemusta omaavaan kaartiin, sillä 190-senttinen Auran Vannaksen kasvatti on pelannut niin Raision Loimun, Hurrikaani-Loimaan kuin Keski-Savon Paterinkin riveissä. Viime kaudella Rajala pelasi yhteensä 16 peliä ja jakoi liberovastuun yhdessä Roope Siliämaan kanssa. Puolustuspelin erikoismies esitti menneellä kaudella uskomattoman upeita pelastuksia aivan kentän pinnasta.

Kesken jäänyt viime kausi jätti Rajalalle sopivasti nälkää.

  • Jatkan TUTO Volleyssa, koska eihän pelaamista voi lopettaa vajaaseen kauteen. Ossin kanssa keskusteltiin yhdessä jatkosta ja tämän jälkeen päätös syntyi nopeasti, kun myös perhe näytti asialle vihreää valoa.

Katseet on myös suunnattu jo kohti tulevaa kautta.

  • Pohjien rakentaminen alkoi oheisharjoittelulla maaliskuun loppupuolella. Tämän takia kesätreeneihin ei ole hoppu, koska olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin ennen viime kautta.
  • Lentopalloliiton pääsarjaryhmän suunnitelmat poistaa liigakarsinnat tulevan kauden huipennuksesta on todella kova pettymys ja tämän takia pelaamisen jatkamista piti harkita pitkään. Toivottavasti edes Suomen Cup palaisi vanhoihin hyviin aikoihin ja alasarjajoukkueet pääsisivät haastamaan liigajoukkueita, Rajala ihmettelee vielä kuitenkin toiveikkaana.

TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko on ymmärrettävistä syistä kovin tyytyväinen kahden avainpelaajan jatkosopimuksiin.

  • Ossi ja Heke ovat joukkueelle valtavan isoja palasia niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Jokainen lentopalloa näillä suunnilla seuraava tietää minkälaisista pelimiehistä on kyse, joten sen enempään kavereita ei varmaan ole tarvetta hehkuttaa.

Pettymys pääsarjaryhmän esittämään sarjajärjestelmään on myös TUTO Volleyn toimistolla kova. Urheilutoimenjohtaja Eko pitää ratkaisua epäurheilullisena ja näkee monta syytä miksi karsinnat pitäisi säilyttää, vaikka sitten vain liigan viimeisen joukkueen ja ykkössarjan voittajan välillä.

  • Jos Mestaruusliiga todella päätetään ”sulkea” tulevaksi kaudeksi, liigakarsintojen puuttuminen vie terävimmän kärjen kevään huipennuksesta ykkössarjajoukkueiden osalta ja on väistämättä epäurheilullinen ratkaisu. Kuten aiempina vuosina on nähty, ykkössarjan kärkijoukkueilla on ollut sanansa sanottavana liigan heikompia joukkueita vastaan. Viime kaudella nähtiin hyvä esimerkki siitä, miten karsintapeikko lisää mielenkiintoa liigassa myös pudotuspeliviivan alapuolelle, eikä joukkueita päästy kiekkomaailman tapaan tyhjennysmyymään ennen kauden loppua. Jos viime kausi olisi päästy pelaamaan loppuun ja matka mahdollisesti jatkunut liigakarsintoihin asti, niin lähtökohdat tulevaan kauteen olisivat olleet taloudellisesti täysin erilaiset, karsintojen tuloksesta huolimatta. Myös medianäkyvyys on ihan eri luokkaa kun puhutaan liigakarsinnoista, siitä tuskin on yhdellekään joukkueelle tai ylipäätään koko pienelle lajille mitään haittaa.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan tehdyt esitykset perustuvat seuroille tehtyyn kyselyyn, mutta kyselyn ulkopuolelle jätettiin ainakin ykkössarjan kärkijoukkueet.

 

-Jere Hellsten