Otteluennakot

PLAYOFFS 2020: TUTO Volleyn kevään tosipelit starttaavat Pielavedellä

Pitkä runkosarjakausi on taputeltu ja edessä ovat pudotuspelit, joissa selvitetään Ykkössarjan todellinen herruus.

Runkosarja sujui TUTO Volleyn osalta varsin mallikkaasti, sillä joukkue hävisi koko kauden aikana vain neljä ottelua ja sijoittui runkosarjassa kakkoseksi. Tämä tarkoitti sitä, että Toverit saa lauantaina alkavissa puolivälierissä vastaansa runkosarjassa seitsemänneksi tulleen Pielaveden Sammon. Ottelusarjan voittoon ja paikkaan välierissä tarvitaan kaksi voittoa. Lauantain Pielaveden kohtaamisen jälkeen otteluparin ratkaisu nähdään joka tapauksessa ensi viikonloppuna (14.3 ja tarvittaessa 15.3.) Nunnavuoren Palloiluhallissa.

Mennyt kevätkausi heitti turkulaisille myös omat haasteensa, kun Toverit keräsivät kahdeksasta pelistä kuusi voittoa ja kaksi tappiota.

Kevään herkkupaloja olivat vakuuttavat kotivoitot sarjan kärkijoukkueista Lempo-Volleysta ja Nurmon Jymystä runsaslukuisen kotiyleisön siivittämänä.

Matkaan mahtui myös synkempiä hetkiä, kuten helmikuun alun vierasreissu Savoon, jossa Toverit koki nöyryyttävät 3-0- tappiot sekä East Volleylle että playoff-vastustaja Sammolle. Tahmeus jatkui vielä seuraavassakin ottelussa, kun TUTO Volley kukisti kotona Iskun vasta täyden viiden erän väännön jälkeen. Runkosarjan viimeiset pelit antoivat kuitenkin jo positiivisempia signaaleja joukkueen hyvästä iskukyvystä kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen.

TUTO Volleyn runkosarjan sisäisen pistepörssin kolmen kärki koostui melkoisen tutuista nimistä. Ykköseksi kiilasi lähes sadan pisteen selvällä marginaalilla Ossi Rumpunen, joka keräsi yhteensä 295 pistettä, toiseksi sijoittunut Tuomas Siirilä saldosi itselleen 199 pistettä, kolmanneksi Tovereiden pistepörssissä sijoittui nuori lahjakkuus Aleksei Zhbankov 153 pisteellä.

Tuleva puolivälierävastus Sampo on väläytellyt joulun jälkeen vahvaa pelivirettään ja on ollut ehdottomasti yksi kevätkauden kuumimmista joukkueista.

Yhdeksästä tämän vuoden puolella pelatusta ottelusta pielavetiset ovat ottaneet viisi voittoa ja kärsineet neljä tappiota. Todisteena hyvästä keväästä toimivat helmikuussa napatut peräkkäiset voitot kärkijoukkueista TUTO Volleysta, Nurmon Jymystä ja Lempo-Volleysta.

TUTO Volley ja Sampo ovat siis kohdanneet toisensa kahdesti tällä kaudella ja molemmat joukkueet kuittasivat kotiotteluistaan puhtaat 3-0- voitot. Kauden avauspelissä Nunnavuoressa turkulaiset pelasivat ehjän pelin, jota kommentoitiin joukkueen sisältä erityisen valmiiksi esitykseksi avausottelu huomioon ottaen. Helmikuussa Sampo oli vuorostaan vahvempi, vaikkakin Tovereilla oli myös omat mahdollisuutensa kääntää ottelu itselleen.

Nyt alkavat kuitenkin aivan uudet pelit, joissa menneillä otteilla ei ole enää merkitystä, vaan päivän kunto ja peliesitys ratkaisevat. Pudotuspelit tuovat mukanaan myös erilaisia taistelupareja yhtenä selkeimmistä voidaan pitää joukkueiden tehokkaimpien pelaajien Ossi Rumpusen ja Antti Karttusen välistä mittelöä. Se joukkue joka pystyy paremmin hyödyntämään tehopelaajaansa on varmasti vahvoilla puolivälieräsarjassa. Puolustuspelaaminen tulee näyttelemään myös roolia playoffeissa TUTO Volleyn puolella katseet kääntyvät liigakokemusta omaaviin Tuomas Koppaseen ja Henri Rajalaan. Savolaisten puolelta keskitorjujana toimii Tuomo Ikonen.

Mielenkiintoa herättää myös valmentajien poikien otteet, kun Aleksei Zhbankov ja Ilja Ivanov kohtaavat.

Molempien nuorukaisten pelaamista leimaa monipuolisuus, vaikka he pelaavatkin eri pelipaikoilla. Aleksei pystyy pelaamaan sujuvasti niin keskellä kuin laidallakin. Ilja puolestaan rakentaa peliä passarin paikalta oivasti eri puolille kenttää. Molemmilla joukkueilla on heittää kehiin ratkaisijoita pistekuninkaiden takaa. TUTO Volleyn puolelta on jännä nähdä, millaiseen vireeseen kokenut hakkuri Ismo Moilanen äityy sarjan aikana. Sammolta Lasse Räisänen tulee varmasti tekemään pisteitä laitapelaajan paikalta. Puolivälierissä tullaan varmasti näkemään kovaa taistelua pisteistä, eikä yksikään pelaaja tulee antamaan tuumaakaan periksi. Nyt alkaa kauden paras aika: nimittäin pudotuspelit.

2. PUOLIVÄLIERÄ lauantaina 14.3 klo 17.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa!

 

Jere Hellsten