Otteluraportti

PLAYOFFS 2020: TUTO Volley haki avausvoiton vieraskentältä

1. PVe: Pielaveden Sampo – TUTO Volley

1-3 (19-25, 16-25, 25-18, 24-26)

TUTO Volleyn ja Pielaveden Sammon välinen puolivälieräsarja käynnistyi lauantaina Savossa, kamppailussa oli aistittavissa todellista playoff-henkeä. Tasainen ottelu näytti jo venyvän täydeksi viiden erän taisteluksi, mutta Toverit kuitenkin käänsivät neljännen erän itselleen ja voittivat koko ottelun erin 1-3 napaten samalla ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Ensimmäisen erän alun joukkueet etenivät tasatahtia tehtaillen pisteitä vuorotellen. Kumpikin ryhmä hyökkäsi paljon laidoilta ja tehokkaimpia pistetehtailijoita olivat turkulaisten puolelta Ossi Rumpunen ja Ismo Moilanen, pielavetisten onnistumiset olivat suurelta osin Antti Karttusen harteilla. Erän puolenvälin jälkeen Sampo alkoi tehdä virheitä, joista TUTO Volley pääsi kuittaamaan. Jani Puputin vahvalla syöttövuorolla turkulaiset karkasivat muutaman pisteen johtoon ja ratkaisupalloissa Toverit onnistui Tuomas Koppasen johdolla pysäyttämään kahdesti peräkkäin isäntien laitahyökkäykset.

Toiseen erään TUTO Volley sai lentävän lähdön, etenkin Rumpunen ja kaksoisedustuksella pelaava Lauri Vanhanen olivat iskussa paukuttaessaan hyökkäyksiä laidalta kenttään. Onnistuneet suoritukset ruokkivat joukkueen itseluottamusta ja pelaaminen oli monipuolisen tehokasta, jonka pysäyttämiseen Sampo ei tuntunut löytävän lääkkeitä. Toverien ajoittain kaudella yskähdellyt torjuntapelaaminen alkoi myös hiljalleen toimia. Sammon onnistuneet hyökkäykset pyörivät edelleen vahvasti Karttusen ja keskipelaaja Tuomo Ikosen kautta. TUTO Volley hoiteli toisen erän voiton lopulta selvästi kotiin railakkaalla pelillä ja poistui pitkälle erätauolle 0-2-johdossa.

Tauon jälkeen kentälle asteli sisuuntunut kotijoukkue, joka meni heti alussa muutaman pisteen johtoon. Vahvaa alkua oli rakentamassa vaihdosta sisään tullut Ville Tolvanen. TUTO Volley onnistui kampeamaan erän kuluessa itsensä pariin kertaan tasoihin, varsinkin Koppanen onnistui keskihyökkäyksillään takomaan tukun pisteitä. Erän loppuhetkillä savolaiset ratkaisivat erää edukseen laitahyökkäyksillään ja saivat aloituksilla myös Tovereiden vastaanottopelaamisen pieniin vaikeuksiin.

Neljännestä erästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä, jossa hallintajaksot vaihtelivat moneen kertaan. Erän alkuhetkillä turkulaiset repäisivät muutaman pisteen johdon joukkueen kokeneen kaartin johdolla, Sampo onnistui kuitenkin kuromaan johdon umpeen ja joukkueet etenivät tovin verran tasatahtia johtoa vaihdellen.

Erän loppuhetkillä isäntäjoukkue karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen 23-20-johtoon, TUTO Volley ei kuitenkaan luovuttanut ja näytti sitkeyttään nousemalla väkisin tasoihin, kirin käynnisti Rumpusen komea moukarointi kaukaa kolmen metrin rajan takaa.

Ratkaisupalloissa Toveriryhmän kokemus alkoi nousta isoon rooliin rauhallisena tekemisenä, kun vastaavasti pielavetiset alkoivat tärkeillä hetkillä sortua virheisiin. Lopulta TUTO Volley nappasi jatkopalloilla neljännen erän ja koko ottelun voiton Turkuun.

Tämä tarkoittaa sitä, että puolivälieräsarja on Tovereille katkolla ensi lauantaina Nunnavuoren palloiluhallissa pelattavassa toisessa osaottelussa. Pielaveden ottelu kuitenkin osoitti, ettei jatkopaikka irtoa helpolla kummallekaan joukkueelle.

TUTO Volley hakkuri Ismo Moilanen summasi pudotuspeliavauksen seuraavasti

  • Kaksi ekaa erää oli meiltä todella hyvää ja rentoa tekemistä, jossa oli iloa mukana niin tulos oli sen mukainen. Kolmannessa erässä tehtiin omia virheitä ja vähän hölmöiltiin. Neljännessä erässä oltiin vähän perässä, mutta sieltä noustiin kokemuksella ohi. Kaveri alkoi tehdä virheitä ja me ei, niin siinä oli ratkaisu.

Tulevaan Moilasella on selkeä resepti mielessään sekä pieni toive TUTO Volley-kannattajille ensi viikonloppua ajatellen.

  • Kyllä kaikki lähtee meidän omasta pelaamisesta, ei pitäisi olla mitään ihmeellistä. Playoff- kevät on aina kulta-aikaa, jossa pitää osata nauttia joka pelistä. Nauttiminen näkyi nyt kahdessa ensimmäisessä erässä, jos se siirretään koko loppukaudeksi, niin hyvä tästä tulee. Pielavedellä oli yllättävän paljon yleisöä ja hyvä tunnelma, toivotaan että Nunnavuoreen saadaan ensi lauantaiksi hyvä meno ja halli täyteen, Moilanen totesi toiveikkaana.

TUTO Volleyn apuvalmentaja Ismo Pyöli oli tyytyväinen pelin starttiin, mutta otteet pitkän tauon jälkeen mietityttivät

  • Kaksi erää oli paketissa ja tauon jälkeen kaverikin pääsi peliin kiinni ja meidän paketti hajosi, joka on ollut murheenkryyni joissakin viime peleissä. Asenteessa ei ollut vikaa ja täysillä lähdettiin, mutta peli voi muuttua erien välillä.

Ohjeet tulevalle viikolle ovat selkeät

  • Kovaa harjoittelua ja tehdään sitä mitä osataan, totesi Pyöli.

Toinen ja mahdollisesti ratkaiseva puolivälierä TUTO Volley – Sampo lauantaina 14.3. kello 17.00. Nunnavuoren Palloiluhallissa.

 

Jere Hellsten