Skip to main content
Uutiset

Maajoukkuepassari Akseli Lankinen TUTO Volleyn riveihin

By 19.4.2022No Comments

Tulevalle kaudelle TUTO Volley saa kovan vahvistuksen passariosastolleen, kun seura on solminut yksivuotisen sopimuksen Akseli Lankisen kanssa. 24-vuotias pelinrakentaja tekee paluun Mestaruusliigaan ulkomaan visiitin jälkeen. Lankinen saapuu Turkuun Belgian liigasta, jossa hän on edustanut viimeiset kaksi kautta Decospan Volley Team Menenia.

Ennen siirtymistään ulkomaan kentille Lankinen pyöritti peliä Mestaruusliigassa Leka Volleyn, Vantaa Ducksin ja Akaa-Volleyn paidoissa. Taidokkaiden passien lisäksi Lankinen omaa myös tehokkaan syötön. Tämän osoittaa muun muassa se, että viimeisimmällä Mestaruusliigakaudellaan Lankinen sijoittui ässätilastossa viidenneksi.

194-senttinen passari on lentopalloyleisölle tuttu nimi myös maajoukkuepeleistä, joita Lankiselle on kertynyt 32:n ottelun verran. Nuoresta iästä huolimatta Perttulan Tähden kasvatin vyöltä löytyy kokemusta myös kahdesta edellisestä EM-turnauksesta vuosilta 2019 ja 2021. Hän kuuluu myös juuri hiljattain valittuun kesän maajoukkueryhmään. Lankinen on itse erittäin mielissään tulossa takaisin kotimaahan ja TUTO Volleyn paitaan.

  • Erittäin innolla palaan takaisin Suomeen ja odotan jo pääseväni Turkuun aloittamaan uutta projektia TUTO Volleyn kanssa. Kiinnostus sopimuksen aikaansaamiseksi oli molemminpuolinen ja muutaman puhelun jälkeen saatiin sopimus tehtyä melko nopeasti, Lankinen summasi tapahtumien kulkua.

Juonikkaan hyökkäyspelin rakentajan kausi Belgiassa on vielä loppusilausta vaille valmis. Miehen omia kuvailuja tulkittaessa voisi olettaa, että Turkuun astelee monipuolinen passari.

  • TUTO Volleyhan saa minusta passarin, joka pystyy passaamaan 4-paikalle, keskelle, 6-paikalle sekä välttävästi myös taaksepäin. Mennyt kausi on sujunut pelillisesti hyvin, olen saanut paljon vastuuta ja tällä hetkellä taistellaan vielä finaalipaikasta joukkueen kanssa.

Tulevalle kaudelle Mestaruusliigassa Lankisen tavoitteet keskittyvät joukkueen ja seuran menestykseen.

  • Tavoitteeni on auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon matkalla kohti sarjataulukon kärkeä. Odotan kyllä myös sitä, että saamme joukkueena lisää nostetta turkulaiseen lentopalloon ensi kaudella, Lankinen toteaa toiveikkaasti.

 

Jere Hellsten