Otteluennakot

Moilasella vahvistunut Toverit hyökkää KaVen kimppuun

Joulutauko alkaa olla Ykkössarjassakin päätöksessään ja joukkueiden on aika palata tositoimiin. TUTO Volleyn osalta kevätkausi korkataan sunnuntaina Kotkassa, kun Toverit kohtaavat sarjassa seitsemäntenä olevan Karhulan Veikot. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen lokakuussa, tuolloin TUTO Volley päihitti kotkalaiset Nunnavuoressa suoraan kolmessa erässä. Joukkueiden parhaat pistemiehet ottelussa olivat TUTO Volleylta Ossi Rumpunen 17 pisteellä ja KaVen pisterohmu oli Mikael Korhola 11 pisteellä. Lokakuun kamppailun jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. KaVen pelaaminen on tuloksellisesti ollut läpi syksyn vuoristoratamaista, jossa voittoja ja tappioita on tullut vuorotellen. Sunnuntain isäntäjoukkueen joulukuu piti sisällään kolme ottelua, joista kotkalaiset nappasivat voitot VaLePasta ja NaPasta, mutta kärsivät vuorostaan tappion Iskulle. Toverit puolestaan voitti kaikki joulukuun kolme otteluaan, kun VaLePa, Kuortane ja KyKy- Betset kaatuivat turkulaisten käsittelyssä.

 Sunnuntain ottelussa suurin huomio kiinnittyy kuitenkin varmasti TUTO Volleyn hakkuripeliin, kun yli 400 liigapelin ja 5000 pisteen konkari Ismo Moilanen tekee ensiesiintymisensä joukkueen riveissä.

Moilasen saapumisen myötä TUTO Volleyn tulivoimainen hyökkäysarsenaali levenee ja antaa valmennusjohdolle mahdollisuuksia erilaisten koostumusten pyörittämiseen. Hakkurivahvistus on harjoitellut jo tovin Toverien mukana ja nyt Moilanen on valmis pelikentille. Karhulan joukkueen rosteri on ollut viime peleissä kapeahko, joka saattaa tuoda omat haasteensa myös sunnuntain otteluun. Pisteidenteosta KaVella on pääasiassa vastannut kolmikko Korhola, Anton Lepistö ja Henri Piipari. Tammikuun alun tiivis otteluohjelma ei ole antanut Tovereille mahdollisuutta pitää juurikaan joulutaukoa, vaan joukkue on paiskinut tiiviisti töitä joulun välipäivinäkin. Sunnuntaina Karhulassa nähdään kuitenkin ensimmäinen näyte siitä, miten TUTO Volleyn pelaaminen uusilla koostumuksilla alkaa toimia.

 

Jere Hellsten