Skip to main content
Uutiset

Lisää kokemusta yleispelaajaosastolle

By 14.11.2023No Comments

TUTO Volleyn joukkue täydentyy neljännellä yleispelaajalla, kun Jan Helenius kirjoitti loppukauden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

27-vuotias Helenius on pelannut urallaan Suomen lisäksi Hollannissa ja Virossa. Mestaruusliigassa kokenut yleispelaaja on pelannut Isku-Volleyn, LEKA-Volleyn, Loimun ja Ettan riveissä. Maaotteluita on kertynyt kolmena kesänä. Viimeisimmän sarjapelin hän on  pelannut kaudella 2021-2022 Hollannissa.

Vietettyään välivuoden lentopallosta, Helenius tuli kesällä TUTO Volleyn mukaan. Try out -vaihe päättyi kuitenkin ikävään loukkaantumiseen, joten pelinälkää jouduttiin kasvattamaan vielä pari kuukautta lisää. Nyt Helenius on kuitenkin täydessä kunnossa ja kentällä tullaan näkemään yksi Mestaruusliigan fyysisimmistä pelaajista.

    • Olen päässyt seuraamaan joukkueen arkea hyvin läheltä jo pidempään ja joukkueesta on todella hyvät fiilikset. Pienen tauon jälkeen on mielenkiintoista palata pelikentille. Tarkoitus on päästä mahdollisimman hyvään fyysiseen kuntoon ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan, kommentoi Helenius.

TUTO Volleyn päävalmentajalla Jani Niskakankaalla on käsissään mielenkiintoinen yleispelaajanelikko – Groffier, Siirilä, Kontio ja Helenius. Nelikosta löytyy monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja ja nyt Heleniuksen myötä reilusti lisää kokemusta.

TUTO Volleyn pelaajaluettelosta löytyy nyt 14 nimeä, mutta Matias Tihumäki tullaan näkemään kentällä aikaisintaan tammikuussa.

Urheilutoimenjohtaja Oskari Ekon mukaan joukkue haluttiin täydentää rauhassa ja harkiten.

    • Neljäs yleispelaaja oli pitkään hankintalistalla, mutta kiirettä ei haluttu sen kanssa pitää. Kokenut ja hihavarma Helenius oli koko ajan ykkösvaihtoehto. Harjoitusottelussa tullut vamma oli ikävä takaisku, mutta nopeaan toipumiseen oli alusta asti kova luotto. Heleniuksen vahva työmoraali ja Niskakankaan erinomainen työ kuntoutuksen kanssa edesauttoi toipumista ja siten lopullisen sopimuksen syntymistä.

Jan Helenius nähdään ensimmäisen kerran TUTO Volleyn paidassa jo keskiviikkona 15.11, kun Kupittaan palloiluhalliin vastustajaksi saapuu Kyky-Betset Kyyjärveltä.