Skip to main content
Otteluennakot

Lauantaina päiväretki Savonlinnaan

By 13.11.2020No Comments

TUTO Volley jatkaa mainiosti alkanutta kauttaan lauantaina, kun joukkue matkustaa Savonlinnaan ja kohtaa Ykkössarjassa kymmenentenä olevan East Volleyn. Viime viikonloppuna TUTO Volley kahmi täydet kuusi pistettä kuumista kamppailuista Lempo-Volleyta ja Kyky-Betsetiä vastaan. Nämä isot voitot nostivat turkulaiset sarjataulukon kärkipaikalle. Tuplaotteluissa turkulaisryhmä osoitti hyvää taisteluilmettä sekä periksiantamattomuutta, jolla se pystyi selättämään haastavatkin hetket. Kyky-Betsetin kaataminen sunnuntaina tarkoitti myös sitä, että TUTO Volley eteni Suomen Cupin puolivälieriin, jossa vastaan tulee Mestaruusliigaa johtava Savo Volley. Ottelu pelataan itsenäisyyspäivänä Nunnavuoren palloiluhallissa klo 16.00!

Lauantai-iltapäivän taisteluparin TUTO Volleyn ja East Volleyn viime kauden keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 1-1, kun molemmat joukkueet voittivat kotikentällään.

Lokakuussa TUTO Volley pöllytti savonlinnalaisia Nunnavuoressa erin 3-0, vuorostaan helmikuussa East Volley maksoi kalavelkansa voittamalla samoin erälukemin. Mittelöiden pistekuninkaita olivat TUTO Volleyn puolelta Ossi Rumpunen 26 pisteellä ja savonlinnalaisilta Teemu Silventoinen 24 pisteellä.

East Volleyn kausi on alkanut hieman tahmeasti, sillä joukkue on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta vain yhden, kun Sampo taipui Savonlinnassa erin 3-2. Lauantain isännät ovat keränneet vielä yhden pisteen sarjataulukkoon 3-2-tappiosta NaPaa vastaan. Joukkueen kokoonpano on kokenut hieman muutoksia, viime kauden miehistöstä muun muassa Silventoinen on vaihtanut maisemaa. East Volleyn tehokkaimpana pelaajana on toistaiseksi häärinyt Taavi Tuominen, jolla on kasassa 93 pistettä. Tuomisen johtoasema sisäisessä pistepörssissä on varsin selkeä, sillä toiselta sijalta löytyy 41 pisteellä Jussi Pukkinen. Joukkueet löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon eri päistä, mutta TUTO Volleyn on silti syytä olla hereillä kotiyleisönsä edessä esiintyvän East Volleyn kanssa. Tämän allekirjoittaa myös turkulaisten nuori passari Oleksii Bulgyn.

  • East Volleyta ei saa aliarvioida, koska aina voi tulla jotain yllätyksiä vastustajan puolelta. Täytyy vaan pitää pää kylmänä ja voittaa peli, passarilahjakkuus povaa.

TUTO Volleyn riveistä kannattaa Bulgynin lisäksi ottaa seurantaan tasainen yleispelaajien osasto, jossa vallitsee kova kilpailu avauskuusikon paikoista. Etenkin Tuomas Siirilä ja Antti Karttunen käyvät hurjaa keskinäistä kamppailua, joka on nostanut osaltaan kummankin pelaajan suoritustasoa. On jännittävää nähdä, miten yleispelaajien peluutus Savonlinnan lauantai-iltapäivässä jakautuu. Kolmen pisteen voitto kuitenkin ”lyhentäisi” 450 kilometrin kotimatkaa takaisin Turkuun huomattavasti.

 

Jere Hellsten