Otteluraportti

TUTO VOLLEY VOITOLLA SARJAKÄRKEEN JA JATKOON SUOMEN CUPISSA

TUTO Volley- Kyky-Betset

3-0 (25-19, 25-18, 25-22)

TUTO Volley jatkoi sunnuntaina vahvaa alkukauttaan lentopallon Ykkössarjassa, kun joukkue kukisti Nunnavuoren kotisalissaan kyyjärveläisen Kyky-Betsetin puhtaasti erin 3-0 (25-19, 25-18, 25-22). Voitto nosti turkulaisryhmän sarjakärkeen. Tavallisten sarjapisteiden lisäksi pelissä oli panoksena myös voittajalle paikka Suomen Cupin puolivälierään Savo Volleyta vastaan. Heti ensimmäisen erän alussa TUTO Volley hyppäsi kuskin paikalle hyvillä puolustuksilla ja monipuolisella hyökkäämisellä, kun taas vierasjoukkue pyöritti hyökkäyksiä usein laidoilta. Turkulaisten onnistujiin avauserässä kuuluivat muun muassa Tatu Vuorenmaa ja Ossi Rumpunen.

Toisessa erässä lukemat pysyivät pitkään tasaisina Kyky-Betset teki erän alkupuolella virheitä syöttöruudussa. Pelin kuluessa molemmat joukkueet alkoivat luottaa entistä enemmän laitapeliinsä. TUTO Volleyn pistetehtailijana toimi Rumpunen ja kyyjärveläisiltä puolestaan kaksikko Veli Manninen ja Jaakko Aninko. Erän loppuhetkillä kotijoukkue kykeni repimään tarvittavan etumatkan hyökkäyspään pommituksilla.

Ottelun kolmas periodi oli hyvin tasaista vääntöä, vaikka TUTO Volley näytti ajoittain jo lähtevän karkumatkalle. Turkulaisten selkeä vahvuus erän alkupuolella oli toimiva torjuntapelaaminen, jonka ehdottomia johtohahmoja oli Tuomas Koppanen. Kyyjärveläiset kampesivat kerta toisensa jälkeen mukaan erän voittotaisteluun laitahyökkäysten ja osittain kotijoukkueen virheiden avustamana. TUTO Volley ratkaisi erä- ja otteluvoiton vuorostaan omalla laitapelillään, kun muun muassa Antti Karttunen ja Einari Koivisto onnistuivat.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Tuomas Koppanen oli tyytyväinen joukkueen otteisiin.

  • Tänään oli tasainen ja hyvä ottelu, jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin. Nyt viikonloppuna oli kaksi kovaa joukkuetta vastassa, niin ei kentälle voi mennä vain pelailemaan, vaan täytyy taistella täysillä joka pallosta, Koppanen summasi viitaten lauantain vierasotteluun Lempo-Volleyta vastaan, jonka turkulaiset voittivat erin 1-3.

 

Jere Hellsten