Skip to main content
Otteluennakot

Kumman voittoputki katkeaa Kupittaalla?

By 12.11.2021No Comments

Mestaruusliigassa kolmen voiton putkessa liihottava ja runkosarjan kahdeksantena oleva TUTO Volley pääsee yrittämään putken venyttämistä sunnuntaina Kupittaan Palloiluhallissa. Isänpäivän pelin haaste on kotijoukkueelle kova, kun vastaan asettuu runkosarjan toista sijaa hallussaan pitävä Akaa-Volley. Jos TUTO Volley saapuu sunnuntain kamppailuun kovassa vireessä, niin akaalaistenkin koneisto hehkuu tulikuumana, sillä joukkue tulee Turkuun peräti seitsemän peräkkäistä voittoa taskussaan. Jo tässä vaiheessa on siis selvää se, että toisen joukkueen voittokulku pysähtyy Kupittaan sunnuntai-illassa.

MISTÄ LÖYDÄN AUTOLLE PARKKIPAIKAN?

ENNAKKOLIPUT: Seat4Me // Lippu.fi

Otteluun tuo vielä lisäjännitystä se, että siinä taistellaan normaalien sarjapisteiden lisäksi myös Suomen Cupin, eli Finnish Teknikum Cupim jatkopaikasta toiselle kierrokselle. Viime kaudella TUTO Volleyn tie Cupissa tyssäsi puolivälierissä tappioon Savo Volleylle. Akaa-Volley puolestaan eteni Final Four -lopputurnaukseen, jossa noutaja tuli välierissä VaLePan vietyä voiton.

Turkulaisjoukkueen nousevan trendin ilmentymänä on häärinyt passari Matti Toivola, joka on juonikkailla passivalinnoillaan löytänyt tehokkaasti hyökkääjät. Toivolan vahvuudet eivät ole rajoittuneet vain passien jakeluun, vaan hän on taistellut palloja mainiosti ylös puolustuksissa ja pumpannut muuhun joukkueeseen henkeä innokkaalla otteellaan. Tälläkin pelin osa-alueella Akaalla on iskeä pöytään kova valttikortti, kun passarin paikalle astelee Anton Välimaa. Kauhavalaiskasvatin hyvät esitykset pelikentillä palkittiin myös valinnalla lokakuun passariksi Mestaruusliigassa. Sunnuntaina nähdään takuuvarmasti rautaista vääntöä pelinpyörittäjien välillä.

TUTO Volley antoi viime lauantain Hurrikaani-voitossaan hyvän näytteen siitä, miten joukkue taistelee viimeiseen asti jokaisen pisteen eteen ja kykenee nousemaan takamatkalta voittoon, eikä luovuta tukalassakaan tilanteessa. Isänpäivänä Kupittaan kentällä nähdään myös maajoukkueista tuttuja pelaajia. Akaa-Volleylta Veljeksiä syksyn EM-kotikisoissa edusti kolmikko Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen ja Voitto Köykkä. Tämän lisäksi vierailijoilta löytyy riveistään Viron maajoukkuepelaaja Kristo Kollo. Turkulaisisänniltä ei vastaavaa maajoukkuekokoemusta vyöltä löydy, mutta TUTO Volley laittaa takuulla kaiken pelin tasaisena joukkueena ja leveähköllä materiaalillaan, jotta se pystyy laittamaan tosissaan kapuloita akaalaisten rattaisiin.

Kotijoukkueen yksi etulyöntiasema saattaa löytyä valmennuspenkin takaa, kun TUTO Volleyn kokenut kaksikko Ruslan Zhbankov- Juha Lönnqvist kohtaa tuoreen päävalmentajan, mutta pelaajauraltaan maineikkaan Olli Kunnarin. Jännityksellä jäädään odottamaan sitä, kumpi valmennus osaa virittää oman pelaajistonsa riittävään iskuun.

Isänpäiväjuhlissa Kupittaalla mukana Volley Bar ja Leroyn sushit!

TUTO Volley – Akaa-Volley sunnuntaina 14.11 klo 17.00 Kupittaan palloiluhallissa

 

Jere Hellsten