Skip to main content
Otteluraportti

Kokkolasta yksi piste Turkuun

Tiikerit- TUTO Volley 3-2

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Tihumäki 21/+14, Karttunen 14/+7, Groffier 12/+5
Tiikerit: Saviaro 29/+14, Lahti 18/+10, Vuorinen 12/+4

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Akseli Lankinen
Tiikerit: Matias Saviaro

Prolibero: Ville Sihvonen, TUTO Volley

TUTO Volley ja Tiikerit kohtasivat toisensa lauantaina Kokkolan Hollihaassa pudotuspelitaistelun kannalta tärkeässä kamppailussa. Kaksikon edellinen kohtaaminen kaksi viikkoa sitten Kupittaalla oli varmasti vielä tuoreena kummankin joukkueen mielessä. Tuossa ottelussa TUTO Volley oli niukasti vahvempi erin 3-2.Nyt Kokkolassa asetelmat kääntyivät toisin päin ja Tiikerit nappasi voiton myötä kaksi pistettä, kun TUTO Volley palkittiin lähes kolmen tunnin vierasurakastaan yhdellä sarjapisteellä erin 3-2 (18-25, 25-13,24-26,25-23, 15-12) Ottelu oli turkulaisille tyypilliseen tapaan vuoristoratamaista menoa, jossa hyvät ja huonot hetket keikahtelivat puolelta toiselle. TUTO Volleylle päätöserä toi jobinpostia, kun Tatu Vuorenmaa joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Lauantain otteluiden tulosten myötä TUTO Volley on kahden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja Perungan Pojista.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksaa askarrutti hyökkäyksen matalat tehot.

  • Viides erä meni varmasti osaksi Vuorenmaan loukkaantumiseen, ennen sitä meillä oli vahva hetki ja momentum kääntyi. Me hyökkäsimme tänään Tiikereitä heikommin. Saviaro sai paljon hyökkäyspisteitä, vaikka muuten joukkueen tehoprosentti on vaatimaton, se saattoi olla ratkaiseva juttu. Aina on hyvä, kun pistepotti karttuu, tapahtui se ketä vastaan tahansa, lisää toki aina kaipaisi, Kuoksa haikaili.

Akseli Lankinen harmitteli, ettei joukkue pystynyt kääntämään peliä voitoksi. Piste kuitenkin lämmitti kapteenin mieltä.

  • Melkoista vuoristorataa se oli, molemmilla oli hyvät ja huonot hetket. Tiikerit käytti omat hyvät hetkensä meitä paremmin ja käänsi tiukan väännön ansaitusti. Viides erä kuvastaa koko peliä, tuli pisteputkia ja ailahtelua. Peli on mennyt eteenpäin ja vaikeasta Hollihaasta otetaan piste mielellään mukaan, sekin on tyhjää parempi, totesi Lankinen.

Kaksi ensimmäistä erää toistensa peilikuvat

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet luottivat alkuvaiheessa hyökkäyksissä hakkureihinsa, kun Tiikereiltä esiin astui Matias Saviaro ja TUTO Volleylta loisti Matias Tihumäki. Kymmenen pisteen kohdalla turkulaiset repivät pienen etumatkan isäntiin, kun keskitorjujat Roope Keskinen ja Vuorenmaa olivat armottomia. Tiikerit kuitenkin nousivat vielä kannoille Rami Rekomaan johdolla, mutta TUTO Volley taisteli pitkiä palloja maltillisesti ja meni lopulta omia menojaan erävoittoon. Tärkeitä palasia olivat Antti Karttusen hyökkäykset, Keskisen torjunnat ja Akseli Lankisen syötöt. TUTO Volleyn torjunta oli muutaman askeleen Tiikereitä edellä ja erän blokit menivät 6-0 turkulaisille.

Toiseen erään pelin askelmerkit pyörähtivät täysin päälaelleen ja Isäntäjoukkue vei kenttätapahtumia mielin määrin. Tiikereiden syöttö aiheutti päänvaivaa vieraiden vastaanotolle ja hyökkäys kylvi tuhoa kovalla prosentilla. Hyökkäysten päättäjinä toimivat usein Saviaro ja Teemu Lahti. TUTO Volleyn ratkaisut takkuilivat ja virheitä tuli, eivätkä vaihdotkaan auttaneet. Lopulta Tiikerit murjoi hurmoksessa rumat lukemat taululle ja tasoitti erävoitot 1-1:een.

Pienillä marginaaleilla taistelua

Joukkueet kamppailivat virheiden värittämässä kolmannessa erässä tasaisesti, eikä pitkiä karkumatkoja nähty. Hakkurit Tihumäki ja Saviaro saivat passareilta luottamusta ja pelivälinettä pommitettiin kenttään. Erän puolenvälin jälkeen TUTO Volley oli hetken kuskin paikalla, kunnes Tiikerit nappasi otteen Saviaron ja Antti Leppälän onnistumisilla. Turkulaiset vaikuttivat jo olevan ahtaalla tilanteessa 23-21, mutta Kuoksan sitkeä ryhmittymä näytti jälleen epäilijöille ja nousi vielä erävoittoon jatkopalloilla. TUTO Volleyn loppuhetkien sankareina ahkeroivat painavilla hyökkäyksillään edellisen ottelun ”paha poika” William Groffier ja puolustuksessa uurastanut Ville Sihvonen.

Neljännessä erässä vierailijat aloittivat pirteästi monipuolisella hyökkäyksellä Keskisen johdolla. Tiikerit nousi kuitenkin pikavauhtia rinnalle ja riuhtaisi muutaman pisteen kaulan Kasimir Vuorisen syöttövuorolla ja Teemu Lahden mojovilla kiskaisuilla. TUTO Volley tarjoili kokkolalaisyleisölle jälleen tavaramerkkinsä nousemalla viiden pisteen takaa tilanteesta 15-10 tasoihin. Turkulaisten syöttö tuotti isännille vaikeuksia Keskisen ja Tihumäen näyttäessä esimerkkiä. Groffier tulitti hyökkäyksiä onnistuneesti erän lähestyessä loppuaan Tiikerit eivät tästä kuitenkaan vielä taipuneet, vaan venyttivät niukasti ratkaisun viidenteen erään Saviaron johdolla.

Ikävä loukkaantuminen kääntää pelin

Päätöserässä TUTO Volley otti vahvan startin ja karkasi jo 2-6-johtoon Karttusen ja Groffierin pommittaessa. Turkulaisten ilmeet synkkenivät nopeasti, kun Vuorenmaa loukkasi torjuntatilanteessa ikävästi ja joutui astumaan kentältä sivuun. Tämän jälkeen Tiikerit alkoi hiipiä tasoihin kokeneiden Lahden ja Leppälän astuessa eturiviin. Vierailta Tihumäki jatkoi vahvassa vireessä. Pitkän taistelun jälkeen ratkaisevat pallot kääntyivät kokkolalaisille.

– Jere Hellsten