Skip to main content
Otteluennakot

Kevään tuoksua ilmassa Kupittaalla

Keskiviikkona Kupittaan Palloiluhallissa nähdään jälleen raudanlujaa kamppailua Mestaruusliigan sarjapisteistä, kun TUTO Volley isännöi toisen kerran puolentoista viikon sisällä Vantaa Ducksia. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Turkulaiset ovat yhden pisteen edellä vantaalaisvieraita, tosin Ducks on pelannut kaksi ottelua enemmän. Molemmilla joukkueilla paikka kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleissä on vielä tiukasti tähtäimessä, mikä nostaa vielä entisestään keskiviikon pelin arvoa. TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa odottaa ottelusta kovaa taistelua.

  • Peli on varmasti tasaista vääntöä molemmin puolin. Oma hyökkäyspeli on saatava riittävälle tasolle, jotta hyvä torjunta sekä puolustus voivat poimia hedelmät, Kuoksa pähkäili.

TUTO Volleyn ja Ducksin kauden aiempien kohtaamisien osalta voitot ovat tasan 1-1, molempien voitettua kotipelinsä. Taannoin Nunnavuoressa käyty mittelö oli varsin vaiherikasta vääntöä pitkän kaavan kautta, jossa tapahtumia riitti. TUTO Volley nousi 0-2-tappioasemasta voittoon. Ottelun kuohuttavin tilanne oli kuitenkin William Groffierin kiistanalainen ulosajo, jonka jälkipyykkiä pestiin vielä päiviä pelin jälkeen.

TUTO Volleyn alkuvuosi on kulkenut enimmäkseen positiivisissa merkeissä, joukkue keräsi tammikuun kuudesta ottelusta kolme voittoa ja yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Tekemistä on kelvollisista tuloksista huolimatta leimannut tason heittely ja aaltoilu jopa otteluiden sisällä, tiukoissa otteluissa tasaisuuden löytäminen on usein avain voittoon. Onkin mielenkiintoista nähdä, onnistuuko päävalmentaja Kuoksa joukkoineen kaivamaan tasaisen vaihteen esiin Kupittaan illassa. Ducksin osalta viimeaikaiset ottelut ovat menneet mollivoittoisesti, mutta nyt sunnuntaina ankkalauma onnistui katkaisemaan seitsemän ottelun tappioputkensa möyhentämällä KyKy-Betsetin kotonaan erin 3-0. Tappioista huolimatta vantaalaiset ovat venyttäneet otteluita viiteen erään sitkeällä pelityylillä ja tuore voitto saattaa rentouttaa Ducksin menoa, joten TUTO Volleyn on pidettävä takki visusti kiinni ja kulmahampaat esillä voittotaistelussa.

Kärsivällisyyttä ja laitatykkejä

Yksilöistä puhuttaessa Kupittaan yleisön kannattaa kiinnittää katseensa yleispelaajan tontille. TUTO Volleyn puolelta eturiviin nostetaan viime kohtaamisen tietynlainen hahmo Groffier, joka on kevätkaudella ottanut usein paikan aloituksesta ennakkoluulottomilla otteillaan. Lauantaina Hurrikaania vastaan nuorukainen naputti 22 pistettä ja oli joukkueen kantavia voimia hyökkäyksillään. Ducksin leiristä slovenialaisvahvistus Sergej Drobnic esitti edellisessä Turun pelissä jykeviä hyökkäyksiä ja toimi niillä oman joukkueensa sytyttäjänä. Keskiviikkona nähdään, kummalta puolelta hyökkäyksen tykki jylisee lujempaa. TUTO Volley ja Ducks tunnetaan molemmat periksiantamattomina ryhminä, jotka eivät päästä palloja helpolla kenttään.

Pitkissä palloralleissa kysytään kärsivällisyyttä, se joukkue, joka malttaa paremmin on askeleen lähempänä voittoa. Odotettavissa on viihdyttävä ja kenties pitkäkin taistelupeli, jota kannattaa tulla Kupittaan lehtereille seuraamaan. Osta liput ennakkoon Seat4Me:sta, Lippu.fi:sta tai suoraan ovelta.

TUTO Volley – Vantaa Ducks

keskiviikko 1.2. kello 18:30

Kupittaan palloiluhallissa

– Jere Hellsten