Skip to main content
Otteluraportti

Hurrikaanin syöttömylly hyydytti TUTO Volleyn Loimaalla

Hurrikaani – TUTO Volley 3-1

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Groffier 22/+17, Tihumäki 17/+7, Keskinen 9/+6
Hurrikaani: Muukkonen 25/+12, Leinonen 15/+12, Marttila 11/+1

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: AWilliam Groffier
Hurrikaani: Aleksi Muukkonen

Prolibero: Peter Vuorinen, Hurrikaani

TUTO Volleyn hyvin sujunut tammikuu laitettiin pelien osalta pakettiin Loimaalla lauantaina, kun Hurrikaani isännöi turkulaisia. Joukkueiden kauden toiseen keskinäiseen kohtaamiseen Mestaruusliigassa saatiin lisäväriä jo aiemmin viikolla, kun loimaalaiset julkistivat nykyisen TUTO Volley-käskijä Olli Kuoksan siirtyvän Hurrikaanin ohjaksiin kuluvan kauden jälkeen. TUTO Volleyn kokoonpanossa oli myös muutoksia, kun loukkaantuneen Tatu Vuorenmaan tilalle kentälle astui farmijoukkueesta mukaan nostettu Karri Sihvonen.

Hurrikaani oli kaksi ensimmäistä erää vahvasti niskan päällä, kun isäntien kovat syötöt aiheuttivat suuria vaikeuksia TUTO Volleyn hihaosastolle. Pitkän erätauon jälkeen Hurrikaanin syöttömylly ei pyörinyt yhtä lujaa kuin avauserissä ja vierasjoukkueen hyökkäysten rakentelu toimi tehokkaammin. Erävoitoista käytiin huomattavasti tasaisempaa kamppailua. Kolmannessa erässä TUTO Volley oli räväkällä hyökkäyksellään loimaalaisia edellä. mutta Hurrikaani oli tiukassa ja jännittävässä neljännessä erässä jatkopalloilla vahvempi ja täydet sarjapisteet jäivät Loimaalle eräluvuin 3-1 (25-18, 25-21, 19-25, 26-24) Tappion myötä turkulaisilla on matkaa pudotuspeliviivalle kolme pistettä. TUTO Volleyn päävalmentaja Kuoksalla oli erikoisesta lähtötilanteesta huolimatta normaali jännitys peliin tullessa. Ottelun tuloksesta ja vaiheista hänellä oli selkeä näkemys.

  • Olimme vastaantulijoita kaksi ensimmäistä erää. Hurrikaani ajoi meidät syötöllään ahtaalle ja puolusti myös hyökkäykset hyvin. Se lamautti meidän peliämme. Kahdessa seuraavassa syöttö ehkä vähän helpottui ja pääsimme mukaan, Kuoksa kertasi.

TUTO Volleyn parhaana palkittu William Groffier nosti hattua Hurrikaanille.

  • Vastustaja pelasi sitkeästi, me härsittiin vähän vastaanotossa. Ratkaisun paikoissa emme malttaneet pelata järkevästi, ne tilanteet pitää kääntää voitoksi jatkossa, Groffier totesi.

Hurrikaani oli avauserässä kuskin paikalla vahvan syöttöpelin nakertaessa turkulaisten vastaanottoa, mutta TUTO Volley roikkui tiukasti isäntien kannassa 15 pisteeseen saakka. Vieraiden hyökkäyspään tähtinä tuikkivat Groffier ja Matias Tihumäki. Hurrikaani nyppäsi läpi erän aina muutaman pisteen etumatkan, jota turkulaisvieraat yrittivät vimmatusti jahdata. Hurrikaanilta ratkaisijoita olivat Aleksi Muukkonen ja Nooa Marttila. Erän loppupuolella Hurrikaani puhalsi kovilla syötöillään selkeän eron vieraisiin, etenkin Miro Leinonen tarjoili painavaa syöttöä. Erä päättyikin Muukkosen kahden ässän putkeen.

Toisen erän TUTO Volley aloitti pirteämmin, mutta Hurrikaani nousi pikatahtia tasoihin ja paineli lopulta kauas maisemiin. TUTO Volley ei tuntunut millään löytävän lääkkeitä kotijoukkueen syöttöpelin pysäyttämiseen, se puolestaan tuotti osaltaan ongelmia joukkueen hyökkäykseenkin. Isänniltä kuumassa vireessä jatkoivat Leinonen, Marttila ja hyökkäyksissä palloa kenttään juntannut Muukkonen, etenkin Marttilan piinallisen pitkä syöttöputki repi eroa joukkueiden välille. TUTO Volley viritteli loppuhetkillä pientä kiriä muutamalla peräkkäisellä torjunnalla, mutta niiden tuoma noste ei riittänyt erävoittoon saakka.

Kuoksa oli saanut tauolla piiskattua suojatteihinsa energiaa ja TUTO Volley otti johdon hyökkäämällä raikkaammin. Joukkueen kovimpia syömähampaita olivat Groffier ja Tihumäki, varsinkin joukkueen kuopus Groffier jysäytteli muutaman tulisen lyönnin vastustamattomasti kotijoukkueen kenttään. Hurrikaani nousi vielä reilulta takamatkalta rinnalle Muukkosen johdolla, mutta ratkaisupalloissa turkulaiset napsivat tarvittavat pisteet nuorisokaartiin kuuluvien Oleksii Bulgynin ja Joonas Kontion onnistumisten sytytettyä joukkueen.

Neljännessä erässä peliä värittivät useat pitkät pallorallit, eikä kumpikaan joukkue antanut periksi vaikeissakaan tilanteissa. Tämä miellytti myös Loimaalle saapunutta runsaslukuista yleisöä. Tulostaululla joukkueet etenivät pitkään rinta rinnan. TUTO Volleylle pinnoja paukuttelivat laidalta Groffier ja keskipelissä onnistunut Roope Keskinen. Hurrikaanilta esiin nousivat Muukkonen ja Miika Haapaniemi. Ratkaisun lähestyessä tilanteet kääntyivät kotijoukkueelle. Turkulaiset venyttivät ratkaisua jatkopalloille Akseli Lankisen ovelalla jujulla, mutta lopulta Haapaniemi niittasi ratkaisun kotiyleisön iloksi.

– Jere Hellsten