Skip to main content
Otteluennakot

Kausi käyntiin keskiviikkona paikallispelillä

By 26.9.2022No Comments

TUTO Volley – Raision Loimu

keskiviikkona 28.9.2022 klo 18.30

Kupittaan palloiluhalli

Mestaruusliigakausi tärähtää Turun seudulla käyntiin todellisella herkkupalalla, kun Kupittaan palloiluhallin keskiviikko- illassa kohtaavat kiistakumppanit TUTO Volley ja Raision Loimu. Nämä paikalliskamppailut heräsivät henkiin viime kaudella, kun turkulaisjoukkue nousi pääsarjaan. Tuon sesongin kaikki kolme kohtaamista päättyivät Loimun voittoon. Nyt joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet ja etenkin TUTO Volleyn pelaajisto on käynyt läpi nuorennusleikkauksen ja päävalmentajakin on vaihtunut Ruslan Zhbankovista Olli Kuoksaan. Loimun käskijäksi on hypännyt puolestaan Mika Rantanen.

Joukkueet ovat alkukaudesta hakeneet tuntumaa harjoitusotteluista. Molemmat joukkueet pelasivat syyskuun puolivälissä Raisiossa Keiju Baltic -turnauksessa, jossa turkulaisjoukkue voitti Pärnun ja kärsi tappion Tartolle. Loimu oli puolestaan kotisalinsa isäntä voittamalla molemmat virolaisjoukkueet. Kumpikin ryhmä saapuu kauden avaukseen voitto takataskussaan, sillä TUTO Volley voitti Hurrikaanin viime torstaina erin 3-1. Turkulaisryhmän otteita on vaivannut tietty alkukankeus otteluiden avauserissä, eikä peli ole pyörinyt toivotulla tavalla, Kupittaan ilta näyttää onko tähän löydetty viikon aikana toimivia lääkkeitä. Loimu kävi viikonloppuna pelaamassa Keiju Baltic -turnauksen toisen osan Virossa ja saldosi sieltä kolme voittoa. Keskiviikkona nähdään mihin nämä otteet kantavat, kun aletaan kamppailla sarjapisteistä.

TUTO Volleyn isoja kiinnityksiä olivat Belgiasta kotoiseen Mestaruusliigaan palaava maajoukkuepassari Akseli Lankinen sekä VaLePan viime kevään mestaruusjahdissa eturiviin noussut hakkuri Matias Tihumäki. On mielenkiintoista nähdä, löytääkö tämä duo kauden startissa yhteisen sävelen ja takoo välittömästi tulosta, vai viekö yhteispelin hiominen enemmän aikaa. Loimun puolelta katseet kiinnittyvät Hollannissa viime kaudella pelanneeseen Joonas Jokelaan, joka on tuttu nimi myös maajoukkueesta. Jokela kantaa luultavasti isoa vastuuta raisiolaisten pisteiden teosta ja hänelle tullaan petaamaan paljon paikkoja.

Molempien joukkueiden yleispelaajat ovat ryhmiensä vakiokalustoa. TUTO Volleylta tätä vastuuta kantavat Tuomas Siirilä sekä Antti Karttunen, joiden on aika astua johtavaan asemaan nuoressa TUTO Volleyn joukkueessa ja näyttää esimerkkiä kokeneiden pelimiesten siirryttyä sivuun pelikentiltä viime kauden päätteeksi. Raisiolaisten yleispelaajaduon muodostavat seuran omat kasvatit Väinö Rahko ja Sebastian Pozo Hernandez, joilla on nuoresta iästään huolimatta jo runsaasti kokemusta Mestaruusliigasta. Tämän taistelun voittaja on muutaman askeleen lähempänä kolmea sarjapistettä.

Keskiviikkona Kupittaalla tullaan suurella todennäköisyydellä näkemään paikallisottelu, jossa taktiset hienoudet ovat sivuroolissa, mutta jokaisesta pallosta taistellaan viimeiseen asti. Päävalmentaja Olli Kuoksa kertoi heti kevään ensimmäisessä haastattelussaan, että TUTO Volley tulee tällä kaudella olemaan taisteleva ja periksiantamaton, keskiviikkona tästä nähdään ensimmäinen näyte. Loimu ei varmasti tule päästämään turkulaisia helpolla, vaan haluaa pitää paikallispelien voittoputkensa yllä ja säilyttää Turun seudun herruuden itsellään. Pelaajat syttyvät taatusti entistä komeampiin suorituksiin, kun Kupittaan lehterit täyttyvät kannustavasta yleisöstä.

TUTO Volley – Raision Loimu

keskiviikkona 28.9.2022 klo 18.30

Kupittaan palloiluhalli

 

Jere Hellsten