Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley päihitti Hurrikaanin liigakenraalissa

By 22.9.2022No Comments

Torstaina Nunnavuoren palloiluhallissa nähtiin kahden varsinaissuomalaisen joukkueen kenraaliharjoitus Mestaruusliigaa varten, kun TUTO Volley ja Hurrikaani-Loimaa asettuivat vastakkain. Ottelun avauserää hallitsivat loimaalaiset lähes mielin määrin. Kaksi seuraavaa periodia olivat todella tasaista vääntöä huipentuen kolmannen erän maratonloppuun, TUTO Volley oli kummassakin lopulta vahvempi. Neljännessä erässä turkulaiset pelasivat isännän elkein ja paketoivat ottelun selvällä erävoitolla. Loppulukemat olivat 3-1 (17-25, 25-22, 35-33, 25-12) TUTO Volleyn hyväksi.

Turkulaisryhmän passari Akseli Lankinen oli tyytyväinen ottelun antiin ja keskiviikon tuleva liiga-avaus herätti innostusta.

  • Tämä peli oli hyvä viimeistely ennen liigakautta. Tiukkaa vääntöä oli, mutta hyvä, että voitettiin. Ensimmäisen erän jälkeen jokainen paransi peliä henkilökohtaisesti ja homma lähti rullaamaan. Keskiviikkoa odotan innolla, on hienoa vihdoin päästä pelaamaan liigapelejä, totesi Lankinen hymyssä suin.

Hurrikaani lähti heti ensimmäisen erän starttihetkillä jykevälle karkumatkalle latvialaishakkuri Kristers Dardzansin näyttäessä esimerkkiä vahvoilla hyökkäyksillään. TUTO Volley ei saanut peliään kunnolla käyntiin virheiden värittäessä tekemistä. Isäntien parhaimmistoa oli kaksikko Antti Karttunen ja Roope Keskinen. Hurrikaanilla onnistujia oli laajalla rintamalla ja joukkue kruisaili avauserän voittoon ison eron turvin. Pelin tapahtumat tasoittuivat toisessa erässä ja joukkueet kulkivat rinta rinnan alusta loppuun. Vierailta tahtipuikkoa heilutti yleispelaaja Aleksi Muukkonen, TUTO Volleylta hyökkäyksen syömähammas oli kokoonpanoon palannut Karttunen. Ratkaisupalloissa kotijoukkue onnistui raapimaan tarvittavat pisteet laitahyökkäyksillä hyvän puolustuksen pohjustamana. Kolmannessa erässä hallintajaksot vaihtelivat puolelta toiselle, mutta isoja piste-eroja ei nähty. Molempien joukkueiden torjuntapeli nousi isompaan rooliin. Hyökkäyksiä jyskytettiin pääosin laidalta edelleen Karttusen ja Muukkosen saadessa vastuuta. Erän loppuratkaisusta muovautui todellinen jännitysnäytelmä 20 pisteen tienoilla molemmat kävivät jo parhaimmillaan kolmen pisteen johdossa, mutta voittaja ratkottiin jatkopalloissa. Niissä taistelu oli molemmin puolin kovaa, eivätkä helpot ratkaisut uponneet kenttään. TUTO Volleyn hakkuri Matias Tihumäki naputti pisteitä virkaveli Dardzansin tavoin. Kahden pisteen eron löytyminen tuntui vievän ikuisuuden, kunnes Tuomas Siirilä laittoi erälle pisteen ässäsyötöllä. Päätöserässä TUTO Volley nappasi ohjat ja vei kenttätapahtumia Siirilän ja Karttusen siivittämänä. Loimaalaisvieraat sortuivat loppua kohden myös virheisiin. Lopullisen niitin iski Roope Keskisen pitkä syöttövuoro, joka oli myrkkyä Hurrikaanille ja TUTO Volley pääsi rallattelemaan voittoon.

TUTO Volleyn parhaat pistemiehet: Karttunen 21/+7, Siirilä 12/+3 ja Keskinen 10/+8

Mestaruusliigakauden avaus

TUTO Volley- Raision Loimu

keskiviikkona 28.9. kello 18.30. Kupittaan palloiluhallissa

 

Jere Hellsten