Skip to main content
Otteluraportti

Kauden ensimmäinen paikallistaisto Loimun nimiin

By 28.9.2022No Comments

TUTO Volley – Loimu 1-3

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Karttunen 19/+11, Siirilä 12/+3, Groffier 11/+3

Loimu: Jokela 19/+4, Pozo Hernandez 14/+8, Mäki 12/+7

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Akseli Lankinen

Loimu: Joonas Jokela

Prolibero: Ville Sihvonen, TUTO Volley

Yleisöä: 461

Keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa nähtiin ensimmäinen osa Turun alueen lentopalloderbyistä, kun TUTO Volley ja Raision Loimu avasivat kautensa. Loimu avasi ottelun vahvasti ja vei ensimmäisen erän voiton. Toisessa periodissa TUTO Volley tasoitti puntit tasaisen taistelun päätteeksi. Pitkän erätauon jälkeen Loimu jyräsi turkulaisten yli selkein luvuin. Päätöserässä joukkueet kamppailivat jälleen tasaisesti. Loimu repäisi kuitenkin loppuhetkillä etumatkan, joka piti pintansa kotijoukkueen raivokkaasta yrityksestä huolimatta ja kolme pistettä lähtivät Raisioon erin 1-3 (20-25, 25-21, 13-25, 23-25)

TUTO Volleyn kapteeni Akseli Lankinen

  • Se oli vaihteleva avauspeli, jossa oli hyviä ja huonoja pätkiä. Loimulla oli parempi tasaisuus ja he tekivät vähemmän virheitä. Tulemme pystymään parempaan ja varmasti menemme eteenpäin, treeneissä tehdään töitä sitä varten.

Loimun hakkuri Joonas Jokela

  • En ole hirveän tyytyväinen peliin, toki voitto on kauden alkuun kiva juttu. Pelimme ailahtelee tässä vaiheessa paljon. Herpaantumisia tapahtuu, olemme pelin päällä, mutta siihen tuudittaudutaan kun pitäisi jaksaa jauhaa joka pallossa.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa

  • Harmittaa hirveästi, olimme kuitenkin vielä elossa neljännessä erässä. Saatiin mitä ansaittiin, meillä on vaikeuksia takakentän hyökkäyksissä ja etukenttä menee tukkoon. Tihumäki ei pysty olemaan vielä tarpeeksi tehokas ja siihen joudutaan hakemaan ratkaisuja. Sen kanssa pystyttiin elämään kolmannessa erässä, mutta sitten Siirilälle tuli pieni kramppi. Se saattoi olla kulminaatiopiste, miten peli kääntyi. Groffier käytti paikan hyvin, hän harjoitellut yleispelaajana eikä ole hyvä nuorelle pelaajalle hyppiä pelipaikkojen välillä, vaikka on tehokas. Voi olla, että Groffierin jatkoa hakkurina mietitään. Paljon on tehtävää, ottelutapahtuma ja puitteet olivat hyvät. Tästä on kiva jatkaa hommia ja ensi kerralla ei hävitä.

Raisiolaisten päävalmentaja Mika Rantanen

  • Pystyimme hyvin toteuttamaan taktiikkaa ja peli pysyi hyvin kasassa toista erää lukuun ottamatta. Siihen ei voi olla tyytyväinen, vaan tiedetään, että joka viikko pitää parantaa. Positiivinen yleisilme kentällä ja porukka oli voittavan näköinen. Ulkomaalaispelaajien tilanteeseen ei voi vaikuttaa, eikä siihen ole uhrattu ajatuksia. Meillä on kovia pelureita, joille pystyy antamaan vastuuta ja niillä mennään, eikä mitenkään odotella, että jotain tulisi. Voi olla, että rinkiin saadaan laajuutta jossain kohtaa, mikä on hyvä.

Paikalliskamppailun ensimmäisen erän avaushetkillä oli havaittavissa molemmin puolin hermostuneisuutta. Vierasjoukkue Loimu pystyi paremmin vaimentamaan TUTO Volleyn hyökkäyksiä ja pystyi napsimaan omista paikoistaan pisteitä hakkuri Joonas Jokelan johdolla. Kymmenen pisteen kohdalla joukkueet olivat vielä tasoissa, mutta sen jälkeen raisiolaiset menivät menojaan TUTO Volleyn tuskaillessa virheiden kanssa. Kotijoukkueen valopilkkuja olivat yleispelaajat Tuomas Siirilä ja Antti Karttunen.

Toisen erän starttia hallitsi Loimu hakkuri Jokelan jyskyttäessä palloa lattiaan. Erän kuluessa meno kuitenkin tasoittui ja TUTO Volley pääsi peliin mukaan. Kokonaisuudessaan peliä värittivät virheet puolin toisin. Kotijoukkueen ehdoton tähti oli Karttunen, joka takoi pisteitä toisensa jälkeen. Tasaisen erän loppuhetkillä TUTO Volley näytti taistelutahtoa sitkeissä palloissa ja oli etevämpi, kun ratkaisijan roolia otti muun muassa keskitorjuja Roope Keskinen.

Kolmannessa erässä Loimu oli alusta lähtien kuskin paikalla, eikä kotijoukkue päässyt missään vaiheessa kunnolla haastamaan raisiolaisia vastaanoton ollessa vaikeuksissa. Loimun vahvuuksia erässä olivat laitahyökkäykset, joiden päättäjinä toimivat Jokela ja Sebastian Pozo Hernandez. Vierailijoiden puolustus toimi myös hyvin nostaen toistuvasti TUTO Volleyn hyökkäyksiä peliin. Turkulaisten ilonaihe erässä oli kentälle hakkuriksi vaihdettu William Groffier.

Neljännessä erässä nähtiin jälleen tasaisempaa kamppailua, kun TUTO Volley sai koottua rivinsä. Loimu oli edelleen läpi erän johdossa, mutta kotijoukkue vaani kintereillä. Loimulta pisteitä naputteli laidalta vihaisesti Pozo Hernandez ja TUTO Volleylta isoon rooliin nousi 17-vuotias Groffier Karttusen säestäessä. 15 pisteeseen asti joukkueet olivat tasoissa, mutta sen jälkeen Loimu lähti karkuun onnistuneilla torjunnoilla sekä kotijoukkueen virheillä. TUTO Volley ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi vielä kamppailuun, mutta nousu kariutui lopulta syöttövirheeseen.

Ässät: 6-5

 syöttövirheet: 13-14

torjunnat: 11-8

hyökkäys%: 38-49

vastaanotto%: 57-58

 

Jere Hellsten