Skip to main content
Uutiset

William Groffier vieraili Italian huippuseurassa

By 13.2.2023No Comments

TUTO Volleyn 18-vuotiaalle yleispelaajalle William Groffierille avautui viikonloppuna hänen tulevaisuutensa kannalta hieno mahdollisuus, kun nuorukainen kävi näytillä milanolaisen Power Volleyn organisaatiossa. Power Volley on tällä hetkellä kovatasoisessa Italian pääsarjassa kahdeksantena. Reissussa olivat Groffierin lisäksi mukana myös TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa sekä pelaaja-agentti Nisse Huttunen.

Nelipäiväinen visiitti piti sisällään neljä harjoitusta, joista kolme oli lajiharjoituksia. Matkan huipennuksena kolmikko pääsi vielä sunnuntaina seuraamaan Power Volleyn ja Piacenzan välistä ottelua.

Groffier oli luonnollisesti täynnä intoa matkan loppuvaiheilla.

  • Tämä on ollut mahtava kokemus. Täällä on päässyt näkemään vähän, millaista se oikea ammattimeininki on ja kokeilemaan ammattilaisen elämää neljän päivän ajan. Tietenkin aluksi jännitti paljon. Onneksi joukkue otti hyvin vastaan, kun tulin koppiin, vaikka yhteistä kieltä ei meinannut aluksi löytyä. Isoimmat erot Mestaruusliigaan nähden ovat siinä, että jokainen tässä organisaatiossa tekee lentopalloa kokoaikatyönään. Seurassa on myös paljon palkattuja työntekijöitä, joilla on oma tehtävänsä, summasi Groffier.

Kuoksan mielestä visiitti oli arvokas ylipäänsä kotimaiselle lentopallolle.

  • On erittäin tärkeää, että suomalaiset nuoret pelaajat saavat tällaisia mahdollisuuksia nähdä maailman huiput läheltä ja pääsevät peilaamaan omaa tasoaan heihin, Kuoksa totesi

Pelaaja-agentti Huttusen mukaan vierailu oli onnistunut.

  • Groffier on Suomen nuoria kärkipelaajia ja olen pyrkinyt mahdollistamaan näille lupauksille näytön paikkoja ulkomailla. Power Volley on maailman huippuseura ja siellä oltiin erittäin tyytyväisiä Williamin tekemiseen. Tietyllä tasolla William voisi pelata ulkomailla jo nyt, mutta se ei ole itseisarvo, vaan täytyy katsoa, mikä on hänen kannaltaan järkevää ja missä vaiheessa, Huttunen pyöritteli tulevaa.

Groffier nähdään TUTO Volleyn riveissä jälleen lauantaina Kupittaalla äärimmäisen tärkeässä kotiottelussa Perungan Poikia vastaan. Milanosta löytyi kenties myös aseita Mestaruusliigan tiukkaan loppurutistukseen.

  • Vierailusta on otettavissa loppukaudeksi matkaan ehkä pelillisiä pikkutaitoja, sellaista henkistä lujuutta ja oikea mindset siitä, miten treenata, Groffier mietiskeli.

 

Jere Hellsten