Skip to main content
Otteluraportti

Hyvä alku ei auttanut TUTO Volleyta voittoon Kokkolassa

By 4.10.2021No Comments

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Siirilä 14/+4, Rumpunen 13/-2, Koivisto 12/+5

Tiikerit: O. Keskinen 18/+11, Tupeli 15/+4, Leppälä 13/+8

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Jani Puputti

Tiikerit: Antti Leppälä

Prolibero: Ville Sihvonen

TUTO Volleyn kamppailut Mestaruusliigassa jatkuivat yhden välipäivän jälkeen sunnuntaina, kun joukkue reissasi Kokkolaan viime kauden pronssijoukkueen Tiikereiden vieraaksi. Pitkästä matkasta huolimatta turkulaisjoukkue oli heti ottelun alkuhetkillä terävänä ja pystyi nappaamaan makean erävoiton itselleen. Mitä pidemmälle peli meni Tiikerit pääsi hallitsemaan tapahtumia. Kolmannessa erässä TUTO Volley taisteli urheasti erävoitosta heikon alun jälkeen, mutta joutui lopulta taipumaan isännille. Neljännessä erässä turkulaisjoukkueen virheet alkoivat lisääntyä loppua kohden ja Tiikerit kuittasivat voiton sekä kolme pistettä eräluvuin 3-1 (21-25, 25-14, 25-22, 25-19).

Ensimmäiseen erään TUTO Volley sai lentävän lähdön, kun se tempaisi heti kättelyssä tukevan kaulan Ossi Rumpusen pitkällä syöttövuorolla. Startissa tehokkaana hääri myös keskitorjuja Tatu Vuorenmaa. Periodin puolenvälin tienoilla myös Tiikerit alkoi saada koneita käyntiin Arttu Tupelin johdolla ja TUTO Volleyn hieman hermoillessa. Kotijoukkue pääsi jo vaaralliselle iskuetäisyydelle, mutta TUTO Volley pystyi pitämään johtoasemastaan kiinni loppuun saakka, kun muun muassa Einari Koivisto ja Rumpunen onnistuivat laidalta.

Toisen erän alkuvaiheilla molemmat joukkueet niittasivat vuorotellen pisteitä kenttään, mutta noin kymmenen pisteen kohdalla kokkolalaiset saivat taottua monta pistettä putkeen Rami Rekomaan syöttövuorolla ja esimerkiksi Antti Leppälän onnistumisilla. TUTO Volleyn hyökkäyskään ei tuntunut löytävän lääkkeitä torjunnan murtamiseksi. Pitkät pallorallit kääntyivät myös lähes järjestään isännille. TUTO Volleyn puolelta pisteitä keräsi onnistumisillaan hakkuri Koivisto. Piste-eron venähdettyä isoksi kierrätti TUTO Volleyn valmennus myös hieman pelaajia.

Erätauon jälkeen Tiikerit näytti heti jatkavan peliä vahvasti, lukemat olivat nopeasti jo 5-0. TUTO Volley osoitti kuitenkin sisukkuutta ja lähti piste kerrallaan kuromaan johtoa umpeen. Taistelu tuotti tulosta pian oltiin jo tasalukemissa 10-10. Turkulaisten kiriä johti kuumalla kädellä palloa kenttään kiskonut Tuomas Siirilä. TUTO Volleyn pelaamiseen tuntui löytyneen heikkojen hetkien jälkeen uusi tehokas vaihde, jossa puolustuksia saatiin ja palloa iskettiin voimalla kenttään. Erää edettiin pitkään tasatahdissa, kunnes loppuvaiheessa Tiikereiden Leppälä syötti kaksi ässää putkeen ja TUTO Volleyn hyökkäykset pysähtyivät torjuntaan.

Päätöserässä TUTO Volley joutui pian alun jälkeen muutaman pisteen takaa-ajoasemaan, jota turkulaiset eivät yrityksistä huolimatta onnistuneet kaventamaan, osin Tiikereiden onnistuneiden puolustusten ja omassa syöttöruudussa tehtyjen virheiden takia. TUTO Volley roikkui pitkään mukana vastustajan virheillä ja yleispelaajaduon Rumpunen& Siirilä hyökkäysonnistumisilla. Tiikereiltä pisteitä iski runsaasti Oskari Keskinen.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov näki pelin kaksijakoisena sekä tärkeänä oppina tuleviin mittelöihin.

  • Tiikerit oli parempi. Minulla on käsitys siitä, miksi peli meni niin kuin meni. Meidän pelimme aaltoilee, joskus pelaamme aika hyvin ja toisella hetkellä pelaamme aika huonosti. Ilman muuta pelaajilla, joilla on jo liigakokemusta yrittävät pikku hiljaa muistella sitä millaista liigatasoinen peli on. Pelaajilla, joilla ei sitä ole, saavat sitä nyt jokaisesta ottelusta, summasi Zhbankov.

TUTO Volleyn parhaana pelaajana palkittu Jani Puputti piti ottelua myös alkukauden kehitysaskeleena.

  • Aika aaltoilevaa peliä oli molemmilta joukkueilta, en usko että kummankaan peli on vielä valmista. Tänään tuli pitkiä pisteputkia. Tiikerit puolustivat hyvin, ei saatu tapettua vaikka paikkoja oli. Johdossa olevan on myös helppo syöttää kovempaa, ehkä se tänään ratkesi siihen. Kovia pelejä on nyt ollut, mutta tosi hauskaa on pelata. Olemme pystyneet antamaan vastusta niin Loimulle kuin Tiikereille, ehkä kokemus näkyy sitten tiukoissa tilanteissa, mutta yritetään koko ajan kehittyä ja taistella, jotta Turkuun saadaan lentopallobuumi päälle, totesi kapteeni Puputti.

Seuraavan kerran TUTO Volley astuu pelikentälle historiallisessa kotiavauksessa lauantaina 9.10. kello 15.00 Kupittaan Palloiluhallissa, kun verkon toiselle puolelle marssii viime kauden hopeajoukkue Savo Volley.

 

Jere Hellsten