Skip to main content
Otteluraportti

Hurrikaani vei runkosarjan päätöspelin

Hurrikaani–TUTO Volley 3-0

Parhaat pistemiehet
TUTO Volley: Groffier 14/+9, Karttunen 10/+5, Keskinen 5/+3
Hurrikaani: Muukkonen 20/+13, Dardzans 17/+10, Haapaniemi 10/+7

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: William Groffier
Hurrikaani: Kristers Dardzans

Mestaruusliigan runkosarja iskettiin Hurrikaanin ja TUTO Volleyn osalta pakettiin Loimaalla. Kotijoukkue pommitti tulista hyökkäyspeliä äärimmäisen kovilla tehoilla ja kahmaisi täydet kolme pistettä kylmästi erin 3-0 (25-19, 25-23, 25-18). TUTO Volleyn kausi huipentuu seurahistorian ensimmäisiin Mestaruusliigan pudotuspeleihin, jossa turkulaisryhmä kohtaa puolivälierissä mestarisuosikki VaLePan.

TUTO Volleyn parhaana palkittu William Groffier esiintyi hakkurin paikalla, kun Matias Tihumäki oli sivussa.

  • Tänään oli vähän erikoinen peli, kun ykköshakkuri ei ollut kokoonpanossa. Pärjättiin ihan hyvin, vaikka vastustaja hyökkäsikin kovilla tehoilla. Nyt valmistaudutaan VaLePa-sarjaan hyvin ja lähdetään haastamaan heitä. Luulen, että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet voittaa, täräytti Groffier.

Päävalmentaja Olli Kuoksa tunnusti vastustajan paremmuuden.

  • Hurrikaani oli hyvin latautunut ja ero oli selkeä. Meillä jäi tunne ehkä vähän vajaaksi, mikä on ymmärrettävää, mutta ei hyväksyttävää panoksettomassa pelissä. Tämä oli hyökkäysjuhla molemmin puolin. Tärkeintä tässä vaiheessa kautta on saada peli lähelle omaa parasta ja pallo kerrallaan ahdistaa vastustajaa, mietti Kuoksa.

Hurrikaani antoi heti avauserässä näytteen toimivasta hyökkäyspelistään, kun Kristers Dardzans ja Aleksi Muukkonen jyskyttivät pelivälinettä kenttään tasaisesti, eikä TUTO Volleyn torjunta löytänyt keinoja kaksikon pysäyttämiseen Kotijoukkue nyppäsi kymmenen pisteen kohdalla eroa turkulaisiin ja piti siitä kiinni erän loppuun asti. TUTO Volleyn pistenikkari oli Groffier, keskitorjujat Tatu Vuorenmaa ja Roope Keskinen olivat myös vahvoilla hyökkäyspäässä.

Toinen periodi oli tasaista taistelua, jossa TUTO Volley oli pitkän pätkän niskan päällä. Akseli Lankisen syöttövuoro repi eroa joukkueiden välille. Groffier kannatteli hyökkäyksillään paikoin joukkuetta reppuselässä. Hurrikaani käänsi erän kalkkiviivoilla hyväkseen, kun Muukkosen ja Dardzansin tehoduo takoi palloa kentän pintaan tappavasti.

Hurrikaani ja TUTO Volley kulkivat kolmatta erää pitkään käsi kädessä, eikä eroja syntynyt. Turkulaisista parrasvaloissa loistivat yleispelaajat Antti Karttunen ja Tuomas Siirilä. Loimaalaisten pisteiden teosta vastasivat tutut nimet. Puolenvälin jälkeen isäntäjoukkue otti jälleen hyökkäyksellä ohjat käsiinsä ja painoi selvään erävoittoon Nooa Marttilan ja Miika Haapaniemen astuessa eturiviin.

Runkosarja on nyt taputeltu ja vuorossa ovat odotetut playoff-pelit. TUTO Volleyn ja VaLePan välinen puolivälieräsarja polkaistaan käyntiin lauantaina 18.3. Sastamalassa ja Kupittaan palloiluhallissa tahkotaan sarjan toinen ottelu maanantaina 20.3. kello 18.30. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme otteluvoittoa.

– Jere Hellsten