Skip to main content
Otteluraportti

Hurrikaani puhalsi TUTO Volleyn yli Kupittaalla

By 25.2.2022No Comments

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Koivisto 18/+9, Rumpunen 7/+6, Vuorenmaa 6/+4

Hurrikaani: Ropponen 17/+12, Toiviainen 11/+9, Marttila 11/+8

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Kimmo Kutinlahti

Hurrikaani: Antti Ropponen

Prolibero: Peter Vuorinen

Perjantaina Kupittaan palloiluhallissa oli ilmassa paikallishenkeä, kun Hurrikaani ja TUTO Volley kohtasivat kolmannen ja viimeisen kerran runkosarjassa. Varsinaista klassikkoa kamppailusta ei muodostunut, sillä varsinkin kahta ensimmäistä erää hallitsi selkeästi Hurrikaani. Kolmannessa erässä piristynyt TUTO Volley haastoi vahvalla alullaan loimaalaiset. Periodin päätöshetkillä Hurrikaani otti kuskin paikan kylmästi itselleen ja korjasi täyden pistepotin Kupittaalta erin 0-3 (18-25, 17-25, 21-25).

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli mietteliäs tappiopelin päätteeksi

  • Vaikeaa löytää sanottavaa tämän pelin jälkeen. Yritän löytää jotain positiivista, mutta en pysty siihen. Meillä oli tänään sama ongelma, kun koko kauden, nimittäin heikko hyökkäys. Koivisto onnistui hyvin, mutta hänellä ei pitäisi olla noin paljon passeja. Niitä oli varmasti yhtä paljon kuin muulla joukkueella yhteensä, totesi pettynyt päävalmentaja.

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino oli tyytyväinen nuoren joukkueen esitykseen

  • Kolmannessa erässä jouduttiin alun jälkeen taistelemaan. Paniikkia ja hätää ei tullut missään vaiheessa, vaan jyrättiin peli komeasti. Keskitytään terveillä kavereilla työntekoon, vaikka koronan pelko on aina olemassa, sanaili Heino haastavasta tilanteesta.

Avauserässä Hurrikaani otti pelin komentoonsa lähes välittömästi, kun se repäisi muutaman pisteen kaulan Kupittaan isäntiin. Loimaalaiset jyskyttivät pisteitä laitahyökkäyksillään, joista vastasivat Antti Ropponen, Tapio Toiviainen ja Luka Marttila. TUTO Volleyn pisteiden takominen oli lähes yksinomaan hakkuri Einari Koiviston harteilla. Turkulaisten valmennusjohto haki piristystä peliin vaihtamalla passariksi Jani Puputin, mutta energiabuusti jäi vähäiseksi. Tappioasemassa TUTO Volley nosti myös syöttöjensä riskitasoa, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Hurrikaani paineli johtoasemassa pisteitä armotta kenttään monipuolisesti ja vei erän selkeästi nimiinsä.

Toiseen erään TUTO Volley marssitti kentälle kokeneen kuusikon Puputin, Ossi Rumpusen ja Kimmo Kutinlahden johdolla. Herrojen kokemus ei kuitenkaan kotijoukkuetta pelastanut, kun tasaisen alun jälkeen Hurrikaani pyyhälsi jälleen omille teilleen. Joukkueiden syöttöpelissä oli eroa, vierailijat saivat Marttilan ja Ropposen kovien syöttöjen avulla turkulaiset vaikeuksiin. TUTO Volley ei puolestaan löytänyt keinoja vastaanoton murtamiseen. Hurrikaani jatkoi laitahyökkäysten tykittämistä Ropposen onnistumisten siivittämänä. TUTO Volleyn otteissa oli erän loppuvaiheilla hieman piristymisen merkkejä, mutta se oli liian myöhäistä erävoiton kannalta.

Pitkä erätauko teki TUTO Volleylle terää ja joukkue sai erään lentävän lähdön, kun se karkasi nopeasti 7-1 -johtoon. Alkuhetkillä kotijoukkue nappasi kahdesti putkeen Hurrikaanin laitahyökkäyksen kiinni. Hyvä startti ei kuitenkaan tyrmännyt Hurrikaania täysin, vaan joukkue nousi hiljalleen takaisin taisteluun Ropposen näyttäessä esimerkkiä. TUTO Volleyn hyökkääminen oli edelleen liikaa Koiviston varassa, joka kylläkin paukutti pelivälinettä lattiaan tasaiseen tahtiin. Isännät löysivät peliinsä pitkällä erätauolla myös lisää taistelutahtoa puolustukseen, mutta loimaalaiset vääntäytyivät väkisin rinnalle laitaonnistumisillaan ja siirtyvät ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 18-19.Tämän jälkeen Hurrikaani sai pelistä lopullisesti otteen ja vei kolmannenkin erän nimiinsä.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Kimmo Kutinlahti manaili joukkueiden hyökkäystehojen eroa

  • Pitkän erätauon jälkeen päästiin hyvin peliin mukaan ja johto kolmanteen erään. Hurrikaani kuitenkin puolusti ja hyökkäsi vahvasti. Tuli pieniä virheitäkin ja ehkä hermoilua, mutta suurin ero oli hyökkäyksessä. Oli mukavaa pelata, kun vielä huolivat mukaan. Toisaalta olisi toivonut, että Karri olisi ollut kunnossa, eikä olisi tarvinnut itse pelata, totesi Kutinlahti tuurauskeikasta.

Hurrikaanin paras pelaaja Antti Ropponen oli mielissään tasaisesta esityksestä ja kolmannen erän noususta.

  • Aloitettiin peli hyvin ja tasaisesti. Kolmannessa meinasi lipsahtaa, mutta luotettiin omaan tekemiseen ja pystyttiin nousemaan voittoon. Hyvällä syötöllä olemme vahvoilla ja siihen panostettiin ja passari ruokki hyvistä paikoista niin oli kiva lyödä, Ropponen tuumi.

 

Jere Hellsten