Skip to main content
Otteluennakot

TUTO Volley janoaa pisteitä paikallispelistä

By 23.2.2022No Comments

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan sijoitukset ratkaistaan pistekeskiarvolla, VaLePa-ottelu jää sittenkin pelaamatta

Lue Mestaruusliigan tiedote kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Ja sitten perjantain ennakkoon..

ENNAKKOLIPUT: Seat4Me // Lippupiste

Helmikuun hiihtolomaviikon huipennus on TUTO Volleyn osalta perjantaina, kun Kupittaan palloiluhalliin saapuu vieraaksi hirmuisessa kevätvireessä oleva naapuriseura Hurrikaani-Loimaa. Sarjataulukossa viidentenä oleva loimaalaisryhmä on voittanut viimeisistä yhdeksästä ottelusta peräti kahdeksan, joten TUTO Volleylla on jälleen edessään kova haaste Kupittaalla. Hiihtoloman kunniaksi tähän otteluun pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat ja opiskelijat (opiskelijakortilla) ilmaiseksi.  

Yhdeksäntenä Mestaruusliigassa majaileva kotijoukkue esitti viime lauantaina VaLePaa vastaan sisupuukon arvoisen suorituksen, kun se raapi sarjan kärkijoukkueelta yhden sarjapisteen kovan taistelun päätteeksi. Tämä oli turkulaisjoukkueelta myös mainio kasvojenpesu kotiyleisön edessä umpisurkean pohjoisen visiitin ja terveysongelmien jälkeen. Hurrikaani puolestaan kukisti viime viikonloppuna kotonaan kahdesti Team Lakkapään, joka taistelee TUTO Volleyn kanssa vimmatusti suoran säilyjän paikasta.

Perjantain ottelun joukkueet ovat kauden aikana jo kahdesti kamppailleet paikalliskunniasta. Aiemmissa kohtaamisissa kotijoukkueet ovat olleet selkeitä isäntiä talossa, ensin marraskuussa TUTO Volley pieksi Hurrikaanin Kupittaalla puhtaasti erin 3-0 ja kuukautta myöhemmin loimaalaiset maksoivat potut pottuina 3-0 -kotivoitollaan. Kolmannessa kohtaamisessa selvitetään näiden joukkueiden keskinäinen paremmuus tämän kauden osalta, joten nälkää ei varmasti tule puuttumaan verkon kummaltakaan puolelta. Molemmilla porukoilla on ottelussa vielä rutkasti panosta, sillä TUTO Volley taistelee tosissaan karsintapeikkoa vastaan ja jokainen sarjapiste on kullan arvoinen. Hurrikaani hakee parempia asetelmia kevään pudotuspelejä ajatellen. Oman mausteensa soppaan antaa myös se, että TUTO Volleyn miehistöstä löytyy useita pelimiehiä, joilla on kokemusta myös Hurrikaanin keltamustasta paidasta, joten Kupittaan paikalliskamppailusta on lupa odottaa tunteikasta koitosta

TUTO Volley on kauden aikana venynyt haastajan asemassa koviin suorituksiin, mutta odotusten kasvaessa peliesitys on monesti lässähtänyt. Joukkueen valmennusjohto korosti VaLePa-pelin väännön jälkeen sitä, että samalla taistelulla voitto tulee kyllä seuraavissa peleissä. Kykeneekö turkulaisryhmä löytämään tekemiseensä riittävästi kiukkua, jotta Hurrikaanin kova puhuri tyyntyy perjantaina Kupittaalla. Turkulaiset ovat menestyksekkäissä otteluissaan onnistuneet nimenomaan laajalla rintamalla, sillä kyse ei ole ollut yhden tai kahden pelaajan superpeleistä. TUTO Volleyn tasainen vastuunjako ja uhrautuva joukkuepelaaminen voivat muodostua ratkaisun avaimiksi myös Kupittaan pimenevässä illassa.

Yksi loimaalaisten isoista aseista viime aikojen menestyksessä on ollut vahva syöttöpelaaminen, jolla Hurrikaani on repinyt vastustajiensa vastaanottoa rikki ässätilaston ylivoimaisen kärkimiehen Antti Ropposen tykkikäden johdolla. TUTO Volleyn on kyettävä vastaamaan tähän omalla rohkealla syöttämisellään, josta nähtiin välähdyksiä jo viime viikonloppuna. Turkulaisten runkosarjan ykköspiiskuri syöttöruudussa on ollut Karri Kutinlahti, joka tosin oli joukkueen viime pelistä sivussa. Hurrikaanin yleispelaajaosastolla ovat loistaneet nuoret tähdet Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila, jotka ovat esiintyneet ajoittain erittäin vahvasti, joten TUTO Volleyn on syytä pysyä valppaana juonikkaan kaksikon kanssa. Etukäteen ottelusta on lupa odottaa viihdyttävää ja energistä kamppailua, joka tuskin jättää ketään paikalle saapuvaa kylmäksi. Perjantain paikallisottelussa myös yleisön kannustuksella on oma merkityksensä. Huhujen mukaan Hurrikaanin kannattajat ovat tulossa Kupittaalle oman fanibussinsa voimin. TUTO Volleyn kannattajilla onkin oiva mahdollisuus näyttää vieraille, kumpi on hallitseva joukkue katsomon puolella.

Kupittaan perjantai-illan kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar!

TUTO Volley – Hurrikaani-Loimaa

perjantaina 25.2. kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa

 

Jere Hellsten