Skip to main content
Uutiset

Ducksin pitkäaikainen yleispelaaja Kalle Kattelus siirtyy Turkuun

By 15.5.2024No Comments

Liki kymmenen vuotta samassa seurassa. Se on melko pitkä aika nykylentopallossa, kun pelaajat ovat usein siirtyneet joukkueesta toiseen. Vantaan Ducksin yleispelaaja 190 senttinen Kalle Katteluskin päätti pakata laukkunsa ja siirtyä Turkuun. TUTO Volley teki Katteluksen kanssa sopimuksen ensi kaudeksi.

– Onhan se pitkä aika Vantaalla. Melko nuorena hyppäsin seuraan mukaan ja tähän asti tuli oltua, toteaa Kattelus.

Vuonna 1998 syntynyt Kalle on Katteluksen veljesparista vanhin. Hän on pikkuveli Villeä neljä vuotta vanhempi. Myös Ville on pelannut ”ankkajoukkueessa”. Poikien lajivalinta lienee ollut aikoinaan melko selvä. Isä Juha Kattelus pelasi lentopalloa pääsarjatasolla voittaen jopa Suomen mestaruuden varkautelais-pieksämäkeläisessä Keski-Savon Paterin joukkueessa. Reino Kosonen oli joukkueen valmentaja.

– Juniorina harrastin muitakin lajeja, mutta lopulta lentopallo vei mukanaan. Se oli silloin minun juttuni ja on ollut sitä tähän päivään asti. Kun olin lapsi, isäni pelasi Varkaudessa. Hämärästi muistan pyörineeni ihan pienenä hallilla.

Missä ja miten lentopallourasi alkoi?

– Varkaudesta muutimme Vantaalle ja siellä aloitin pelaamisen. Paikallinen Keimolan Kaiku on kasvattajaseurani. Sieltä on edennyt monta pelaajaa aina liigakentille asti. Keimolan Kaiku voitti useamman junioreiden SM-mitalinkin. Kasvattajaseurastani olen ehdottomasti ylpeä.

Kokemuksen myötä Katteluksesta kehittyi eräs parhaimmista Ducksin pelaajista. Kalle on ollut joukkueen tärkeä vastuunkantaja.

– Olihan roolini etenkin viime kausina hyökkäyksessä iso. Lentopallossa yksi pelaaja voi kuitenkin viedä joukkuettaan vain johonkin pisteeseen asti. Aina vaaditaan koko joukkueen panosta.

Isä Juho Kattelus voitti Suomen mestaruuden lisäksi kolme SM-pronssia. Kallelta Mestaruusliigan mitalit toistaiseksi puuttuvat. Turussa siihen tulee uusi mahdollisuus, sen verran kova joukkue on muodostumassa.

TUTO Volleyn organisaatiossa Katteluksen nimi oli kirjattu ylös hyvissä ajoin. Molemmin puolin kyse ei siis ollut pikaisesta siirtopäätöksestä.

Miksi halusit siirtyä Turkuun?

– Suurimman osan elämästäni olen asunut Vantaalla, joten maisemanvaihto on ollut mielessäni jo useamman kauden. Nyt päätös oli selkeä, kun Turusta otettiin ajoissa yhteyttä. Tuleva joukkue vaikutti heti sellaiselta, missä olisi kiva pelata.

Mikä on urasi toistaiseksi hienoin hetki?

– Kolme kautta sitten Ducks pelasi välierissä Savoa vastaan. Taistelimme hyvin, mutta emme päässeet finaalipeleihin.

Mikä on pahin pettymys?

– Samaisena keväänä pelattiin vain yksi pronssiottelu. Hävisimme sen Kokkolan Tiikereille.

Onko sinulla ollut lentopallossa esikuva?

– Elämässä muuten omat vanhemmat, äiti ja isä, mutta tietysti lentopallossa oma isä.

Kerro mitä me muut emme vielä tiedä sinusta.

– Olen asunut lähes koko ikäni Vantaalla, mutta olen syntynyt Varkaudessa.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi lentopallossa?

– Haluan päästä mittaamaan omat kykyni ja auttaa omaa joukkuettani pääsemään mahdollisimman pitkälle.

Kysytään joukkueen päävalmentaja Jani Niskakankaalta, millaisen pelaajan saat Kalle Katteluksesta?

– Kattelus on jäänyt hyvin mieleeni, kun häntä vastaan on aina joutunut valmentajana miettimään torjuntataktiikkaa. Kalle on monipuolinen hyökkääjä ja on ollut aina vaikea torjua. Hän on myös ketterä liikkumaan kentällä. Katteluksen nimi oli listallamme ensimmäisiä pelaajia, joihin oltiin yhteydessä heti kauden jälkeen. Maisemanvaihdos ja uusi ympäristö antavat Kallelle varmasti ekstra buustia.

Kuva ja teksti: Jälkipeli.net