TUTO Volley: Tihumäki 23/+16, Vuorenmaa 12/+12, Keskinen 10/+10
Vantaa Ducks: Drobnic 27/+19, Rastamo 14/+4, Lehtonen 12/+11

TUTO Volley: Tatu Vuorenmaa
Vantaa Ducks: Sergej Drobnic

Prolibero: Louis Pineau, Vantaa Ducks
Yleisöä:321

Keskiviikkona Kupittaalla nähtiin viimeisen pudotuspelipaikan kannalta tärkeä kohtaaminen, kun sarjataulukon yhdeksäntenä ollut TUTO Volley isännöi kymppipaikalla kärkkynyttä Vantaa Ducksia. Odotettavissa oli jännittävä peli kahden sitkeän joukkueen välillä, sellainen siitä tulikin. TUTO Volley hallitsi avauserää isännän elkein monipuolisella pelillä. Tämän jälkeen Ducks käänsi kolmen seuraavan erän loput nimiinsä 27 pistettä moukaroineen tehomies Sergej Drobnicin johdolla. Kotijoukkue oli jokaisessa erässä alkupuolella kuskin paikalla, mutta ratkaisuhetkillä ankkalauma oli turkulaisia tehokkaampi. Näin kaikki kolme tärkeää pistettä lähtivät Vantaalle erin 1-3 (25-14, 19-25, 23-25, 24-26) Ducks nousi voittonsa myötä TUTO Volleyn ohi sarjataulukossa.

Ducksin Ville Kattelus oli tyytyväinen joukkueen taisteluun.

• Tietenkin hieno voitto, taistelimme erien loput hyvin ja saimme käännettyä ne meidän eduksi. Saatiin erien loppuihin hyviä syöttöputkia ja voitettua pitkiä palloralleja. Drobnic pelasi tosi hienon pelin ja kantoi isoa roolia, Kattelus sanaili.

TUTO Volleyn Roope Keskinen löysi tappion hetkellä lähinnä vain parannettavaa.

• Hyökkäys kulki meillä keskitorjujilla, mutta olisi pitänyt saada koppeja enemmän. Erien synkät hetket kestivät liian pitkään, siihen kaatui oikeastaan koko peli, manasi Keskinen.

Ducksin päävalmentaja Juho Rajalan helpotuksen pystyi aistimaan

• Tässä on saanut kaivella kaikki keinot käyttöön. Ei ollut helpoin matsi, yleispelaajaosastolla oli K. Katteluksella ja Määttäsellä vaivoja. Onneksi nuorempi Kattelus toi sitten energiaa kentälle ja syöttöputkilla tehtiin pisteitä. Kyyjärvi-voitto toi itseluottamusta, joka kantoi tähän päivään. Pelillisesti olimme edellä puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä, tietysti Drobnic pelasi loistavan pelin, Rajala tuumi.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksan pettymys oli kova.

• Vähän synkät on ajatukset, onnea Ducksille tärkeästä voitosta. Juho tiivisti pelin. Meiltä oli tehokasta keskipeliä, mutta nelospaikalla oli synkempää. Mielestäni peli ei ratkennut henkisellä puolella, vaan enemmän pelillisiin asioihin, kuten syöttöön tai torjuntaan. Kaikki pelit ovat tärkeitä, nyt pitää vaan parantaa, Kuoksa maalaili tulevaa.

Avauserä täysin TUTO Volleyn näpeissä

TUTO Volley otti ensimmäisessä erässä ohjakset käsiinsä, kun joukkueen peli pyöri mainiosti lähes kaikilla osa-alueilla. Kotijoukkueen torjunta vaimensi oivasti Ducksin hyökkäyksiä pelattaviksi ja hakkuri Matias Tihumäki oli pysäyttämätön jyskyttäessään palloa lattiaan. Vantaalaiset turvautuivat suurimmaksi osaksi keskipeliin, jonka maestroina toimivat Lauri Lehtonen ja Henrik Porkka. Lopulliselle karkumatkalle TUTO Volley lähti Akseli Lankisen syöttövuorolla, jonka aikana kapteeni tiputteli useita ässäsyöttöjä. Lopulta kotijoukkue jyräsi ankkalauman yli isolla erolla.

Toisessa erässä peli tasoittui, TUTO Volley oli periodin alkupuoliskolla hienokseltaan hallitseva joukkue, kun Tihumäki jatkoi tehoiluaan ja Ducks sortui syöttövirheisiin. Tilanne kääntyi puolessavälissä, kun vierailijat repäisivät muutaman pisteen kaulan Ville Katteluksen kovalla syöttövuorolla ja hyökkäyspäässä tuhoja tekivät Drobnic ja Alek Rastamo. TUTO Volleyn takaa-ajo kuihtui kerta toisensa jälkeen omiin virheisiin ja tauolle poistuttiin erälukemissa 1-1.

Lannistumaton Ducks pyyhkäisee voittoon

TUTO Volley otti kolmanteen erään lentävän lähdön, kun Kuoksan ryhmä siirtyi Roope Keskisen pitkällä syöttövuorolla 5-0- johtoon. Isännät hallitsivat erää pitkään, hyökkäysvastuuta ottivat Tihumäen ohella myös kovassa lyönnissä olleet keskitorjujat Keskinen ja Tatu Vuorenmaa. Ducks kiri askel askeleelta kotijoukkueen eron kiinni. Arkkitehtinä hääri jälleen Drobnic keskipelin antaessa tukea taustalla. Vantaalaiset kahmaisivat itsensä erässä ensimmäistä kertaa johtoon tilanteessa 19-20. TUTO Volley nousi vielä kuitenkin johtoon ja erävoiton syrjään kiinni Lankisen syöttövuorolla, mutta Ducks käänsi viimeiset
pitkät taistelupallot edukseen ja erävoitto karkasi TUTO Volleyn käsistä.

Neljättä erää käynnisteltiin tasaisissa merkeissä, etenkin Drobnic hehkui Kupittaan illassa tulikuumana. Kymmenen pisteen kohdalla TUTO Volley nyppäsi muutaman pisteen keulan kapteeni Lankisen väkevällä syötöllä, tarina oli kuitenkin tuttu Ducksin kuroessa eron umpeen nopeasti sitkeällä tekemisellä. 20 pisteen kohdalla TUTO Volley lähti jälleen pienelle karkumatkalle, kun tehokkaat Keskinen ja Vuorenmaa takoivat palloa armotta parkettiin. Ducks ei taipunut, vaan väänsi erävoiton jatkopalloilla illan ehdottoman hahmon Drobnicin loistaessa.

TUTO Volleylla on tulevina viikkoina edessään pudotuspelitaistelun kannalta äärimmäisen tärkeät ottelut Perungan Poikia vastaan, ensin 8.2. Rovaniemellä ja 18.2. Kupittaalla.