Skip to main content
Otteluraportti

Akaa-Volley TUTO Volleyta vahvempi isänpäivän illassa

By 14.11.2021No Comments

TUTO Volley – Akaa-Volley 0–3

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Vuori 8/+2, Karttunen 7/+3, Siirilä 5/+2

Akaa-Volley: Sivula 17/+7, Kollo 16+7, Pitkänen 10/+5

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Eemeli Kouki

Akaa-Volley: Kristo Kollo

Prolibero: Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Kupittaan palloiluhallin sunnuntai-illassa toisensa kohtasivat voittoputkissa olleet kahdeksantena majaillut TUTO Volley ja sarjakakkonen Akaa-Volley. Ottelun ensihetkillä TUTO Volley oli vahva ja hallitsi kenttätapahtumia aivan ensimmäisen erän kalkkiviivoille saakka, jolloin vieraat tulivat pitkältä takamatkalta. Ensimmäisen erän nousun jälkeen peli oli tukevasti akaalaisten käsissä ja TUTO Volley joutui roikkumaan perässä. Lopulta voitto ja täydet sarjapiisteet lähtivät Turusta vieraiden matkaan erin 0–3 (27-29, 17-25, 22-25).

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov manasi ensimmäisessä erässä tullutta johdon menetystä.

  • Ottelun alku oli aika hyvä, ensimmäisessä erässä meidän käsissä oli kaikki avaimet voittoon. Meidän keskittyminen ei ollut vain riittävän hyvä ja hävisimme erän lasten virheillä. Vastustajan syöttövaihto oli kyllä onnistunut. Erän loppu oli varmasti shokki koko joukkueelle ja toisessa erässä olikin vähän eri joukkue. Yritän löytää vaihdoilla aina optimaalisen kokoonpanon, mutta tänään se ei onnistunut. Ensimmäisen erän jälkeen Akaa-Volley ei antanut meille mahdollisuuksia pelata omalla tasolla, TUTO Volleyn pääluotsi totesi.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari oli tyytyväinen pelin parantumisesta toiseen erään.

  • Ensimmäisessä erässä jäi sellaisia puolustuspalloja, jotka olisi pitänyt kaivaa ylös, mutta sen jälkeen kun saatiin puolustukseen kurinalaisuutta ja palloja ylös niin olen tyytyväinen hyökkäyksiin. Hyvä vastaanottopeli antoi tänään avaimet voittoon, vaikka syöttövirheitä tulikin. Yleispelaajat kantoivat hyvin vastuuta. Nurmesniemi tuli ja syötti hyvin kääntäen ensimmäisen erän meille, Kunnari summasi.

Avauserässä ensimmäiset pallot edettiin tasaisesti molempien joukkueiden paukuttaessa pisteitä tauluun. Hakkurit johdattivat joukkueidensa tulitusta TUTO Volleyn puolelta Einari Koivisto ja Akaalta kokenut maajoukkuemies Urpo Sivula. Ottelun edetessä isäntien passari Matti Toivola pystyi pyörittämään peliä monipuolisesti ja TUTO Volley karautti henki päällä erän puolessa välissä jo muutaman pisteen johtoon. Hyökkäysten päättäjinä toimivat usein yleispelaajat Tuomas Siirilä ja Eemeli Kouki. Akaalta pistenikkarit olivat kovilla laitatykityksillään Sivula ja Kristo Kollo. Loppuhetkillä TUTO Volley johti jo parhaimmillaan 22-17, mutta akaalaiset nousivat takaa rinnalle ja ohi Nico Nurmesniemen pitkällä syöttövuorolla, TUTO Volley alkoi sortua vieraiden pitkän paineen alla myös virheisiin. Kotijoukkue osoitti kuitenkin jälleen kovaa luonnettaan ja selvitti vierailijoiden monta eräpalloa sitkeästi, mutta lopulta Akaa-Volley kruunasi nousunsa viemällä erävoiton jatkopallojen päätteeksi.

Toisessa erässä turkulaisia näytti painavan kirvelevä erän menettäminen ja Akaa-Volley hallitsi erää mielin määrin alusta loppuun. Akaan hyökkäyspelaaminen pyöri onnistuneesti ja pallot jäivät toistuvasti kenttään. TUTO Volley joutui hyökkäyksissään turvautumaan usein peippeihin, jotka vieraat selvittivät. Akaa-Volleyn ratkaisijoita olivat tutut nimet Kollo, Sivula ja keskipeliä auki saanut Sauli Sinkkonen. Erän loppuvaiheilla turkulaisten valmennus jakoi vastuuta vaihtopelaajille, kun muun muassa Jani Puputti ja kolumbialaisvahvistus Camilo hyppäsivät kentälle. Vaihtomiehet toivat peliin hieman raikkautta, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

Kolmanteen erään TUTO Volley saapui jälleen pirteämmällä ilmeellä ja otti alussa johdon muun muassa Tino Vuoren ja Antti Karttusen laitahyökkäyksillä. Erän puolessavälissä Akaa-Volley alkoi ottaa peliä hallintaan ja kiskaisi muutaman pisteen kaulan Kollon ja Sivulan johdattamina. TUTO Volley taisteli kirissään pitkään iskuetäisyydellä torjunnoilla sekä osin vastustajan syöttövirheillä ja nousi ratkaisuhetkillä jo pisteen päähän, mutta lopulta Akaa-Volley katkaisi pelin kylmänviileillä ratkaisuillaan.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Eemeli Kouki harmitteli tunnelman latistumista pelin kuluessa

  • Ensimmäisen erän loppu latisti varmaan fiilistä. Paine kasvaa tietysti pitkissä syöttöputkissa, jotka pitäisi vaan saada katkaistua, se vaatii kovaa tahtoa ja päätä. Nyt syöttöputki pääsi turhan pitkäksi. Emme saaneet hyvää alkua toiseen erään ja peli pääsi repsahtamaan heti. Hyvää joukkuetta vastaan ison eron kiriminen on haastavaa. Kolmannessa erässä oltiin periaatteessa hyvin mukana, mutta ei sitten lopulta kuitenkaan. Kaksi viimeistä erää jäivät meiltä latteiksi. Tänään ei saatu syötöllä Akaan vastaanottoa rikki ja vastaavasti meidän torjunta-puolustus oli aika heikkoa, Kouki mietiskeli.

Akaa-Volleyn Kasimir Vuorinen korosti ensimmäisen erän nousun merkitystä.

  • Tuntuu, että olimme ensimmäisessä erässä aika paljonkin perässä. Aika moni paikallaolijakin on varmasti samaa mieltä siitä, että erän loppu ratkaisi pelin meille. Saimme noususta ison buustin. Nurmesniemi teki hienon työn syöttöruudussa, Vuorinen kehaisi.

 

 

Jere Hellsten

 

  • ässät 0-5
  • syöttövirheet 9-15
  • torjunnat 8-8
  • hyökkäys% 40- 55
  • vastaanotto% 41-55
  • yleisöä: 501