Otteluennakot

Viikonlopun vieraskiertue: Toverit testaa ykkössarjan ääripäät

Ykkössarjan toisella sijalla oleva TUTO Volley lähtee viikonlopuksi kauas kotoa kauden ensimmäiselle tuplavierasreissulle.

Joukkue kohtaa ensin lauantaina Rovaniemellä sarjassa tällä hetkellä peränpitäjänä olevan Napapiirin Palloketut. Sunnuntaina vastustaja löytyy aivan eri päästä sarjataulukkoa, kun Toverit matkaavat Pohjanmaalle sarjakärki Nurmon Jymyn vieraaksi.

TUTO Volley lähtee taittamaan pitkää junamatkaa kolmen ottelun voittoputkessa. Edellinen kotiottelu Nunnavuoressa East Volleyta vastaan oli selkeästi TUTO Volleyn kauden parasta peliä tähän asti. Tovereiden suorittaminen oli monipuolista ja pelaajien otteista paistoi ilo. Viime aikojen kamppailuiden onnistumiset tuovat varmasti lisää energiaa viikonloppuun. Lauantain vastustajan Napapiirin Pallokettujen alkukausi ei puolestaan ole ollut riemukas, sillä joukkue on hävinnyt kaikki kuusi peliään ja saalistanut niistä vain yhden sarjapisteen. Rovaniemeläisten joukkue on todella nuori, sillä porukan vanhin pelaaja on vasta 22-vuotias. Pallokettujen viekkain pistetehtailija kaudella on ollut 196-senttinen hakkuri Sampsa Lokka, joka on tehnyt pohjoisen pojille 78 pistettä. 187-senttinen yleispelaaja Otso Hakala on puolestaan pelannut neljä ottelua ja lyönyt palloa kenttään 39 pisteen arvoisesti. Heikosta alkukaudesta huolimatta Napapiirin isäntäjoukkue tulee lauantain mittelöön varmasti ärsytettynä ja täynnä energiaa taistellakseen kauden avausvoitostaan. TUTO Volleyn aseita ottelussa ovat varmasti kokemus sekä leveä ratkaisijoiden rintama, mutta Tovereiden on syytä pysyä Rovaniemellä alati valppaina.

Sunnuntaina, isänpäivänä turkulainen karavaani pysähtyy Nurmoon mittaamaan sarjajohtaja Jymyn vireen. Pohjalaisten alkukausi on kulkenut voitosta voittoon ilman pistemenetyksiä, kuudesta pelistä on kasassa 18 pistettä. Kärkipelin joukkueet ovat molemmat hävinneet kauden aikana kolme erää. Jymyn tasaisesta onnistujien nipusta ponnahtaa pisteiden puolesta esiin kaksi pelaajaa, Mika Mäntylä ja Kirill Borichev. Borichevin nimi on turkulaisille varmasti tutumpi, sillä mies pelasi vielä viime kaudella TUTO Volleyn riveissä. Tällä kaudella Kirka on tykittänyt kuudessa ottelussa 87 pistettä. Mäntylän pistesaldo on puolestaan vieläkin muhkeampi, hän on kasannut tililleen yhteensä 95 pinnaa.

Vierasreissun jälkimmäisessä pelissä TUTO Volley joutuu kauden kovimpaan testiinsä tähän mennessä, joten pelin jokaisen osa-alueen tulee sujua hyvin, jotta pisteet lähtevät Turkuun.

Ottelussa tärkeässä asemassa on torjunnan onnistuminen. Tovereilta tätä osa-aluetta johtaa keskitorjujakaksikko Tuomas Koppanen ja Kimmo Kutinlahti, jotka ovat saaneet viime peleissä onnistumia alle niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Kutinlahti pääsee sunnuntain ottelussa pelaamaan omaa kasvattajaseuraansa vastaan tuttuun halliin, joten miehellä on varmasti näyttöhaluja entisen kotiyleisönsä edessä. Luvassa on varmasti matkustuksineen raskas viikonloppu, mutta onnistuneilla pelisuorituksilla pistesaldo karttuu ja kotimatka varmasti ”lyhenee”.

 

Jere Hellsten