Otteluennakot

Viikonlopputupla kotikentällä

TUTO Volleyn meno Ykkössarjassa yltyy, kun joukkue esiintyy viikonloppuna kahdesti Nunnavuoren kotikentällä.

Ensin lauantaina TUTO Volley kohtaa sarjajumbona majailevan Pälkäneen Luja-Lukon. Parivaljakko pelasi vastakkain heti tämän kauden alkuvaiheessa lokakuussa, tuolloin TUTO Volley pyöritteli tuoreen sarjanousijan ripeästi reilussa tunnissa nippuun erälukemin 0-3. Eniten pisteitä pelissä tekivät TUTO Volleylta Antti Karttunen 10:llä merkinnällä ja pälkäneläisilta kaksikko Verneri Halttula ja Tomi Perkiö saldosivat kumpikin 7 pistettä. Viime viikonloppuna kumpikin joukkue kohtasi kotikentällään Napapiirin Palloketut ja molemmissa kamppailuissa tulos oli sama 3-0-voitto kotijoukkueelle. TUTO Volleyn marssi omalta osaltaan tylysti rovaniemeläisten yli, urakkaa avitti reilusti se, että vierailijat tekivät ottelussa ison tukun virheitä. Turkulaiset pystyivät jakamaan reilusti vastuuta laajalti ja joukkueen jokainen pelaaja sai oman näytön paikkansa. Tämä on myös osaltaan hyvä merkki tulevaa tuplaviikonloppua ajatellen, kun erilaisia ratkaisijoita varmasti tarvitaan. Luja-Lukolle ottelu NaPaa vastaan oli historiallinen, sillä joukkue nappasi seurahistorian ensimmäisen voittonsa Ykkössarjassa. Pälkäneläiset ovat esiintyneet kevätkaudella muutenkin pirteästi, sillä Luja-Lukko on jäänyt tämän vuoden neljässä ottelussa vain kertaalleen ilman pisteitä. NaPa-voiton lisäksi se on napsinut pisteen myös Iskulta ja East Volleylta. Nuori joukkue on varmasti saanut lisävirtaa omaan peliinsä sunnuntain voitosta ja saapuu taatusti hyvässä lennossa, sekä nälkäisenä haastamaan sarjakärkeä. Pälkäneen pistekärkiä ovat Ville Järnvall 154 pisteellä ja Tomi Perkiö 126 pisteellä, joukkue on saanut apuja myös Mestaruusliigasta, kun muun muassa Akaa-Volleyn Aatu Pöllänen on nähty Luja-Lukon riveissä. TUTO Volleyn hakkuri Atte-Elias Puholainen on luottavain lauantain ottelun suhteen

  • Uskon että olemme ottelussa vahvoilla, kun keskitymme omaan tekemiseen ja ruvetaan ”tappamaan” palloja.

Lauantain Pälkäne-kamppailu saattaa hyvinkin tarjota mahdollisuuksia päästä pelaavaan kuusikkoon myös TUTO Volleyn koko nuorisoketjulle Puholainen-Bulgyn-Rytsä, jotka kaikki esiintyivät vakuuttavasti jo NaPa-pelin päätöserässä.

Pienen lepotauon jälkeen kapinat jatkuvat heti perään sunnuntaina, kun TUTO Volleyn vieraaksi saapuu sarjavitonen Rantaperkiön Isku Tampereella. Joukkueet kohtasivat marraskuun loppupuolella Pyynikillä, tuolloin TUTO Volley harjasi kolme pistettä kotiin voittolukemin 1-3.Ottelun pisterohmuja olivat Iskulta Paavo Korhonen, joka keräsi 17 pistettä ja turkulaisilta Ossi Rumpunen, joka saldosi 16 pistettä. Isku on pelannut tämän kalenterivuoden puolella kuusi ottelua, joista tuli neljä voittoa. Ne tulivat East Volleysta, Luja-Lukosta, Nurmosta sekä NaPasta.

Turkuun Isku kuitenkin saapuu kahden kamppailun tappioputkessa, kun joukkue taipui kaksi viikkoa sitten vierasreissulla KyKy-Betsetille ja Sammolle. Tamperelaisten peliä on läpi kauden värittänyt se, että joukkue tuntuu olevan todella paljon hakkuri Paavo Korhosen ratkaisujen varassa. Tästä kertoo myös se tilastofakta, että Korhosella on kasassa tuplasti pisteitä (249) verrattuna sisäisen pistepörssin kakkoseen Konsta Karjalaiseen (126). TUTO Volleylta löytyy myös tehokas hakkuri Einari Koivisto, jolta löytyy kokemusta myös tamperelaisten paidasta. Koivisto on läpi kauden saanut hyvää tulitukea pisteidentekoon mm. turkulaisten yleispelaajaosastolta. Sunnuntain pelin kannalta isoon arvoon nousee se, miten monipuolisesti joukkueet löytävät ratkaisijoita vai kasautuuko vastuu vain yhden tai kahden pelaajan harteille. Puholainen tiedostaa myös vastustajan hakkurin vaarallisuuden.

  • Pälkäne-pelissä saadaan varmasti hyvä tuntuma päälle myös sunnuntaita ajatellen. Torjunnan kanssa varmasti mietitään kuvioita Korhosen pysäyttämiseksi. Uskon, että sillä päästään jo pelissä pitkälle, totesi Puholainen.

Ottelut pelataan edelleen koronarajoitusten vuoksi suljetuin ovin, mutta pelit on mahdollista nähdä suorina lähetyksinä TUTO Volleyn Solidsport-kanavalta.

TUTO Volley – Pälkäneen Luja-Lukko lauantaina 20.2. kello 15.30 Nunnavuoren Palloiluhallissa ja Solidsport-kanavalla

TUTO Volley – Rantaperkiön Isku sunnuntaina 21.2. kello 17.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa ja Solidsport-kanavalla

 

Jere Hellsten