Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volleyn taistelu ei riittänyt kokenutta VaLePaa vastaan – Kuoksan aikakausi Turussa päättyi

VaLePa–TUTO Volley 3-0

VaLePa välieriin voitoin 3-0

Parhaat pistemiehet
TUTO Volley: Keskinen 9/+3, Vuorenmaa 7/+4, Karttunen 6/+1
VaLePa: Sivula 13/+11, Mäkinen 13/+10, Ekman 11/+8

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Akseli Lankinen
VaLePa: Urpo Sivula

VaLePan ja TUTO Volleyn puolivälierien kolmas osaottelu kamppailtiin Sastamalassa. Selkä seinää vasten pelannut TUTO Volley haki sarjan ensimmäistä voittoa ja sitä myötä kauden jatkumista vielä lauantaina Kupittaalla. Voittajasta ei kuitenkaan ollut varsinkaan tasaisemman avauserän jälkeen epäselvyyttä. Hallitseva Suomen mestari oli puhtaasti parempi ja kukisti sitkeästi taistelleen sekä osittain repaleisen turkulaisryhmän kolmannen kerran erin 3-0 (25-20, 25-15, 25-17). Näin turkulaisjoukkueen kesäloma käynnistyi ja VaLePa eteni ensimmäisenä joukkueena välieriin. Tappion myötä päättyi myös Olli Kuoksan aikakausi TUTO Volleyn päävalmentajana. Kuoksa antoi arvoa vastustajalle sekä omilleen.

  • VaLePalle pitää nostaa hattua. Se oli ammattimainen esitys, he eivät antaneet meille pienintäkään säröä, johon olisi voinut iskeä. Teimme itse asiat niin hyvin, kun pystyttiin ja siitä hatunnosto, mutta kun ei riitä niin ei riitä. Minusta tämä peli kuvasti koko sarjaa. Onnea VaLePalle välieriin. Tämä kausi oli iso steppi seuralta, toisella liigakaudella isoihin valoihin. Siitä kiitos kuuluu pelaajille. On ollut mukava tehdä töitä tällä kaudella ja toivottavasti TUTO Volley jatkaa nousujohteista hommaa myös ensi vuonna, totesi väistyvä päävalmentaja.

Kapteeni Akseli Lankinen oli vähäsanainen kauden päätteeksi.

  • Siinä ei jää kauheasti seliteltävää, jos vastustaja voittaa sarjan erin 9-0. VaLePa oli aika paljon parempi. Lähdimme peliin rennosti altavastaajina näyttämään mitä osaamme ja kaikki annettiin, se ei nyt vain riittänyt, summasi Lankinen.

VaLePa jätti TUTO Volleyn vaille mahdollisuuksia

TUTO Volley oli valmis taisteluun ja joukkueet etenivät tasaisesti 10 pisteeseen saakka. Vierailijat hyödynsivät paljon keskihyökkäyksiä, joita tikkasivat hyvällä prosentilla kenttään Tatu Vuorenmaa ja Roope Keskinen  Kotijoukkueelta pisteitä alkuhetkillä nakutti Urpo Sivula. Isännät riuhtaisivat itsensä pienelle karkumatkalle peräkkäisten torjuntojen siivittämänä. VaLePa pystyi pitämään loppuhetkillä joukkueiden välisen piste-eron vakiona tasaisen varmalla tekemisellä. TUTO Volleyn hyökkäyksissä näkyi ehkä jonkin verran se, että ykköshakkuri Matias Tihumäki ei ollut Sastamalan illassa pelikuntoinen ja tehoja oli etsittävä muualta.

Toisessa erässä pelattiin niin sanotusti yhtä maalia, eikä TUTO Volley päässyt peliin mukaan oikeastaan missään vaiheessa. Vierasjoukkueen ainoana valopilkkuna tuikki keskeltä edelleen tehokkaasti hyökännyt Keskinen. Kuoksa yritti pumpata joukkueeseen virtaa vaihdoilla, kun irti päästettiin farmijoukkueesta avuksi tulleet Einari Koivisto ja Urho Rytsä. VaLePa dominoi kenttätapahtumia väkevällä syöttöpelillä, periodissa nähtiin kuusi kotijoukkueen ässää. Vastaanottoa ja piste-eroa repivät aloituksillaan muun muassa Sivula, Karli Allik ja Sakari Mäkinen. TUTO Volley otti riskejä omissa syötöissään ja virheitä sateli. 

Kolmas erä käynnistyi jälleen tiukasti VaLePan komennossa, kun keskitorjuja Jacob Ekman otti roolia torjunnoissa ja hyökkäyksessä. Isännät johtivat jo 11-4, kun TUTO Volley repi koneestaan irti vielä viimeisen kirivaihteen. Kapteeni Lankisen kova kolmen ässän syöttövuoro puhalsi vielä toivonkipinää turkulaisleiriin ja TUTO Volley nousi kahden pisteen päähän. Kiri kuitenkin tyrehtyi nopeasti, kun VaLePan kovat tykit Mäkisen ja Allikin johdolla heräsivät uudelleen päättämään TUTO Volleyn liigakauden.

-Jere Hellsten