Skip to main content
Uutiset

TUTO Volleyn palapeli rakentuu – Karttunen, Puputti, Koppanen ja Bulgyn tuoreimmat kiinnitykset

Lokakuussa alkavaan lentopallon Ykkössarjaan valmistautuva TUTO Volley on tehnyt kauden kynnyksellä neljä kiinnitystä miehistöönsä, kun seura on solminut yksivuotiset sopimukset yleispelaaja Antti Karttusen, keskitorjuja Tuomas Koppasen sekä passari Oleksii Bulgynin kanssa, lisäksi TUTO Volleyn passarilegenda Jani Puputin loppu-uran kattavaa sopimusta jatkettiin taas vuodella. Joukkueen huoltopuolelle saatiin myös täydennystä, kun Reijo Peltonen ja Jerry Stenberg liittyivät mukaan remmiin.

Karttunen ja Bulgyn ovat uusia kasvoja TUTO Volleyn joukkueessa, kun taas Koppanen ja Puputti ovat jo ennestään tuttuja pelureita. Antti Karttunen siirtyy TUTO Volleyn riveihin Ykkössarjajoukkue Pielaveden Sammosta. Tuoreelta hankinnalta löytyy myös kokemusta Mestaruusliigakentiltä, sillä 194-senttinen yleispelaaja on pelannut pääsarjassa muun muassa LEKA Volleyn, Liiga-Riennon ja VaLePan riveissä. Karttusen siirtyminen Turkuun ei syntynyt hetken mielijohteesta.

  • Meillä on perheen kanssa ollut jonkun aikaa puhetta Turun suunnalle muuttamisesta. Nyt saatiin elämässä palasia kohdalleen ja oli hyvä hetki siirtyä Turkuun sekä jatkaa pelihommia TUTO Volleyssa, toteaa 28 vuotta täyttävä yleispelaaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös hakkurin paikalla.

Viime kaudella Karttunen pamautti Sammon paidassa 21 otteluun 308 pistettä sijoittuen Ykkössarjan pistepörssissä kuudennelle sijalle, juuri TUTO Volleyn toisen yleispelaajan Ossi Rumpusen jälkeen. Keskimäärin Karttunen iski joukkueelleen 14,7 pistettä per peli. Pelaaja itse kuvailee mennyttä kautta seuraavasti.

  • Oma kausi oli nousujohteinen ja loppukaudesta peli kulki hakkurin tontilla jo mallikkaasti ja joukkueena pystyttiin kaatamaan kaikki kärkiporukat, toteaa

TUTO Volleyhin Karttunen tuo varmasti lisää arsenaalia ja tulivoimaa hyökkäyspeliin ulottuvuutensa myötä. Tulevaan kauteen odotukset ovat isot ja niitä lähdetään tavoittelemaan hymyssä suin.

  • Mukava lähteä uuteen kauteen uudessa porukassa ja meillä on kova joukkue kasassa. Toivotaan, ettei korona pääse sotkemaan kautta. Odotukset ovat korkealla, sillä joukkue on kasattu hyvin ja on varmasti Ykkössarjan parhaimmistoa, päättää Karttunen.

Toinen uusi vahvistus toverimiehistöön on nuori 17-vuotias ja 189-senttinen passari Oleksii Bulgyn, joka liittyy TUTO Volleyhin Raision Loimun kakkossarjajoukkueesta. Täysin uusi kasvo nuorukainen ei kuitenkaan ole, sillä Bulgyn pelasi farmiyhteistyön kautta viime kaudella kaksi peliä TUTO Volleyn paidassa. Tuore sopimus antaa lisää intoa pelaamiseen

  • On hienoa treenata sekä kehittyä mukavassa ja kovatasoisessa porukassa. Viime kaudella sain kakkossarjassa varsin paljon peliaikaa ja kausi meni erittäin hyvin. Lajiharjoituksien ja aamutreenien ansiosta kehityin paljon viime kaudella. Odotan innoissani kauden alkua. On todella kivaa päästä takaisin pelikentille nauttimaan, toteaa Bulgyn iloisesti.

Joukkueen kokeneempaa passariosastoa edustaa puolestaan 41-vuotias ja 183-senttinen Jani Puputti, jolle alkava kausi on jo viides TUTO Volleyssa. Mestaruusliigakokemusta löytyy myös iso tukku muun muassa Raision Loimun, Hurrikaani- Loimaan ja Salon Piivolleyn riveistä. Konkaripassarin päätös jatkosta ei syntynyt helpointa reittiä.

  • Viime kauden piti olla ehdottomasti jo viimeinen kausi, mutta niin vain pienten neuvotteluiden jälkeen ajatus jatkamisesta otti tulta alleen. Toki hyvien pelikavereiden ja tutun päävalmentajan jatkaminen helpottivat myös päätöksen tekemistä.

Juonikkaan Janten mukaan turkulaisryhmällä on kasassa entistäkin kovempi joukkue

  • Junnut (kaikki alle 40v pelaajat) ovat kehittyneet taas vuoden verran ja seurajohdon muutama timanttinen pelaajahankinta tekevät TUTO Volleysta todella kovan joukkueen tälle kaudelle, Puputti toteaa.

Neljäs pelaajakiinnitys, Tuomas Koppanen aloittaa Tovereiden riveissä toisen kautensa. 197-senttiselle keskitorjujalle on kertynyt urallaan myös Mestaruusliiga-pelejä Loimun ja Hurrikaanin riveistä. Viime kaudella Koppanen pysäytti muurin lailla vastustajien hyökkäyksiä, mutta osoitti myös, että tarvittaessa hän pystyy toimittamaan myös hyökkäyksistä palloa lattiaan. Viime kaudella 20 otteluun keskitorjuja saldosi itselleen 142 pistettä, joka on keskimäärin 7,1 pistettä ottelua kohden.

TUTO Volleyllä on tuoreiden sopimusten myötä riveissään 12 pelaajaa. Seurajohdon hankintalistalla on vielä kaksi keskitorjujaa.

  • Nykyinen 12 pelaajan nippu on ollut kasassa jo hyvän tovin ja ennusmerkit tulevaan kauteen näyttävät todella lupaavilta. Keskitorjujia kaivataan vielä pari lisää. Muutamia hyviä vaihtoehtoja on tunnusteltu, mutta vielä ei ole laitettu nimi paperiin puolin eikä toisin, kertoo TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko.

 

 

Jere Hellsten