Otteluraportti

KAUDEN 15. VOITTO – TÄLLÄ KERTAA KAATUI ISKU

TUTO Volley – Rantaperkiön Isku

3-0 (25-19, 25-12, 25-23)

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Koivisto 18/+15, Siirilä 15/+8, Karttunen 8/+4

Rantaperkiön Isku : Korhonen 11/-1, Vuori 8/+2, Mäkinen 6/+3

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Einari Koivisto // Isku: Tiitus Vuori

Lentopallon 1-sarjassa kärkijoukkue TUTO Volley jatkoi vakuuttavaa menoaan, kun turkulaiset kukistivat kotisalissaan sarjavitosen Rantaperkiön Iskun erin 3-0. TUTO Volleyn voittoputki venyi sunnuntaina jo 15 ottelun mittaiseksi.

Ensimmäinen erä oli varsin tasaista vääntöä, jossa piste-erot eivät kasvaneet suuriksi. Kotijoukkueelta onnistuivat avauserässä etenkin Tuomakset Siirilä ja Koppanen. Vierailijat hyökkäsivät puolestaan tehokkaasti keskeltä. TUTO Volley otti erän lopulta haltuunsa laitahyökkäysten turvin.

Toisessa erässä kotijoukkue löysi pelaamiseensa uutta virtaa ja paineli Iskulta karkuun ja lopulta selvään voittoon heti alkumetreillä. TUTO Volleyn tulitusta johti tehokaksikko Siirilä ja Einari Koivisto, jonka kovat ja tehokkaat laitahyökkäykset aiheuttivat Iskulle toistuvasti harmia. Pelin vanhetessa myös turkulaisten syötöt alkoivat tuottaa vierasjoukkueelle ongelmia, erä päättyikin lopulta Koiviston pitkään syöttöputkeen.

Kolmannessa erässä kentällä nähtiin jälleen tasaista taistelua. Isku hallitsi pelin kulkua erän alkupuolella, etenkin Tiitus Vuori ja Paavo Korhonen naputtivat pisteitä kenttään. Parhaimmillaan vierailijat olivat viiden pisteen johdossa, TUTO Volley kuitenkin taisteli itsensä vielä mukaan monipuolisella pelillä ja käänsi tiukan erän ja ratkaisevat pallot itselleen. TUTO Volleyn parhaana palkittu hakkuri Koivisto oli tyytyväinen voittopelin jälkeen

  • Tänään oli hyvä ja ehjä esitys meiltä. Kolmannen erän alussa oli meillä hiljaisempi vaihe ja päästimme Iskun johtoon, mutta kurottiin kuitenkin se kiinni ja luotimme omaan tasaiseen tekemiseen koko ajan. Vastaanotto ja hyökkäys toimivat tänään hyvin ja passari Puputti ruokki kaikkia hyökkääjiä hyvin. Olen tyytyväinen myös omaan henkilökohtaiseen suoritukseen, tänään löytyi heti alusta saakka hyvä pelivire ja lyönnit kuolivat tänään sekä erityisen tyytyväinen olen, että syötöt pysyivät ruudussa. Iso kiitos täytyy antaa myös joukkueelle, että nostivat hyvin ja Janten oli helppo tarjoilla hyviä paikkoja. Koivisto tuumasi.

Tuplaviikonlopun anti oli täydet kuusi pistettä, siitäkin huolimatta pelissä on Koiviston mukaan vielä vähän parantamisen varaakin.

  • Tietenkin pitää katsoa tulostaulua, kuusi erää pelattiin ja kaikki voitettiin niin siihen pitää olla tyytyväinen. Totta kai vielä on pieniä asioita, joissa on paljon petrattavaa ajatellen kevään kovia pelejä. Tästä on hyvä lähteä ensi viikon treeneihin hiomaan niitä pikkujuttuja kuntoon.

Viikonloppuun voittojen myötä TUTO Volley varmisti runkosarjassa vähintään kolmannen sijan, vaikka runkosarjasta on vielä neljäsosa pelaamatta. Isoveljen lomailua vaihtopenkillä paikannut nuorempi Eko antoi TUTO Volleyn apuvalmentajalle epätyypilliseen tapaan varovaisen positiivisen kommentin ottelun jälkeen.

  • Tänään toinen erä oli yksi parhaista, mitä Varsinais-Suomessa on tällä kaudella nähty. Onneksi sen pääsee näkemään vielä Solidsportin kautta uudelleen ja samalla voi ihastella ennen ottelua syntymäpäiväonnittelut Ruslanille laulanutta mieskuoroa.

TUTO Volleyn kausi jatkuu tulevana lauantaina Kyyjärvellä. Pelaajamarkkinoilla vielä tammikuussa shoppaillut Kyky haluaa varmasti aiheuttaa turkulaisille kauden ensimmäisen tappion ja sitä kautta pitää taistelun runkosarjan voitosta entistä tiukempana.

 

Jere Hellsten