Skip to main content
Uutiset

TUTO Volleylle täydennystä keskikaistalle – Vuorenmaa ja Aaltonen jatkavat

By 12.9.2021No Comments

Lentopallon Mestaruusliigakausi lähestyy kovaa tahtia. TUTO Volleyn tulevan kauden palettiin lisätään tässä kohtaa kaksi keskitorjujaa, kun seura on allekirjoittanut yksivuotiset jatkosopimukset Tatu Vuorenmaan ja Valtteri Aaltosen kanssa.

22-vuotiaalle Vuorenmaalle alkava kausi on toinen turkulaismiehistössä. Viime kaudella 196-senttinen VaLePa-kasvatti oli TUTO Volleyn riveissä farmiapuna kakkossarjajoukkue Team Wincleanista, mutta esitti TUTO Volleyn paidassa ennakkoluulottoman tehokkaita otteita ja nimi löytyikin useasti aloituskuusikosta. Aiemmilta kausilta Vuorenmaalta löytyy kokemusta Ykkössarjasta kasvattajaseuran väreistä. Sopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi suhteellisen helposti pienen tuumauksen jälkeen.

  • Hetken mietin, että jääkö aikaa opiskeluun ja muuhun elämään, mutta seurajohto vakuutteli taitavasti, että aika riittää ja pääsimme yhteisymmärrykseen.

Tulevaan kauteen Vuorenmaa suhtautuu innolla ja vastauksessa on havaittavissa ripaus sastamalalaista nöyryyttä.

  • Hauskaa nähdä pärjääkö Suomen kovimmalla tasolla vai jääkö ihan jalkoihin.

Tulevan kauden henkilökohtaisista tavoitteista kysyttäessä toisen polven liigalentopalloilija jatkaa vaatimatonta linjaansa.

  • Jos jonkun pisteen saisi tehtyä, niin se olisi hyvä, Vuorenmaa päättää.

Toinen jatkosopimuksen kirjoittaneista keskitorjujista on 29-vuotias ja 193-senttinen Valtteri Aaltonen, joka on TUTO Volleyn seuraajille tuttu nimi jo pidemmältä ajalta, TUTO Volleyn historian alusta asti. Aaltonen aloittaa syksyllä jo neljännen kautensa TUTO Volleyn väreissä. Raision Loimun kasvatti on osa joukkueen vahvaa perusrunkoa ja tuo kokoonpanoon tarvittavaa laajuutta sekä varmuutta. Jatkosopimus syntyi melko vaivatta ja katseet ovat tiukasti tulevassa.

  • Totta kai tuleva kausi jännittää, varsinkin, kun pelataan Suomen korkeimmalla tasolla. Valmistautuminen liigakauteen vaatii enemmän treenaamista ja sitä on tehtykin.

Tulevan liigakauden tavoite on kirkkaana Aaltosen mielessä.

  • Tavoitteena on tulla paremmaksi pelaajaksi, mikä on tietysti oma, mutta myös joukkueen etu. Kun kaikki pelaajat tekevät samoin, niin uskon että olemme vahvoilla, Aaltonen povaa.

 

Jere Hellsten

 

TUTO Volleyn sopimustilanne 12.9.2021

Jani Puputti (P)

Matti Toivola (P)

Ossi Rumpunen (YP)

Antti Karttunen (YP)

Tuomas Siirilä (YP)

Karri Kutinlahti (KT)

Valtteri Aaltonen (KT)

Tatu Vuorenmaa (KT)

Tino Vuori (H)

Einari Koivisto (H)

Henri Rajala (L)

Roope Siliämaa (L)

 

Ruslan Zhbankov (PV)

Juha Lönnqvist (V)

Marko Eko (V)

Oskari Eko (UTJ)

Pasi Meriläinen (H)

Reijo Peltonen (H)