Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley taipui kotiyleisön edessä Akaa-Volleylle

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Rumpunen 19/+12, Siirilä 9/-1, Koivisto 9/+3

Akaa-Volley: Sivula 20/+14, Kollo 16/+11, Sinkkonen 9/+7

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Ossi Rumpunen

Akaa-Volley: Anton Välimaa

Prolibero: Voitto Köykkä

Keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa taisteltiin Mestaruusliigan pisteistä pitkästä aikaa liveyleisön edessä, kun TUTO Volley otti mittaa kärkijoukkueisiin kuuluvasta Akaa- Volleysta. Pelin kaksi ensimmäistä erää käynnistyivät kotijoukkueen komennossa, mutta erien kuluessa Akaa-Volley nappasi hallinnan kenttätapahtumista ja otti lopulta kliiniset erävoitot. Pitkän erätauon jälkeen TUTO Volley löysi peliinsä taisteluvaihteen, jolla se käänsi tiukan kolmannen erän nimiinsä. Neljännessä erässä tasainen meno jatkui, mutta loppumetreillä Akaa- Volley korjasi erävoiton ja täydet sarjapisteet selkeästi erin 1-3 (16-25, 18-25, 25-22, 18-25).

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov ei ollut tappiosta huolimatta hirvittävän pettynyt omiensa suoritukseen.

  • Kokemus ratkaisi voiton tänään. Haluan antaa kiitoksen joukkueelle, en voi sanoa, että pelasimme huonosti. Saimme hyvin puolustuksia, mutta ongelma on, että jatkopalloista voitamme yhden kolmesta yrityksestä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää lentopalloa, totesi TUTO Volley -luotsi.

Zhbankov suuntasi myös katseensa jo viikonlopun tärkeisiin vieraspeleihin pohjoisessa Lakkapäätä ja Ettaa vastaan.

  • Olin huomaavinani tänään, että pelaajat ajattelivat jo enemmän viikonlopun pelejä kuin tätä Akaa-ottelua. Se on ihan normaalia, koska viikonloppuna on tärkeitä otteluita ja ajatus on täysin niissä. Tavoite on pelata pohjoisessa parasta lentopalloa, Zhbankov mietiskeli.

Akaa- Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari ei tyylipisteitä joukkueelleen jaellut.

  • Ei kaksi ensimmäistä erää olleet meiltä mitään kaunista peliä, vaikka voitot tulivatkin. Kolmanteen erään pelättiin vähän sitä ,että kaveri parantaa ja näin kävi. TUTO Volley puolusti ja vaimensi hyvin, mikä laski meidän hyökkäystehoja. Neljännessä saatiin kiristettyä omaa hyökkäyspeliä ja se riitti.

Ottelun alkuhetkillä TUTO Volley otti johdon  tehokkailla hyökkäyspään pommituksilla ja komeilla puolustuksilla, joiden johtohahmona hääri Roope Siliämaa. Akaa-Volley kuitenkin kiri hiljalleen rinnalle omien laitatykkiensä Kristo Kollon ja Urpo Sivulan nakuttaessa pisteitä. Erän edetessä myös vieraiden puolustuspeli parani ja TUTO Volleyn hyökkäykset eivät enää uponneet akaalaisten kenttään. Joukkueiden välinen piste-ero repsahti lopulta suureksi, kun Akaa-Volley pyöritti passarin käsistä peliä monipuolisesti ja TUTO Volley alkoi sortua myös virheisiin.

Toiseen erään Matti Toivolan passariksi vaihtanut kotijoukkue tuli jälleen pirteästi ja otti komennon erästä. Turkulaisten pistenikkareita olivat Einari Koivisto ja Ossi Rumpunen. Ensimmäisestä erästä tuttu kaava toistui myös toisessa, kun vierailijat hiipivät ensin rinnalle ja menivät lopulta ohi omilla laitahyökkäyksillään. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä vahvemmin Akaa-Volley sai henkeä päälle ja otti otetta pelistä, eivätkä isännät pystyneet vastaamaan siihen ja erä karkasi selkeästi akaalaisille.

Kolmas periodi starttasi jälleen tasaisissa merkeissä, kun kumpikin joukkue tehtaili pisteitä putkissa. TUTO Volleyn onnistujiin lukeutuivat keskitorjujaduo Karri Kutinlahti – Tatu Vuorenmaa. Akaa-Volley vastasi tähän myös omalla keskipelaamisellaan, kun Panu Pitkänen ja Sauli Sinkkonen takoivat palloa lattiaan. Erän loppupuolella TUTO Volley pystyi riuhtaisemaan itsensä karkumatkalle Rumpusen näyttäessä jälleen tylyillä ratkaisuillaan vahvaa esimerkkiä. Isäntäjoukkue pystyi pitämään johtonsa erän loppuun saakka vahvalla puolustuksella, lopulta Vuorenmaan hyökkäys venytti ratkaisun neljänteen erään.

Kamppailun päätöserä oli jälleen pelille tyypillisesti tasaista vääntöä, jossa molemmat joukkueet saivat hallintajaksoja vuorotellen. TUTO Volleyn onnistumiset tulivat pitkälti laidalta, kun hakkuriksi kolmanteen erään vaihdettu Tino Vuori, Tuomas Siirilä ja Rumpunen iskivät lukemia tulostaululle. Akaa-Volleylta onnistuivat muun muassa Urpo Sivula ja keskitorjujat. Erän ratkaisuhetket olivat 15 pisteen kohdalla, jolloin vierailijat nappasivat parin pisteen kaulan passari Anton Välimaa napattua kaksi peräkkäistä torjuntapistettä. Tämän jälkeen TUTO Volley teki virheitä sekä hyökkäyksessä että syöttöruudussa, jotka lopulta sinetöivät Akaa- Volleyn täyden pistepotin. TUTO Volleyn parhaana palkittu Ossi Rumpunen:

  • Kahden ensimmäisen erän tarina oli se, että johdettiin alussa ja oltiin pelissä mukana. Erän keskivaiheilla pari huonoa rotaatiota, joissa Akaa karkasi, meidän päät painuivat ja usko loppui, sitten tuli nopea loppuerä. Kolmannessa ei tullut pitkiä rotaatioita ja saatiin nopeasti pallo pois. Muutaman pisteen johdossa on mukavaa pelata rohkeammin. Tämä oli hyvää valmistautumista viikonloppuun sielläkin pitää pelata fiksusti, taistella jokaisesta pallosta ja koittaa raapia sarjapisteitä mukaan, tuumasi Rumpunen.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Anton Välimaa antoi mainiosta passipelistään kiitosta joukkuekavereille.

  • Oli tarkoitus pelata tänään laajalla rintamalla ja se onnistui. Kolmannessa erässä hölläsimme vähän kaasua ja TUTO Volley paransi, Välimaa sanaili.

 

Jere Hellsten