Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley raapi yhden pisteen Kuopiosta

Savo Volley – TUTO Volley 3-2

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Karttunen 19/+6, Tihumäki 15/+6. Keskinen 10/+8
Savo Volley: Michelau 25/+12, Lindqvist 21/+12, Raadik 16/+2

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Antti Karttunen
Savo Volley: Veikka Lindqvist

Prolibero: Keisuke Matsuo, Savo Volley

TUTO Volleyn Itä-Suomen vieraskiertueen toinen osa pelattiin sunnuntaina Kuopiossa, kun kymmenentenä majailevaa turkulaisjoukkuetta isännöi sarjataulukon seitsemäntenä ollut Savo Volley. Tämä kohtaaminen oli joukkueiden kolmas ja viimeinen runkosarjassa, aiemmat ottelut olivat päättyneet Savo Volleyn voittoon.

Tätä Kuopion ottelua leimasi se, että TUTO Volley oli jokaisessa erässä enemmän tai vähemmän takaa- ajajan asemassa Savo Volleyn heiluttaessa tahtipuikkoa, mutta ensimmäisessä ja neljännessä erässä turkulaiset taistelivat itsensä erävoittoihin ja kiinni yhteen sarjapisteeseen. Ratkaisevassa viidennessä erässä Savo Volleyn kova syöttöpeli murensi TUTO Volleyn vastaanottoa, eivätkä vierailijat pystyneet kunnolla haastamaan isäntiä. Näin ottelu meni Savo Volleyn nimiin erin 3-2 (27-29, 25-23, 25-18, 20-25, 15- 7). Yhdestä pisteestä huolimatta TUTO Volley jatkaa sarjassa sijalla 10.

TUTO Volleyn Antti Karttunen oli mielissään Kuopion hyvästä tunnelmasta.

  • Tiukkaa peliä oli ja meiltä hyvä tasonnosto eiliseen nähden. Saimme kasattua itsemme ja lähdettiin pelaamaan rennolla meiningillä, se näkyi tuloksessa. Erien pelaamisen voisi tosin aloittaa vähän aikaisemmin, ettei joka kerta tarvitse kuroa eroa umpeen. Joukkueelta löytyy luottoa tekemiseen, vaikka välillä tulee notkahduksiakin. Tämä oli hieno tapahtuma runkosarjapeliksi.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksan kasvoilla oli iloisempi ilme kuin Hurmos-pelin jälkeen.

  • Piste vieraskentältä lämmittää kovasti, ne ovat aina tiukassa. Melkoista shakkia joutuu niiden eteen vääntämään. Savoa vastaan pitää olla pirun kärsivällinen, eikä saa oikoa yhtään. Se ei tänään kestänyt koko aikaa, mikä vähän harmittaa. Muuten olen tyytyväinen ja hieno tapahtuma oli kyllä.

TUTO Volley nousut värittivät avauseriä

Ottelun ensimmäistä erää mentiin puoliväliin asti tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. TUTO Volleylta esiin nousi keskitorjuja Tatu Vuorenmaa ja Savolta saman paikan peluri Jakub Kovac. Isäntäjoukkue pystyi pikkuhiljaa repimään kaulaa turkulaisiin, kun TUTO Volleyn kannattajillekin tuttu Aleksei Zhbankov moukaroi palloa surutta lattiaan. Savo Volley pyöritti hyökkäystään monipuolisen kovalla teholla, kun TUTO Volleyn hyökkäykset kasaantuivat Matias Tihumäelle. Savolaiset näyttivät jo menevän menojaan tilanteessa 23-18, kunnes TUTO Volley löysi jostain käsittämättömän kirivaihteen, jonka avulla joukkue nousi taisteluun mukaan. Turkulaisilta isoihin saappaisiin astuivat Antti Karttunen ja Tuomas Siirilä. TUTO Volley selvitti huikeasti neljä Savo Volleyn eräpalloa ja junttasi lopulta jatkopalloilla ratkaisun Tihumäen iskiessä pelivälineen kenttään.

Savo Volley sisuuntui selvästi kirvelevästä erätappiosta ja repäisi heti kättelyssä reilun eron vierailijoihin Veikka Lindqvistin ja Michael Michelaun toimiessa pistenikkareina. TUTO Volley teki erän alkupuolella hyökkäysvirheitä ja tehot jäivät vaisuiksi. Kotijoukkue johti enimmillään jo seitsemällä pisteellä tilanteessa 13-6, mutta kovan selkärangan omaava TUTO Volley kömpi jälleen vaivihkaa peliin mukaan, kun Vuorenmaa, Karttunen ja Siirilä astuivat ratkaisijan rooleihin. Turkulaisten syötöt aiheuttivat pahoja ongelmia Savo Volleylle ja isännät alkoivat myös tehdä virheitä. TUTO Volley nousi hetkeksi piikkipaikalle lukemin 22-23, mutta Savo Volley oli lopulta Michelaun johdolla vahvempi.

Savo Volleyn ote kiristyi pitkän erätauon jälkeen ja joukkue piti ohjat tiukasti käsissään. Tulostaululla numerot olivat pikatahtia 10-2, kun TUTO Volleyn hyökkäykset juuttuivat toistuvasti savolaisten blokkeihin ja kotijoukkueen kovat syötöt aiheuttivat harmaita hiuksia. TUTO Volleyn onnistujia syöttöruudussa oli läpi ottelun Vuorenmaa. Iso piste-ero vapautti Savo Volleyn peliä ja kova hyökkäysteho tuotti pisteitä Lindqvistin ja Michelaun johdolla. TUTO Volleylta uutta energiaa toivat Joonas Kontio ja William Groffier, mutta väläytykset olivat lopulta laiha lohtu Savo Volleyn viedessä erän selvästi.

Kuoksan aikalisä puuttui peliin

Pelin neljäskin periodi noudatteli alussa tuttua kaavaa, kun Savo Volley otti kuskin paikan Michelaun ja Lindqvistin laitapommituksilla. TUTO Volleyn onnistumiset olivat pitkälti Karttusen varassa. Savo Volley oli jo karkaamassa, kunnes 12-8-tilanteessa turkulaisten valmentajavelho Kuoksa otti käänteentekevän aikalisän. Tämän jälkeen TUTO Volley piristyi ja kuroi eron umpeen muun muassa Kontion ja Roope Keskisen terävillä ratkaisuilla. Turkulaiset nappasivat johdon ja savolaiset sortuivat samalla myös virheisiin. TUTO Volley pystyi pitämään parin pisteen etumatkastaan kiinni laitahyökkäyksillä. Erän ratkaisuhetkillä turkulaisten torjuntapeli astui isoon rooliin, kun Savo Volleyn hyökkäykset pysäytettiin kylmästi ja joukkue pääsi Keskisen johdattamana tuulettamaan erävoittoa.

Ratkaiseva viides erä oli selkeästi Savo Volleyn hallintaa, kun savolaiset kiskoivat kovia pommeja syöttöruudussa Andrus Raadikin näyttäessä esimerkkiä, eikä TUTO Volley kyennyt kääntämään lyhyttä päätöserää omalla tulivoimallaan. TUTO Volleyn härkäviikko huipentuu keskiviikkona Kupittaalla Vantaa Ducksia vastaan.

– Jere Hellsten