Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley nujersi Tiikerit pitkän kaavan kautta

TUTO Volley – Tiikerit 3-2

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Groffier 16/+6, Tihumäki 13/+5, Karttunen 11/+6
Tiikerit: Saviaro 21/+1, Leppälä 16/+12, Lahti 13/+-0

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Roope Keskinen
Tiikerit: Antti Leppälä

Prolibero: Risto Ruohola, TUTO Volley

Yleisöä: 331

Mestaruusliigassa yhdeksäntenä olevan TUTO Volleyn viikon toiseen kotiotteluun Kupittaalla vieraaksi saapui kuudetta sijaa hallussaan pitävä Kokkolan Tiikerit. Ottelusta muodostuikin pitkä taisto sarjapisteistä. Vierailijat saapuivat loukkaantumisten myötä Turkuun hieman muuttuneella kokoonpanolla ja pelaajat joutuivat kentällä myös vieraille paikoille. Avauserä oli selvästi TUTO Volleyn näpeissä, kaksi seuraavaa joukkueet mittelivät tasaisemmin ja kumpikin otti yhden erävoiton. Tiikerit jyräsi puolestaan kotijoukkueen yli neljännessä erässä kylmästi ja ratkaisu haettiin viidennestä erästä, jossa TUTO Volley kairasi voiton ja kaksi pistettä plakkariin erin 3-2 (25-17, 25-27, 25-19, 16-25, 15-11). Voitto oli turkulaisille kolmas peräkkäinen Kupittaan kotisalissa.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksalle kaksi pistettä maistuivat.

  • Toinen voitto putkeen ja viisi pistettä tähän mennessä Tiikereiltä kelpaa minulle. Tuollaiset vastustajan kokoonpanomuutokset eivät ole helppoja toiselle puolellekaan. Harjoittelimme eilen vähän erilaista kuusikkoa varten. Olen tyytyväinen varsinkin ensimmäisestä erästä. Pystyimme pitämään keskittymisen kasassa siinä.

TUTO Volleyn Roope Keskinen ei ollut voitosta huolimatta kuitenkaan täysin tyytyväinen.

  • Peli ailahteli paljon niin itsellä kuin joukkueellakin. En tiedä mistä se johtui, siihen vaikuttaa moni asia. Huominen levätään ja maanantaina alkaa työviikko.

Tiikereiden Antti Leppälä näki joukkueen vaikeassa tilanteessa valoisiakin puolia

  • Loukkaantumisten takia jouduttiin pyörittelemään kokoonpanoa ja ensimmäisen erän jälkeen se näytti jo lentopallolta ja saatiin peli aikaiseksi.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä ei paennut loukkaantumistilanteen taakse.

  • Meillä ei ollut helpoimmat lähtökohdat peliin, mutta parempi joukkue voitti kuitenkin tänään. Ensimmäisen erän jälkeen paransimme peliä, mutta teimme kuitenkin epätavallisen paljon virheitä. Vaihtelevaa peliä, jossa oli hyviä pätkiäkin. Kokoonpanossa ei ollut mitään selkeää, mutta joukkue pelasi hyvin uusilla paikoilla. Yleispelaajaosastolle kaivataan pelaajia.

TUTO Volley alussa kotisalinsa isäntä

Kotijoukkue nappasi avauserässä kuskin paikan vahvasti haltuunsa, kun Tiikerit sortui lukuisiin virheisiin niin hyökkäyksissä kuin syöttöruudussakin. TUTO Volleyn hyökkäys puolestaan nakutti pisteitä armotta, etenkin yleispelaaja Antti Karttunen kuului turkulaisten avainhahmoihin. Pelin kuluessa Tiikerit alkoi saada myös juonesta kiinni ja lukemat kaventuivat, mutta vieraat alkoivat loppupuolella tehdä jälleen virheitä ja TUTO Volley meni menojaan erävoittoon.

Kamppailun toinen periodi oli varsinaista vuoristorataa, jossa hallinta vaihteli puolelta toiselle. Alkua veivät kokkolalaiset Antti Leppälän johdattaessa joukkoja. TUTO Volley kahmaisi otteen takaisin väkevällä syöttämisellä, kun Tatu Vuorenmaa astui eturiviin tykittämällä pitkän syöttöputken. Tätä esimerkkiä seurasivat syöttöruudussa myös Roope Keskinen ja Matias Tihumäki. Tiikerit pysytteli kintereillä laitahyökkäyksillään, joista vastasivat pääosin Matias Saviaro ja Teemu Lahti. Turkulaisisännät näyttivät jo ottavan toisenkin erän nimiinsä, TUTO Volley johti parhaimmillaan 23-18, mutta sen jälkeen virheet pääosin hyökkäystilanteessa siirsivät otteen kokkolalaisille ja Tiikerit veivät erävoiton TUTO Volleyn nenän edestä jatkopalloilla.

Tiikerit ei antautunut helpolla

Kolmannessa erässä joukkueet etenivät pitkään tasatahtia, kun molemmat paukuttivat pisteitä omilla laitahyökkäyksillä. Kentällä tunteet alkoivat myös lämmetä ja torikokouksia nähtiin. Kotijoukkueen pistenikkarina hääri William Groffier ja Tiikereiltä Saviaro oli iskussa. Erän lopulla TUTO Volley käänsi taistelun Roope Keskisen syöttöjen siivittämänä ja tulitukea tarjoili torjunnoillaan Vuorenmaa. Tiikerit kaappasi neljännen erän otteeseensa heti alusta lähtien, kun laitahyökkäykset tekivät tuhojaan. Puolivälissä TUTO Volleylle tuli virheitä roppakaupalla, Tiikereillä tuntui Leppälän johdattamana onnistuvan kaikki ja joukkueiden välinen ero repesi isoksi. Kuoksa yritti muuttaa suuntaa pelaajavaihdoilla, kun muun muassa Joonas Kontio ja Oleksii Bulgyn marssitettiin kentälle. Se ei kuitenkaan toiminut ja Tiikerit karautti erävoittoon.

Lyhyt päätöserä oli tiukkaa vääntöä, jossa TUTO Volley nappasi pienen etumatkan itselleen Groffierin peräkkäisillä onnistumisilla. Tiikerit kampesi vielä tasoihin. Ratkaisupalloissa isännät olivat riittävästi edellä, kun nälkäisesti läpi ottelun verkolla hyökännyt passari Akseli Lankinen asetti kapteenina joukkueelle esimerkin rohkeudesta. Lopullisen niitin iski torjunnallaan Karttunen ja vapautti TUTO Volleyn juhlimaan.

– Jere Hellsten