Skip to main content
Otteluennakot

TUTO Volley metsästää Loimun päänahkaa Kupittaalla

Kupittaan palloiluhallissa päästään keskiviikkona nauttimaan pitkästä aikaa Mestaruusliigan lentopallosta, kun kotijoukkue TUTO Volley isännöi paikallisvastustaja Raision Loimua. Molemmat joukkueet aloittivat sarjakautensa jo lauantaina, jolloin Loimu kukisti Kerttulassa KyKy-Betsetin erin 3-1 ja TUTO Volley puolestaan koki vieraskentällä tappion Kokkolan Tiikereille niukasti lukemin 3-2. Turkulaisjoukkueen päävalmentaja Jani Niskakangas odottaa jo innolla paikallispeliä.

  • Hienoa saada Loimu vastaan kauden ensimmäisessä kotipelissä. Viikonlopun tappio Tiikereille jätti sopivasti hampaankoloon ja Kupittaalle astelee voittoa janoava kotijoukkue, tuumi Niskakangas.

TUTO Volleylla on Kupittaan kohtaamisessa myös tietynlainen taika murrettavanaan, sillä Loimu on voittanut tähän mennessä kaikki kuusi joukkueiden välistä ottelua Mestaruusliigassa ilman pistemenetyksiä. Harjoituskaudella joukkueet pelasivat Nunnavuoressa lentopallossa harvinaisen tasapelin erälukemin 2-2. 

Kovia kaksinkamppailuja

Viime kaudella Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittunut Loimu koki kesän siirtomarkkinoilla melkoisesti muutoksia, kun viime kauden menestysjoukkueesta vain viisi pelaajaa jatkaa oranssipaidoissa. Raisiolaiset saivat riveihinsä kuitenkin tuttuja sekä kovia vahvistuksia, kun iranilaishakkuri Ali Fazli ja maajoukkueeseen kesän aikana murtautunut Aleksei Zhbankov siirtyivät takaisin Loimun riveihin. Tosin Zhbankovia ei vielä Kupittaan pelissä nähdä maajoukkuekiireiden vuoksi.

Fazli antoi heti paluuottelussaan näytteen siitä, että pallontappajan taidot ovat tallella ja takoi kenttään 28 pistettä. TUTO Volleyn puolustus saakin olla varuillaan hirmuhakkurin tykitysten kanssa. Turkulaisten puolelta hakkurien kaksintaisteluun osallistuu kova haastaja Alek Rastamo, joka esiintyy ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen, tämä saattaa antaa 22-vuotiaalle pelurille vielä sopivasti lisäbuustia. Tiikereitä vastaan 29 pistettä kerännyt ja kovalla teholla hyökännyt Rastamo siirtyi täksi kaudeksi TUTO Volleyn paitaan Vantaa Ducksista. 

Armotonta vääntöä nähdään myös passareiden välillä, kun turkulaisten uusi pelinrakentaja Joska Försti saa vastaansa Loimun Tomi Saarisen. Försti pyöritti lauantaina Kokkolassa TUTO Volleyn hyökkäyspeliä monipuolisesti ja jakoi vastuuta tasaisesti hyökkääjille. Saarinen kantaa raisiolaisten riveissä isoa vastuuta ja on ottanut viimeisten kausien aikana urallaan harppauksia eteenpäin.

Lauantaina raisiolaisten avauskuusikossa nähtiin uusia vahvistuksia, kun argentiinalainen yleispelaaja Tomas Rodriguez ja yhdysvaltalainen keskitorjuja Felix Egharevba astelivat pelikentälle. Mielenkiintoa riittää siinä, millaisen mausteen uudet pelaajat antavat oranssipaitojen tekemiseen. TUTO Volleyn puolelta kiinnostavia nimiä ovat keskitorjuja Lauri Lehtonen ja yleispelaaja William Groffier.  Lehtonen pelasi Kokkolassa pirteästi varsinkin hyökkäyspäässä, mutta liigan torjuntatilastonkin voittaneen keskipelaajan blokkisado jäi yhteen torjuntaan. Keskiviikkona nähdään, millaisessa vireessä Lehtonen saapuu uuden kotiyleisönsä eteen tylsyttämään raisiolaisten hyökkäyksiä. 18-vuotias Groffier puolestaan hämmästytti Kupittaan yleisöä jo viime kaudella kovilla hyökkäyksillään. Nyt nuori mies on jälleen yhden kesän verran vanhempi ja valmiimpi jysäyttämään palloa lattiaan.

Päävalmentaja Niskakankaalla on mielessään lääkkeet Loimun kaatoon.

  • Loimu on edellisvuosien tapaan vahva torjunta- ja hyökkäysjoukkue, jonka vahvuuksia lähdetään horjuttamaan hyvällä syöttö- ja vastaanottopelillä. Kroppaa saa laittaa 100% likoon, jos mielii taistella voitosta, TUTO Volley-luotsi totesi.

TUTO Volley – Raision Loimu

keskiviikko 4.10. kello 18:30

Kupittaan palloiluhallissa

 

-Jere Hellsten