Tiikerit voitti Kupittaan pitkän puolustustaistelun

TUTO Volley: Koivisto 27/+18, Kouki 14/+4,Kutinlahti 13/+6

Tiikerit: Keskinen 34/+26, Mäkinen 13/+5,Lahti 12/+7

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Jani Puputti

Tiikerit: Teemu Lahti

Prolibero: Ville Sihvonen

Keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa pelattiin tyhjille katsomoille tapahtumarikas Mestaruusliiga- ottelu, kun yhdeksäntenä oleva TUTO Volley haastoi tosissaan tuoreen Cup-finalistin ja runkosarjan nelosen Kokkolan Tiikerit. Molemmat joukkueet esittivät läpi ottelun uhrautuvaa puolustuspeliä ja pitkiä palloralleja nähtiin kamppailun aikana useita. Tasaisen ottelun kaksi ensimmäistä erää kääntyivät niukasti Tiikereille, kun TUTO Volley sortui liikaa virheisiin, etenkin syöttöruudussa. Pitkän erätauon jälkeen selkä seinää vasten pelannut kotijoukkue kaivoi uuden taisteluvaihteen silmään ja käänsi kaksi seuraavaa erää itselleen kovan mittelön päätteeksi. Päätöserässä pelin kuva ei muuttunut, vaan voitosta nähtiin tasainen taisto, joka kääntyi monien jatkopallojen jälkeen Tiikereille. Vieraat nappasivat Kupittaalta kaksi pistettä erin 2-3 (23-25, 24-26, 25-15, 26-24, 18-20). TUTO Volleyn oli tyydyttävä komean nousun jälkeen lopulta yhteen pisteeseen.

TUTO Volleyn parhaana palkitun Jani Puputin mukaan joukkueen parantunut ote lähti liikkeelle perusasioista.

• Pitkällä erätauolla ei pidetty mitään palopuheita, vaan rauhallisesti tarkennettiin muutamia asioita ja saatiin ne toimimaan. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, oltiin kyllä valmistauduttu pitkään peliin. Tiikerit puolusti hitusen verran meitä paremmin ja pääsi hyökkäämään niistä hyvin. Ero ei ollut kuitenkaan iso, totesi TUTO Volleyn kapteeni.

Tiikereiden Jere Mäkisen korosti puolustuksen merkitystä.

• Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja palloa ei räiskitty. Kovaa vääntöä oli. En tiedä oliko kyseessä klassinen pitkä erätauko, mutta kaveri alkoi pelata napsun paremmin ja ei oltu valmiita vastaamaan siihen.

Ensimmäisen erän alkuhetkiä marssittiin Tiikereiden tahtiin, jotka takoivat onnistumisia hyökkäyspäässä Oskari Keskisen johdolla. TUTO Volleyn hyökkäykset kilpistyivät useasti kokkolalaisten puolustuksiin. Isäntäjoukkueen valopilkkuna tuikki Eemeli Kouki. Periodin vanhetessa TUTO Volley löysi peliinsä uutta virtaa ja aloitti kirinsä, jonka kapellimestarina hääri Einari Koivisto. TUTO Volley pysytteli erän loppuhetket Tiikereiden iholla, mutta kiri suli lopulta virheisiin syöttöruudussa.

Toiseen erään kotijoukkue sai hyvän lähdön ja hallitsi alkupuoliskoa monipuolisen hyökkäyksen avulla. Läpi toisenkin erän turkulaisten otteita varjostivat syöttövirheet. Tiikerit pystyivät kampeamaan rinnalle omilla laitahyökkäyksillään. TUTO Volleyn hyökkäystä tahdittivat edelleen pääosin tutut nimet Kouki ja Koivisto. 20 pisteen kohdalla kotijoukkue johti parin pinnan turvin ja ratkaisupalloissa nähtiinkin raivoisaa taistelua verkon molemmin puolin, tällä kertaa vääntö kääntyi Tiikereille jatkopalloilla.

Kolmanteen erään TUTO Volleyn valmennusjohto marssitti kentälle kokeneen kaksikon Ossi Rumpusen ja Jani Puputin. Erän starttia mentiin vielä hienokseltaan Tiikereiden komennossa, mutta viimeistään TUTO Volley -kapteeni Puputin pitkä syöttövuoro oli myrkkyä vieraille. Tämä alkoi kääntää erää Kupittaan isännille. TUTO Volleyn puolustuspelaaminen kulki myös toden teolla, kun palloja kaivettiin peliin tehokkaasti ja hyökkääjät naulasivat laitapelaajien johdolla pelivälineen surutta parkettiin passarin maukkaista tarjoiluista. Erän kuluessa TUTO Volley pystyi hallitsemaan myös pitkät pallorallit ja karautti lopulta selvään erävoittoon. Kolmannesta erästä lähtien pelissä nähtiin myös mielenkiintoinen kaksikamppailu passareiden välillä, kun Tiikereiden liigadebytantti Leevi Väänänen kohtasi lähes kaiken nähneen TUTO Volley-ikoni Puputin.

Neljäs erä käynnistyi turkulaisten kannalta mollivoittoisesti, kun Tiikerit repäisi muutaman pisteen karkumatkan hakkuri Oskari Keskisen onnistumisilla, jonka kova vire jatkui läpi erän. Kokkolalaisten kannalta koettiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Teemu Lahti linkutti kentältä sivuun. TUTO Volley kuitenkin osoitti, että se oli tullut peliin taistelemaan ja kiri kokkolalaisten eron umpeen. Kotijoukkueelta esiin nousi hakkuri Koivisto, joka nakutti palloa voimalla kenttään. Ottelun luonteen mukaisesti neljännessäkin erässä nähtiin kovia puolustuksia ja pitkiä palloralleja, josta joukkueet tehtailivat pisteitä vuorotellen tulostaululle. Erän kääntyessä lopuilleen Tiikerit lähti pienelle karkumatkalle ja johti jo 18-22, mutta TUTO Volley säilytti sitkeytensä ja runttasi väkisin rinnalle onnistuneiden torjuntojen siivittämänä. Erän ratkaisua haettiin jälleen jatkopalloilta, joissa isännät olivat lopulta vahvempia ja ratkaisu niitattiin laidalta tulikuuman Koiviston kädestä.

Voiton ratkaiseva viides erä ei juurikaan tuonut muutosta kenttätapahtumiin, vaan joukkueet etenivät edelleen tasatahtia. TUTO Volleylta isoa roolia näyttelivät Rumpunen, peliä mainiosti pyörittänyt Puputti ja Karri Kutinlahti, kun taas Tiikereiden onnistumiset olivat pitkälti hakkuri Keskisen varassa. TUTO Volley onnistui kehittämään pienen etumatkan, jonka turvin se pääsi yrittämään ottelun katkaisua kahdesti. Tiikerit eivät kuitenkaan helpolla taipuneet, vaan venyttivät ratkaisun jälleen jatkopalloille. Näitä nitropalloja pelattiinkin useampi kappale ja ratkaisun avaimet olivat tarjolla. Lopulta Tiikerit tarttuivat niihin, kun TUTO Volley ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut palloa enää verkon toiselle puolelle.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov näki ottelun kovana ja tasaisena taisteluna.

• Tänään kentällä oli kaksi tasaista joukkuetta, joista toinen oli lopulta onnellisempi. Ottelussa oli yhteensä 145 puolustuspalloa, se on uskomaton määrä. Tämä peli oli Savo-kamppailun tavoin tärkeä joukkueen itseluottamukselle. Haluan kiittää joukkuetta, erityisesti Puputtia joka tuli mukaan kesken pelin ja pyöritti hyökkäystä hyvin, summasi Zhbankov.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä komppasi virkaveljeään.

• Olihan se kova vääntö ja pienten marginaalien peli. Ei ollut ihan jokapäiväinen peli hyökkäysten ja puolustusten runsaasta määrästä johtuen. Hyvä taistelu kaikkiaan, kun mukana on uusia pelaajia ja tuli vähän loukkaantumisiakin. Harmittaa, ettei tässä pelissä voinut olla yleisöä, Keskisipilä tuumasi.