Skip to main content
Otteluennakot

Tiikerinmetsästystä lauantaina Kupittaalla

By 25.11.2021No Comments

Lentopallon Mestaruusliigassa yhdeksättä paikkaa hallussaan pitävä TUTO Volley pääsee lauantaina yrittämään paluuta voittojen tielle, kun Kupittaan palloiluhallissa vierailee sarjataulukon vitonen Kokkolan Tiikerit.

OTTELUTAPAHTUMASSA VAADITAAN KORONAPASSIA!

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, tuolloin lokakuun alussa Tiikerit oli kotikentällään parempi eräluvuin 3-1.Parhaita pistemiehiä alkukauden Kokkolan illassa olivat Tiikereiltä Oskari Keskinen (18/+11) ja TUTO Volleylta Tuomas Siirilä (14/+4).

TUTO Volleyn liigataivalta ovat tähän mennessä sävyttäneet voitto- ja tappioputket. Sesonki starttasi viidellä tappiolla, sen jälkeen turkulaiset nappasivat välissä riemastuttavasti kolme puhdasta 3-0-voittoa kahdesti Ettaa ja kertaalleen Hurrikaania vastaan.

Nyt TUTO Volleylla on päällä vuorostaan kolmen 3-0-tappion putki Akaa-Volleyn, Karelian Hurmoksen ja Savo Volley vietyä pisteet kamppailuista. Kolmea tuoreinta ottelua leimaa tappioiden lisäksi yksi yhteinen tekijä. Kaikissa peleissä TUTO Volley on hallinnut selvästi yhtä erää, mutta hyvä ote on lipsahtanut vastustajalle erän loppuhetkillä. Kupittaan lauantain ottelun yksi mielenkiintoisimmista osa-alueista on se, miten kotijoukkue löytää oman kylmäpäisen tappajanvaistonsa, kun erää ryhdytään ratkaisemaan. Ottelu Tiikereitä vastaan käynnistää TUTO Volleyn pienen kotipeliputken, jossa se kohtaa reilun viikon sisällä Kupittaalla kokkolalaisten lisäksi myös Raision Loimun ja Vantaa Ducksin. Nämä tulevat pelit ovat tärkeitä ajatellen jo taistelua kevään pudotuspelipaikoista.

Tiikerit saapuu Turkuun kahden ottelun voittoputkessa, kun kokkolalaisten käsittelyssä ovat kaatuneet Etta ja Ducks. Kaiken kaikkiaan Tiikereiden peli on kulkenut viime aikoina, kun joukkue on viidessä viimeisessä ottelussa jäänyt pisteittä vain kerran, tuolloin Savo Volley vei voiton. Lauantain vierasjoukkueen ahkerimpia pistenikkareita ovat olleet kovavireinen hakkuri Oskari Keskinen, Teemu Lahti ja Antti Leppälä. Lisää mielenkiintoa peliin tuo se, millä tavalla joukkueiden edellisestä kohtaamisesta sivussa ollut yleispelaaja Jere Mäkinen onnistuu iskemään pelivälinettä kenttään nuoren passarin Joska Förstin tarjoiluista.

Turkulaisten vahvuus viime viikonlopun mollivoittoisella vieraskiertueella oli hyvin toiminut keskihyökkäys, jota johtivat duona Karri Kutinlahti ja Tatu Vuorenmaa. Keskitorjujat paukuttivat palloa lattiaan kovalla prosentilla saatuaan hyökkäyspaikan, lisäksi Kutinlahden kova aloitussyöttö aiheutti Hurmoksen ja Savo Volleyn vastaanotoille tukun harmaita hiuksia. Keskitorjujat kaipaavat taatusti hyökkäysapuja myös laidoilta. Laitahyökkäykset yskähtelivät etenkin Hurmos-ottelussa, lauantaina Kupittaalla nähdään se, millaiseen iskuun joukkue on viikon harjoituksissa saanut laitakaistojen hyökkäykset viriteltyä.

Läpi alkukauden on käynyt ilmi se, kuinka tasainen miehistö TUTO Volley on ollut pisteidenteon suhteen. Tiukoissa ja tasaisissa taisteluissa joukkueesta olisi hyvä löytyä yksittäisiä teräviä syömähampaita, jotka pystyvät niittaamaan pelin tai erän pakettiin. Katseet kiinnittyvät näillä hetkillä monesti hakkurien suuntaan, joten katsojilla riittääkin jännitettävää siinä, miten kuumalla kädellä Tino Vuori ja Einari Koivisto operoivat tai nappaako kokenut Eemeli Kouki TUTO Volleyn reppuselkäänsä yleispelaajan paikalta. TUTO Volleyn miehistöstä uupuu lauantaina varmuudella kotimaassaan Kolumbiassa maajoukkuekomennuksella oleva Camilo, lisäksi muutaman pelaajan kohdalla pelaaminen on vielä tässä vaiheessa epävarmaa.

Ottelussa tullaan jälleen näkemään varmasti kovaa taistelua molemmille joukkueille tärkeistä sarjapisteistä. Kupittaan iltapäivämittelö toimii taatusti hyvänä ja viihdyttävänä starttina pikkujoulukauden lauantaihin.

Lauantai-iltapäivän kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar.

Tapahtumassa vaaditaan koronapassia.

TUTO Volley- Tiikerit

lauantaina 27.11.2021 kello 15.00 Kupittaan Palloiluhallissa

 

Jere Hellsten