Skip to main content
Otteluraportti

Savo Volley voitti pikkujoulumittelön Kupittaan illassa

By 2.12.2023No Comments

TUTO Volley – Savo Volley 1-3 (23-25, 17-25, 26-24, 16-25)

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Oleksii Bulgyn

Savo Volley: Jakub Kovac

Prolibero: Ville Sihvonen

Yleisöä: 325

Ottelun lehdistötilaisuus löytyy Ruutu-lähetyksen lopusta.

 

TUTO Volley aloitti lauantai-illan ottelun reippaasti, tilanteessa 1-5 Savo Volley oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään. Kotijoukkueen johdossa edettiin tilanteeseen 11-6 ja 14-10 tuntui jo siltä, että erää tarjotaan kotijoukkueelle. Mutta hakkuri Jokelan johdolla Savo Volley kiipesi väkisin rinnalle tilanteessa 17-17.  Tilanteeksi tuli vielä 22-20 TUTO Volleylle. Valitettavan tutuksi tullut tilanne kääntyi vastustajalle muutamalla virheellä, mm. kaksi perättäistä syöttövirhettä vastaan Savon Siirilän ässäsyöttö ja vastapallonosto, niin erä oli siinä, Savolle 25-23.

Toinen erä alkoi tasaisesti mutta Savon raamikas torjunta alkoi tuottaa vaimennuksia ja suoria pisteitä. Kymmenen pistettä saavutettiin Savon johdolla 10-7. TUTO Volleyn virheiden avittamana Savo ylitti ensimmäisenä 20 pistettä. Erä päättyi Savon voittoon 25-17.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli sisuuntuneena. Merkittävä piristysruiske oli passarivaihto, Förstin tilalle tuli Oleksii Bulgyn. Tilanne eteni tasaisesti aina 20-20 tilanteeseen. Nyt kotijoukkueen kantti kesti Tommi Siirilän läpi ottelun hankalista syötöistä huolimatta ja kotijoukkueelle kirjattiin voitto erästä 26-24.

Neljäs erä alkoi Savon johdolla, 0-4 tilanteessa Niskakangas ottaa aikalisän. Tuota eroa ei TUTO Volley saanut enää kurottua kiinni, vaikka kävi vielä lähes iholla, vaan erä päättyi selkeisiin lukemiin Savolle 24-16.

Savo Volleyn onnistujia olivat Joonas Jokela 25 /+17, Siirilä 11/+7.

TUTO Volleyn parhaat pisteiden tekijät olivat Rastamo 21/ +8, ja Lauri Lehtonen pistein 10/+7.

Jacub Kovac palkittiin Savo Volleyn parhaana. TuTo Volleyn parhaana palkittiin päivän toisen ottelunsa pelannut Oleksii Bulgyn.

Ottelu PRO-libero oli TuTo Volleyn Ville Sihvonen.

Jani Niskakangas:

  • Illan pelistä positiivinen asia oli Bulginin sisääntulo joka vapautti koko joukkueen peliä.

Timo Tolvanen:

  • Viikonvaihteen kuuden pisteen saldo on todella hieno asia. Kovac antoi energiaa puolustuksillaan. Jokela piti joukkuetta pinnalla. Nyt joukkue kestää vaikeat hetket, alkukaudella näin ei ollut. Huono alkukausi oli oikeastaan hyvä, kun jouduttiin käymään pohjamutia myöden asiat joukkueen kanssa. Nyt on uusi tilanne, kun joudutaan voittojen jälkeen käsittelemään tilannetta.

TUTO Volleyn seuraava ottelu pelataan heti maanantaina Kupittaalla, vastustajana silloin Akaa-Volley.

Vieraita Pirkanmaalta

Maanantaina 4.12 18.30 alueen lentopallojuniorit saapuvat kunniavieraaksi seuraamaan huippuottelua TUTO Volley – Akaa Volley.

Akaa Volley on yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista. Rosteriin on saatu kovakätisiä pelaajia niin syöttöruutuun kuin kentän puolelle. Kovia pommeja jakelevat mm. Räsänen, Heiskanen, Hernandez, Ivanov ja Mestaruusliigan uusi ”mörkö”, hakkuri Matej Smidl. Nämä herrat paukuttivat joukkueiden ensimmäisessä ottelussa peräti 11 ässää.

Miten Niskakangas apureineen on saanut joukkueen uskomaan siihen, että vastapuolellakin on vain ihmisiä ja yhtään pistettä ei ole voitettu etukäteen. Nyt pelataan yhdessä Suomen hienoimmasta lentopallohalleista, josta vieraille ei löydy samanlaisia kiintopisteitä kuin kotihallissa. Toivottavasti junioreille esitetään tiukka ja tasainen peli.

Koska lentopallo on parasta paikan päällä, niin mars matkaan Kupittaalle maanantaina klo 18:30!

Nyt on joukkueiden lisäksi kaikilla mahdollisuus voittaa, sillä ottelussa on hyvien voittojen arpajaiset!