Skip to main content
Otteluraportti

Savo Volley syötti TUTO Volleylle tappion karvasta kalkkia

By 20.11.2021No Comments

Savo Volley – TUTO Volley 3–0

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Vuorenmaa 6/+2, Siirilä 6/+1, Vuori 6/0

Savo Volley: Raadik 15/+10, Räsänen 12/+6 Lindqvist 12/+1

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Matti Toivola

Savo Volley: Veikka Lindqvist

Prolibero: Sho, Savo Volley

TUTO Volley jatkoi lauantaina vierasretkeään Iisalmeen. Turkulaiset saivat vastaansa haasteen Mestaruusliigan huipulta sarjakärki Savo Volleyn asetuttua verkon toiselle puolelle. Vastus olikin odotetun kova, vaikka TUTO Volley laittoi etenkin ensimmäisessä erässä todella tiukasti hantiin, niin ottelun loppua kohden savolaisisännät hallitsivat peliä selvästi ja veivät pelin puhtaasti eränumeroin 3–0 (26-24, 25-20, 25-12).

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankovin mielestä joukkueiden välinen ero syntyi syöttöruudussa.

  • Savo Volleyn syöttö oli meille tänään liian kova ja se ratkaisi pelin. En voi sanoa, että joukkue pelasi huonosti, mutta ei vain riittävän hyvin voittaakseen Savon kaltaista kovaa joukkuetta. Kokonaisuudessaan meidän pelimme on parantunut kauden ensimmäisistä otteluista ja joukkueen ilmapiiri on riittävän hyvä korkealla tasolla pelaamiseen, summasi Zhbankov

Ensimmäiseen erään TUTO Volley sai vahvan lähdön ja otti parin pisteen johtoaseman muun muassa yleispelaajaduon Antti Karttunen – Tuomas Siirilä onnistumisilla, sekä paikalleen osuneilla torjunnoilla. Molemmilla joukkueilla oli erässä jonkin verran ongelmia myös syöttöruudussa. Puolivälissä Savo Volley kiipesi jo rinnalle omien yleispelaajiensa Andrus Raadikin ja Mikko Räsäsen pisteillä. Turkulaiset kuitenkin pystyivät riuhtaisemaan itsensä kuskin paikalle 20:n pisteen tienoilla, kun Karri Kutinlahden syöttövuoro kylvi tuhoa Savon vastaanotossa ja TUTO Volleyn monipuolinen hyökkäys kiitti tästä. Kotijoukkue pystyi kuitenkin kääntämään tilanteen hyväkseen Veikka Lindqvistin pitkällä syöttövuorolla, jossa vuorostaan turkulaisten pelissä alkoi tulla ratkaisevilla hetkillä virheitä. Takaa-ajajaksi joutunut TUTO Volley selvitti onnistuneesti taistellen jälleen pari Savon eräpalloa, mutta kolmas kerta oli vieraille liikaa, kun Aleksei Zhbankov pamautti erän ratkaisun Savo Volleylle jatkopalloilla.

Toisen erän alkuhetkillä TUTO Volley jatkoi vahvaa sarjakärjen haastamista, kun onnistumisia tuli tasaisesti monille pelaajille ja isännät vielä avittivat hieman syöttövirheillään. Savo Volleyn hyökkäykset olivat pääosin edelleen Räsäsen ja Raadikin laitatykitysten harteilla. Joukkueet etenivät erässä pitkään tasatahtia naputtelivat pisteitä tulostaululle vuorotellen 15:een pisteeseen saakka. Erän kääntyessä loppusuoralleen otti kotijoukkue komennon erässä Raadikin kovalla ja pitkällä syöttövuorolla, joka kantoi savolaiset aina erävoittoon saakka hakkuri Lindqvistin säestäessä hyvin laidalta.

Kolmannen erän startin pistetehtailua johtivat molemmilta puolilta yleispelaajat, kun TUTO Volleylta palloa kenttään kiskoivat Siirilä ja vaihdosta kentälle tullut Eemeli Kouki ja Savo Volleylta etenkin vahvasti hyökännyt Räsänen. Tasaisten alkuhetkien jälkeen kotijoukkue laittoi päälle kovan myllytyksen syöttöruudussa ja TUTO Volleyn vastaanotolla oli pahoja vaikeuksia saada palloja ylös ja rakentaa hyökkääjille paikkoja. Onnistuneilla aloituksilla Savo Volley pystyi pyörittämään railakkaasti hyökkäyspeliä ja palloa moukaroitiin surutta kenttään Lindqvistin johdolla. Turkulaiset jäivät lopulta pahasti isäntien jalkoihin ja piste-ero repsahti lopulta todella suureksi.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Matti Toivola oli vähäsanainen nihkeän viikonlopun päätteeksi.

  • Ensimmäisessä erässä taisteltiin hyvin ja pysyttiin Savon matkassa. Sen jälkeen he rupesivat syöttämään sen verran hyvin, että oli vähän vaikeaa. Eilen oli vähän nihkeämpi peli ja tänään saatiin hiukan parannettua siitä, mutta ei se ole ikinä kivaa hävitä 3-0, Toivola mietiskeli.

 

Jere Hellsten