Skip to main content
Otteluennakot

PLAYOFFS 2021: Voitolla välieriin, tappiolla kesälomalle

By 31.3.2021No Comments

Kalenteri kääntyy huhtikuuhun ja on samalla aika startata Ykkössarjan pudotuspelit. Runkosarjan voittajaksi ilman tappioita selviytynyt TUTO Volley kohtaa pitkäperjantaina Nunnavuoressa pelattavassa puolivälierässä runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä. Vanhoilla runkosarjan meriiteillä ei ole enää mitään merkitystä, sillä tässä puolivälieräparissa on käytössä raaka kerrasta poikki -systeemi, jossa perjantain kamppailun voittaja etenee suoraan neljän parhaan joukkoon ja välieriin. Häviäjän kausi puolestaan päättyy pitkäperjantain iltaan. Joukkueet päätyivät yhdessä tähän ratkaisuun kaupunkien pitkän välimatkan vuoksi.

LUE LISÄÄ pudotuspelien ohjelmasta.

KUUNTELE Stenbergin playoffs-special -podcast!

TÄÄLTÄ ohjeet muki-tilaukseen!

TUTO Volley ja NaPa kohtasivat runkosarjan aikana kahdesti ja molemmilla kerroilla peli päättyi turkulaisten 3-0 -voittoon. Nunnavuoren ottelussa helmikuussa isäntäjoukkue oli jalkeilla ykkösmiehistöllään, kun taas kaksi viikkoa sitten pelatussa Rovaniemen pelissä TUTO Volley lepuutti paljon kokeneita pelaajiaan. Keskinäisten kohtaamisten parhaita pistemiehiä olivat TUTO Volleylta Einari Koivisto 21 pisteellä ja NaPalta eniten pisteitä saldosi Oskari Seppä 16 onnistumisellaan.

Joukkueiden runkosarjan loppuhetket olivat aika lailla erilaiset, sillä turkulaiset pystyivät pelaamaan melko paineettomasti, kun runkosarjan voitto varmistui jo kolme kierrosta ennen loppua. NaPa puolestaan sai jännittää omaa pudotuspelipaikkaansa aivan kalkkiviivoille saakka. Joukkueiden päätöskamppailuissa TUTO Volley varmisti täydellisen runkosarjansa, kun Lempo-Volley kaatui hurjan väännön jälkeen lukemin 3-2. Rovaniemeläisten runkosarja puolestaan paketoitiin juuri TUTO Volleyn taannoisella vierailulla. Puolivälierään turkulaiset lähtevät selkeänä suosikkina, mutta yhdessä ottelussa haastajajoukkueen yllätysmomentti on aina olemassa ja se tiedostetaan kummankin joukkueen leirissä.

  • .Jo pelkästään sarjataulukkoon katsomalla näkee, että TUTO Volleylta löytyy laatua. Meidän todennäköisyytemme voitolle ovat aika pienet noin muutaman prosentin luokkaa. Näen kuitenkin niin, että yhden ottelun systeemi nostaa meidän osakkeitamme ja vastustajalla on kaikki paineet. Jos pystymme käyttämään omat paikkamme pelissä, niin peli on yhtäkkiä ihan eri, totesi NaPan päävalmentaja Jukka Mäkihannu.

 

  • Yksi ottelu on niin sanotusti hallittu riski, mutta tämän poikkeuksellisen kauden puitteissa oikea ratkaisu. Perjantaina lähdetään kuitenkin 0-0:sta liikkeelle, eikä runkosarjan voitosta saa yhtään pistettä taululle. Onhan siitä jo pitkä aika, kun pelissä on ollut viimeksi kunnolla panosta. Kyllä tässä täytyy kaivaa täysi keskittyminen perjantaille, toisaalta en ole yhtään huolissani etteikö se löytyisi. Jokainen TUTO Volley-pelaaja on pelannut pudotuspelejä ennenkin ja tietää kerrasta poikki-systeemin, tuumasi TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko.

Latausta varmasti pelikentällä tulee riittämään, sillä kevään ratkaisupelejä on odotettu pitkään ja hartaasti, etenkin kun viime kaudella homma tyssäsi juuri kevään makeimpien hetkien kynnyksellä. NaPa saapuu Turkuun innolla haastamaan ennakkosuosikkia. Rovaniemeläisten hyökkäyspeliä pyörittää pitkälti kaksikko Oskari Seppä- Otso Hakala, jotka tehoilivat kumpikin runkosarjassa 201 pistettä, mikä oikeutti herrat jakamaan yhdessä pistepörssin 11. sijan. Onnistuessaan duo voi sytyttää joukkueen liekkeihin tehokkailla pommituksillaan. Isoin kysymys on se löytyykö Hakalan ja Sepän taustalta tarpeeksi tukea Nunnavuoren taistelussa. Yksi vaihtoehto voisi olla parin viikon takaisessa kohtaamisessa pirteästi esiin noussut Arttu Lotvonen. Rovaniemeläisten kapteeni Hakala nosti edelleen kotijoukkueen vahvaksi suosikiksi, mutta ilman taistelua NaPa ei aio luovuttaa.

  • Turkuun saavutaan hyvällä mielellä pelaamaan hyvään halliin. Yleisön puuttuminen saattaa olla meille jopa parempi juttu, kun TUTO Volleylla ei ole kotiyleisön tukea takana. TUTO Volleylla on melko kova joukkue koko rintamalla. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja haastamaan etenkin syöttö-vastaanotto- pelissä, Hakala povasi.

Turkulaisjoukkueen puolelta libero Roope Siliämaa uskoo, että kentällä nähdään puolivälierässä latautunut TUTO Volley.

  • Runkosarjavoiton varmistumisen jälkeen pelissä näkyi valitettavasti hieman se, että pelit olivat ”merkityksettömiä”. Treeneissä tekeminen on pysynyt hyvällä tasolla, mutta tietty lataus on peleistä puuttunut, ehkä sitä on säästelty nyt pudotuspeleihin. Fakta on se, että puolivälierässä meillä on runkosarjan voittajana kaikki paineet ja haluamme joukkueena todellakin mennä tältä kierrokselta jatkoon ja kohti sitä isoa tavoitetta. Vastaanotossa täytyy olla perjantaina tarkkana. Parantamisen paikkaa viimeisestä keskinäisestä on siinä, miten torjunta-puolustuksella päästään kiinni NaPan nopeaan ja elävään hyökkäykseen, Siliämaa summasi.

TUTO Volleyn kannalta huomio kannattaa kiinnittää siihen miten joukkueen runsas kokemus kevään kovista peleistä näkyy kentän tasolla tiukoilla hetkillä. Ossi Rumpusen otteet ovat viime peleissä olleet pistelukemien valossa ehkä hieman vaisumpia, syttyykö kokenut pelaaja kovaan vireeseen, kun pelin panoksetkin muuttuvat isommiksi. Kovassa mittelössä tullaan takuulla tarvitsemaan jokaisen pelaajan panosta, sillä tästä eteenpäin yksikään piste ei irtoa pelikentältä helpolla.

Ottelu pelataan valitettavasti edelleen tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi, mutta TUTO Volley näyttää ottelun suorana lähetyksenä omalla Solidsport-kanavallaan.

  • PUOLIVÄLIERÄ: TUTO Volley – NaPa

  • perjantaina 2.4. 2021 kello 17.00

  • Nunnavuoren Palloiluhallissa

  • TUTO Volleyn Solidsport-kanavalla.

 

 

Jere Hellsten