Skip to main content
Otteluennakot

PLAYOFFS 2021: TUTO Volley ja KyKy-Betset metsästävät kruunua kaudelleen

By 14.4.2021No Comments

Ykkössarjakautta on jäljellä enää vain kaksi finaaliottelua ja mahdollinen kultainen erä. Kauden huipentavissa loppuotteluissa kohtaavat myös runkosarjan perusteella kaksi parasta joukkuetta, kun runkosarjan voittajaksi ilman tappiota selvittänyt TUTO Volley kohtaa toiseksi sijoittuneen KyKy-Betsetin.

PLAYOFFS-SPECIAL PODCAST TÄÄLTÄ

LAUANTAIN 1. FINAALI TÄÄLTÄ

 • Safari-selain ei ole paras mahdollinen, suosittelemme käyttämään jotain toista.

SUNNUNTAIN 2. FINAALI TÄÄLTÄ

 • TS-lähetys vaatii tilauksen. Aiemmin ilmoitetusta poiketen, koetilauksen saa veloituksetta. Ohjeet kirjautumiseen tämän ennakon lopussa!
 • Jos haluat pelata varman päälle, niin hanki koetilaus ajoissa!
 • Ongelmatilanteissa Turun Sanomien asiakaspalvelu auttaa arkisin klo 8.15-16.30 nrossa 02-2693400.

Finaalisarjan arvoa nostaa vielä entisestään se, että mestaruuden lisäksi voittajalle avautuu mahdollisuus anoa paikkaa Mestaruusliigasta kaudelle 2021- 2022 ja molemmat finaalijoukkueet tavoittelevat sitä saumaa tosissaan. Lauantaina pelataan Kyyjärvellä ja sunnuntaina mestari ratkotaan Nunnavuoressa.

Viime viikonloppuna pelatuissa välierissä nähtiin hienoa lentopalloa sekä armotonta taistelua, kun TUTO Volley kaatoi värikkäiden vaiheiden jälkeen Kuortaneen Murikat otteluvoitoin 2-0 (2-3, 3-1). KyKy-Betset puolestaan kukisti Lempo-Volleyn myös otteluvoitoin 2-0 (1-3, 3-2). Välieräsarjoissa joukkueidensa parhaita pistemiehiä olivat turkulaisilta Ossi Rumpunen 39 pisteellä ja kyyjärveläisiltä puolestaan Aivars Petrusevics 28 pisteellään.

TUTO Volley ja KyKy-Betset kohtasivat runkosarjan aikana kahdesti, kummallakin kerralla TUTO Volley oli parempi erälukemin 3-0. Marraskuussa Nunnavuoressa pelissä oli myös paikka Suomen Cupin puolivälierään. Helmikuussa Kyyjärvellä turkulaiset olivat tylyjä vieraita ja joukkue jyräsi betonimiesten yli selkein piste-eroin. Tämä on jättänyt nälkää KyKy-Betsetin riveihin.

 • Runkosarjan peleistä on koitettu oppia jotain ja ne ovat omia pelejään. Nyt kun olemme päässeet finaaliin asti, niin meillä ei ole mitään hävittävää ja lähdemme altavastaajina haastamaan TUTO Volleyta. Aiemmin pudotuspeleissä meillä on ollut ”arpaonnea” siinä, että vastustajilla ei ole tullut parasta mahdollista kokoonpanoa meitä vastaan loukkaantumisten tai muiden syiden takia. Meillä on ollut tähän saakka uskomattoman hyvä tuuri, totesi kyyjärveläisten päävalmentaja Hannu Kalliojärvi.

Viikonlopun finaaleissa kohtaavat tasaiset joukkueet ja ratkaisut löytyvät pienistä yksityiskohdista

 • Molemmat joukkueet tietävät toistensa pelaajat ja vahvuudet, joten odotan mielenkiintoista kamppailua. Muistissa on myöskin se, että Suomen Cupissa Savo Volley oli ajoittain helisemässä Nunnavuoressa, että sieltä ei varmasti tule helpolla voittoa. Meidän on laitettava kaikki paukut kotiotteluun ja luotettava hyvään tuuriin sunnuntaina. Toivottavasti saadaan hienot kamppailut aikaan. Kalliojärvi mietiskeli.

Turkulaisilla on myös omat terveisensä viikonlopun vastustajalle.

 • Onnittelut Kyyjärvelle, jos ovat tähän saakka päässeet pelkästään tuurilla. Viikonloppuna jää nähtäväksi mitä finaaleissa mahtaa tapahtua, totesi pilke silmäkulmassaan TUTO Volleyn apuvalmentaja Marko Eko.

 

 • Torjunta- ja puolustuspelin pitää olla meillä kunnossa, lisäksi vielä kovat omat syötöt ja sen kautta lähdetään rakentamaan. Siellä on vastassa tuttuja kavereita pelaajille, joten molemmin puolin tiedetään miten toinen pelaa. Nyt tarvitaan ihan jokaista pelaajaa. Meidän vahvuus on tällä kaudella ollut se, että vaihtopenkiltä on pystytty tuomaan apuja, eikä pelin taso ole pudonnut. Kaikki lähtee hyvistä harjoituksista, joissa pelipaikat jaetaan. Toivottavasti viikonloppuna tulee hyvät pelit ja saadaan kunnon kliimaksi tälle kaudelle, Eko sanaili.

 

 • Välieristä opittiin se, että pitää luottaa omaan pelaamiseen. Jos saadaan pidettyä oma hyvä taso koko viikonlopun ajan, niin se riittää meille voittoon. Jokaisella pelaajalla on varmasti halu voittaa molemmat pelit ja juhlia sunnuntaina koko sarjan voittoa. Syöttö-vastaanottopeli tulee olemaan finaaleissakin tärkein osa-alue mistä pitää lähteä liikkeelle. Puolustuksessa täytyy saada palloja ylös, nyt ei välttämättä tule 30 tappotorjuntaa, totesi TUTO Volleyn yleispelaaja Ossi Rumpunen.

Loppuotteluissa kentällä nähdään monia kiinnostavia taistelupareja. Passareiden tontilla TUTO Volley-legendoihin kuuluva kapteeni Jani Puputti kohtaa juonikkaan Ralffs Ozolinsin. Puputin ehdoton vahvuus on kyky löytää kentältä aina monipuolisesti ne hyökkääjät, joilla kulkee. Ozolinsin kiistaton tavaramerkki on hyökkäyksissä toisen kosketuksen ratkaisut.

Keskitorjujaosastoilta löytyy molemmilta puolilta kokemusta ja nuorta voimaa. Kokeneempaa kaartia edustavat TUTO Volleylta Tuomas Koppanen ja KyKy-Betsetiltä Mikko Väliaho. Molemmat pelaajat pystyvät rakentamaan verkolle kokemuksellaan torjuntaan todellisen kivimuurin, mutta kaksikko kykenee myös hyökkäämään tehokkaasti. Kokeneita konkareita on kirittämässä kummassakin joukkueessa nuori kehityspelaaja Mestaruusliigasta, turkulaisilta löytyy Aleksei Zhbankov Raision Loimusta ja KyKy-Betsetin riveissä on Kokkolan Tiikereistä tuttu Roope Keskinen. Tämä kaksikko haluaa varmasti osoittaa finaaleissa sen, että heidän tasonsa on Ykkössarjaa ylempänä.

Yleispelaajista täytyy nostaa esiin kaksi kokenutta Mestaruusliigassakin meritoitunutta pelaajaa Ossi Rumpunen ja Aivars Petrusevics. Tämän taisteluparin ympärille kiteytyy paljon koko ottelusarja. Rumpunen ja Petrusevics kantavat molemmat isoa vastuuta hyökkäyspään tehoista ja heidän käsiinsä tullaan todennäköisesti pelaamaan valtaosa pelien ratkaisupalloista. Molemmilta herroilta löytyy takataskustaan kova syöttö, joka voi horjuttaa vastustajan vastaanottopelaamista.

Kovan luokan tekijöitä löytyy myös TUTO Volleyn ja KyKy-Betsetin hakkureista. TUTO Volleylla palloa lattiaan takoo Einari Koivisto, jonka otteet välieräsarjassa Murikoita vastaan olivat kaksijakoisia. Pelien alussa Koivisto ei saanut hyökkäyksiään kulkemaan, mutta otteluiden edetessä tältä kaudelta tuttu tehokkuus alkoi pikkuhiljaa löytymään. KyKy-Betset hankki tammikuun lopulla riveihinsä Nurmon Jymyssä kovia tehoja naputelleen Mika Mäntylän, joka ei ole kuitenkaan pelannut montaa ottelua Kyyjärven paidassa. Mäntylä teki paluun pelikentille viime viikonlopun välierissä, suurin kysymys on se pystyykö mies ylipäänsä pelaamaan tai millaisessa vireessä Kyyjärven hakkuri finaaleissa on pitkän pelitauon jäljiltä. Puolustuspelaaminen nostaa finaaleissa arvoa entisestään, kun kaikista palloista taistellaan rajusti. Liberot ovat tässä isossa roolissa.

Tuleva mahdollinen Mestaruusliigapaikka herättää tietysti kiinnostusta molemmissa joukkueissa.

 • Se on tietysti seuran kannalta iso ja hieno tavoite. Pelaajistossa ei kuitenkaan mietitä yhtään sunnuntaita pidemmälle, meidän tavoite on voittaa Ykkössarja ja sen jälkeen muut saavat miettiä mitä tehdään. Pelaajien fokus on pelkästään voittamisessa, Rumpunen tuumi.

 

 • En epäile sekuntiakaan sitä, etteikö halu olisi mennä eteenpäin Mestaruusliigaan. Olemme neljä kertaa olleet liigakarsinnoissa, niistä kun on jäänyt luu käteen niin karsinnat voittanut joukkue on tehnyt joko konkurssin tai luopunut sarjapaikastaan, eikä KyKy-Betsetiä kysytty kertaakaan liigaan. Siinä on nyt meidän kovin motivaation lähteemme ja haluamme näyttää koko lentopallokartalle, että meillä lajiin panostetaan 17 vuotta on pelattu Ykkössarjaa ja olemme hoitaneet asiat tähän asti ja luotan, että pystymme pelaamaan myös seuraavalla sarjatasolla, jos niin käy. Meillä on talkooporukka, joka laittaa itseään likoon ja odotan, että he saavat monen vuoden työstä palkinnon nyt keväällä, Kalliojärvi summasi.

Seuraavaan Rumpusen hymy huulilla esittämään lausuntoon voi tiivistää viikonlopun merkityksen

 • Hieno huipennus on edessä, Lentopalloliittokin on tehnyt hienoa työtä, että juuri Ykkössarjan finaalit on saatu kauden viimeisiksi peleiksi ja päästään sitä kautta valmistautumaan EM-kotikisoihin. Paras näkyvyys ja parhaat pelit viimeisenä.

Ottelut pelataan valitettavasti edelleen tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi.  Lauantain peli näkyy suorana lähetyksenä Nopolanewsin kautta. Otteluisäntä TAI – Turun ammatti-instituutti tarjoaa yhdessä Turun Sanomien kanssa sunnuntain ratkaisuottelun tilaajille veloituksetta. Koetilauksen saa viikonloppuna ilmaisena ja sillä siis näkee ottelun Turun Sanomien verkkosivuilta!

KyKy-Betset – TUTO Volley Lauantaina 17.4. kello 16.00 Kyyjärven liikuntahallilla

TUTO Volley – KyKy-Betset Sunnuntaina 18.4. kello 16.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa

 

Jere Hellsten

 

OHJEET TURUN SANOMIEN KOETILAUKSEEN

Tilaukseesi kuuluu digioikeus, mutta sinulla ei TS-tunnusta?

 1. Luo tunnus etukäteen osoitteessa login.ts.fi/register Muista laittaa tunnukseen asiakasnumerosi, jotta juttu aukeaa. Jos tarvitse asiakaspalvelun apua, auttavat he arkisin klo 8.15-16.30 nrossa 022693400
 2. Voit myös klikata jotain TS+ juttua, se pyytää kirjautumaan. Tunnuksen luonti onnistuu, kun painat Minulla on digitilaus -painiketta. Sieltä löytyy vaihtoehto Uusi käyttäjä? Luo TS-tunnus.

 

Ei digilukuoikeutta, ei tunnusta?

 1. Mene ts.fi-verkkosivuille, klikkaa TS+ juttua ja siihen avautuvan bannerin Tutustun 1 kk 0 € -painiketta. Tilausprosessin lopuksi tulee tunnuksen luonti. Luo se siinä samassa, jotta saat mm. asiakasnumeron automaattisesti tunnukseen. Kirjaudu sisään.