Skip to main content
Otteluennakot

PLAYOFFS 2021: Nuoruus ja kokemus taistelevat finaalipaikasta

Ykkössarjan kausi on edennyt välierävaiheeseen, jossa on jäljellä enää neljä tämän kauden parasta joukkuetta. Nyt jatkossa olevat joukkueet muodostivat runkosarjassa neljän kärjen, joten puolivälierissä yllätyksiä ei nähty. Runkosarjan voittaja TUTO Volley saa viikonlopun välieräkamppailuissa vastaansa runkosarjanelosen Kuortaneen Murikat, joka muodostaa pitkälti nuorten maajoukkueen rungon. Ottelusarja koostuu kahdesta ottelusta. Lauantaina pelataan Kuortaneella ja sunnuntaina puolestaan Nunnavuoressa ja mikäli otteluvoitot menevät tasan, ratkeaa finaalipaikka kultaisessa erässä sunnuntaina.

PLAYOFFS-SPEACIAL -PODCAST TÄÄLTÄ

LAUANTAIN OTTELU TÄÄLTÄ (Youtube / SLeL-Kuortane)

SUNNUNTAIN OTTELU TÄÄLTÄ (Solidsport / TUTO Volley)

Puolivälierissä TUTO Volley lähetti Napapiirin Palloketut kesälomille yhden ottelun ratkaisulla erin 3-0. Murikat puolestaan väänsivät täyden ottelusarjan Rantaperkiön Iskua vastaan ja homma ratkesi vasta kultaisessa erässä. Kuortanelaiset käänsivät otteluparin edukseen avausottelun tappiosta huolimatta.

TUTO Volley ja Murikat kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla turkulaiset poistuivat kentältä voittajina. Marraskuussa Nunnavuoressa kotijoukkue korjasi voiton puhtaasti 3-0, mutta joulukuussa Kuortaneella nuori isäntäjoukkue laittoi TUTO Volleyn ahtaalle ja otti taistelusta yhden sarjapisteen, kun peli päättyi erälukemiin 2-3. On huomioitava, että vain Murikat ja Lempo kykenivät runkosarjassa napsimaan pisteen turkulaisia vastaan. Keskinäisten otteluiden parhaita pistemiehiä olivat TUTO Volleylta Ossi Rumpunen 31 pisteellä ja Murikoilta Veeti Nikkinen 37 pisteellä.

TUTO Volleyn apuvalmentaja Marko Eko lähtee viikonloppuun nöyränä, mutta luottavaisena.

 • Kaikki joukkueet lähtevät yleensä meitä vastaan heti alusta täysillä, joten valmiina pitää olla ensimmäisestä pallosta lähtien ja mihinkään ei pidä tuudittautua. Kokeneella kaartilla on nyt iso rooli siinä, että joukkue on valmis lauantaina pelin alkaessa. Otteluparissa on mielenkiintoinen asetelma, kun Kuortaneen nuoret pojat tulevat haastamaan meidän vähemmän nuoria poikia. Kaksi aikaisempaa peliä runkosarjassa olivat jo totista vääntöä, uskon kuitenkin että olemme lauantaina heti alusta valmiina, Eko mietiskeli.

Murikoiden Päävalmentaja Tapio Kangasniemi sysää kaikki paineet turkulaisten harteille

 • Tottakai haetaan jotain pieniä muutoksia siihen, mitä pystytään omassa pelissä kehittämään. Se on meille pääasia. TUTO Volley on voimakas ennakkosuosikki ja laadukas joukkue. Tuskin heidän pelinsä taso tulee heilahtelemaan, sen verran siellä on kokeneita kavereita. Paineet ovat myös TUTO Volleyn puolella, kun huhuillaan kaikkea liiganoususta lähtien. Toisaalta se on hieno tilanne myös meille, kun päästään altavastaajana haastamaan, totesi Kangasniemi.

Turkulaisjoukkueen kannalta kokoonpanon suurin kysymys lienee kuka valloittaa toisen yleispelaajan paikan. Antti Karttunen aloitti puolivälierän kuusikossa, mutta hänet vaihdettiin kesken pelin Tuomas Siirilään, joka hoiti tonttinsa tilaisuuden auettua hienosti. Tämä antaa valmennusjohdolle varmasti pähkäiltävää viikonloppua ajatellen.

Kuortaneen puolelta katseet kiinnittyvät yli kaksimetriseen kolossiin Veeti Nikkiseen, joka on kauden aikana paukuttanut kovia tehoja, mutta on ollut sivussa Murikoiden viimeisimmistä peleistä. Kangasniemi on pudotuspeleille tyypilliseen tapaan salamyhkäinen Nikkisen tilanteesta.

 • Nikkinen on mukana treenisalilla tällä hetkellä. Meillä on siitä hyvä tilanne, että innokkaita jätkiä on rosteri täynnä ja pelipaikka pitää viikon aikana lunastaa olit sitten kuka tahansa. Katsotaan mitä viikko tuo tullessaan ja ketkä laitetaan kokoonpanoon viikonloppuna.

Viikonlopun välierissä suuren rooliin nousevat varmasti myös hakkurit ja heidän onnistumisensa hyökkäyspäässä. TUTO Volleyn Einari Koivisto on läpi kauden esittänyt tasaisia otteita ja hyökkäykset ovat pyörineet ratkaisuhetkillä paljon juuri hänen kauttaan. Tulevia otteluita Koivisto odottaa innolla.

 • Hieno viikonloppu on tulossa. Koko joukkue odottaa jo kovasti tulevia pelejä. Väkevä esitys Kuortaneelta, kun viime sunnuntaina käänsivät sarjan, vaikka lauantailta oli tappio alla. Nyt lähdetään koviin peleihin. Runkosarjassa pelattiin kaksi hienoa ottelua Murikoita vastaan, niissä saatiin vääntää ihan täysillä. Aina on tietysti varaa kiristää ruuvia vielä. Varsinkin kun mennään pudotuspeleissä eteenpäin, niin jokainen joukkue hakee maksimaalista potentiaalia ja ottaa syötön kanssa isompaa riskiä, joten koko joukkueen pitää olla hyvässä terässä, Koivisto povaa.

Murikoiden tehokkaana laiturina on tällä kaudella häärinyt Maskun Katajan kasvatti Luka Marttila, joka niittasi puolivälieräsarjassa Iskua vastaan 33 pistettä. Tulevaan ottelusarjaan Marttila suuntaa odottavaisena samalla omaa kauttaan summaten.

 • On kiva päästä haastamaan varmasti Ykkössarjan parasta joukkuetta, mutta voittamaan lähdetään. Viikolla vedetään varmasti normaaleja harjoituksia ja toivotaan, että saadaan kaverit kuntoon. On vaativaa, kun omassa joukkueessa 10 pelaajaa tappelee laiturin paikasta, joten viikolla pitää aina näyttää, että ansaitsee paikkansa kuusikossa. Tämä kausi on tehnyt itselle hyvää. Varmuutta on tullut lisää ja vastaanottopeli on kehittynyt, Marttila totesi.

Puolustuspelaaminen on varmasti myös isossa osassa viikonlopun peleissä, kun periksi ei anneta yhdessäkään pallossa ja pelastuksia kauhotaan aivan kentän pinnasta mitään säästämättä. TUTO Volley luottaa puolustuksessa jykevään liberokaksikkoon Henri Rajala-Roope Siliämaa, kun taas Murikoilta liberovastuuta kantaa duo Joonatan Salpakari- Paavo Ristiniemi. Viikonloppuna selviää viekö nuoruuden into voittoon vai riittääkö kokemuksen tuoma varmuus finaalipaikkaan.

Kuortaneen lauantain kamppailu on nähtävissä Youtubesta. Sunnuntaina Nunnavuoressa pelattava ratkaiseva ottelu pelataan valitettavasti edelleen tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi, mutta TUTO Volley näyttää ottelun suorana lähetyksenä omalla Solidsport-kanavallaan.

LAUANTAIN OTTELU TÄÄLTÄ (Youtube / SLeL-Kuortane)

SUNNUNTAIN OTTELU TÄÄLTÄ (Solidsport / TUTO Volley)

 • Murikat – TUTO Volley lauantaina 10.4. kello 17.00. Lähitapiola-Areena, Kuortane
  • LIVELÄHETYS TÄÄLTÄ (Youtube / SLeL-Kuortane)
 • TUTO Volley – Murikat sunnutaina 11.4. kello 17.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa
  • LIVELÄHETYS TÄÄLTÄ (Solidsport / TUTO Volley)

 

Jere Hellsten