Skip to main content
Uutiset

OSSI EI MALTTANUT PYSYÄ POIS, EDESSÄ PALUU LIIGAAN KUPITTAALLA

By 11.6.2021No Comments

Ossi Volley, kuten keskustelupalstoilla ehdotettiin, tai siis TUTO Volley on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen yleispelaaja Ossi Rumpusen kanssa. 32-vuotias Rumpunen on jo kahden kauden ajan kuulunut turkulaisjoukkueen ehdottomiin avainpelaajiin.

Ennen siirtoaan TUTO Volleyin riveihin 188-senttiselle yleispelaajalle kertyi kokemusta Mestaruusliigan peleistä peräti 10 kauden ajalta hänen kasvattajaseuransa Raision Loimun paidassa. Rumpunen ehti myös tuona aikana toimia raisiolaisjoukkueen kapteenina. Ulkomaan kentät tulivat myös tutuiksi, kun yleispelaaja pelasi kahtena kautena Saksan Bundesliigassa.

Viime kaudella Ykkössarjassa Rumpunen esiintyi tasaisesti korkealla tasolla ja paukutti Torneopalin tilastojen mukaan 23 ottelussa yhteensä 299 pistettä, joka on keskimäärin 13 pistettä ottelua kohden. Pelaamisen tuoma nautinto sai Ossin pyörtämään jo varmana pitämänsä päätöksen.

  • Pari vuotta sitten tein päätöksen liigauran päättämisestä. Tähän kevääseen asti oli itselle täysin selvää, että se päätös pitää. Kevään ja oikeastaan koko kauden aikana nautin pelaamisesta niin paljon, että kypsyi ajatus jatkaa ehkä sittenkin vielä. Joukkuehenki oli niin hyvä, että jokaisiin harjoituksiin ja peleihin pystyi menemään hymyssä suin. Tiedän, että sama jatkuu tulevanakin kautena, ellei vielä jopa parane, Rumpunen totesi.

Mestaruusliigassa pelaaminen muualla kuin Loimussa herättää myös tunteita.

  • Ensimmäistä kertaa pelaan liigaa muualla kuin kasvattajaseurassani Loimussa. Tulee olemaan outoa palata Raisioon vierasjoukkueen paidassa. Odotan kuitenkin innolla paluuta Kerttulan palloilupyhättöön ja Loimu-fanien näkemistä kentältä käsin, Rumpunen tunnelmoi.

TUTO Volleyn liigataipaleen avaus kiehtoo yleispelaajaa.

  • Nyt tuntuu hienolta jatkaa viime kaudella aloitettua tarinaa ja kokea jotain aivan uutta TUTO Volleyn paidassa. Tämä on sekä seuralle että itselleni hieno hetki aloittaa uusi seikkailu Mestaruusliigassa. Lisäksi saan kokea vielä jotain, minkä en uskonut enää tapahtuvan – oma tyttäreni pääsee katsomaan Mestaruusliigan pelejäni. Suurin mahdollistaja on siis tietysti perhe, joka oli päätöksen takana ja tukena, Ossi totesi jakaen kiitosta tukijoukoilleen.

Urheilutoimenjohtaja Oskari Ekon mukaan Ossin merkitystä ei voi liikaa korostaa

  • Aivan mahtava ja todella iso juttu koko organisaatiolle. Pelillisesti Ossi kuuluu liigan kärkiyleispelaajiin ja pitkän peliuran myötä hänellä on antaa paljon kokemusperäistä oppia koko organisaatiolle. Viime kaudella tuo tuttu hymy ja positiivinen energia tarttui jokaisissa harjoituksissa kaikkiin ja tulos oli lopulta sen mukainen.

 

Jere Hellsten

 

TUTO Volleyn sopimustilanne 11.6.2021

Ossi Rumpunen (YP)

Karri Kutinlahti (KT)

Tino Vuori (H)

Einari Koivisto (H)

Ruslan Zhbankov (PV)

Juha Lönnqvist (V)

Marko Eko (V)

Oskari Eko (UTJ)