Skip to main content
Uutiset

”ONE MORE YEAR” – TUTO VOLLEYN PASSARIOSASTO VALMIS

By 28.7.2021No Comments

Kausikorttikampanjan kääntyessä loppusuoralle, on aika julkistaa joukkueen passariosasto! Ohjeet oman kausikortin tilaamiseen löydät TÄÄLTÄ!

Lentopallon Mestaruusliigassa debyyttikauteensa valmistautuva TUTO Volley on solminut tulevan kauden kattavat sopimukset yhdessä passareiden Matti Toivolan ja Jani Puputin kanssa.

25-vuotias Toivola saapuu turkulaisryhmään Hurrikaani-Loimaan riveistä, jossa miehellä vierähti edelliset neljä kautta. Tuona aikana 188-senttiselle passarille kertyi myös kokemusta Ykkössarjasta Lempo-Volleysta. Ensimmäiset kosketukset palloon liigakentillä Toivola otti Team Lakkapään paidassa. Viime kausi Toivolalla kului Loimaalla suurelta osin liberon tontilla.

  • Kausi liberona oli mielenkiintoinen ja opettava, Toivola totesi.

Nurmon Jymyn kasvatti Toivolan sopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi perinteistä reittiä ja kausi uudessa seurassa nostaa odotuksia.

  • TUTO Volleyn seurajohdossa oltiin kiinnostuneita ja päätin tarttua tarjoukseen. Tulevaan kauteen lähden odottavin tunnelmin. TUTO Volley saa minusta äänekkään nurmolaisen ja loppuun asti yrittävän joukkuepelaajan, tuore vahvistus valaisee persoonaansa.

Tavoitteet ovat juonikkaalla passarilla selvillä harjoituksissa ja pelikentällä.

  • Harjoittelussa keskityn passaamiseen ja ensi kauden henkilökohtaisena tavoitteenani on voittaa Kutinlahti torjuntatilastossa, kertoo Toivola viitaten toiseen Hurrikaanista Turkuun siirtyneeseen nurmolaiskasvattiin keskitorjuja Karri Kutinlahteen.

Keväällä vasta 42 vuotta täyttänyt Puputti on puolestaan tuttu nimi monelle TUTO Volleyta seuraavalle. Konkaripassari on viiden kauden aikana kulkenut pitkän matkan TUTO Volleyn pelaajana aina kakkossarjasta Mestaruusliigaan saakka. 183-senttiseltä Haapajärven Kiilojen kasvatille on kertynyt pitkällä urallaan suuri määrä kokemusta liigakentiltä muun muassa Raision Loimun, Hurrikaani-Loimaan ja Salon Piivolleyn riveistä. Puputti on useana kautena toiminut myös TUTO Volleyn kapteenina. Turkulaisjoukkueen oman ”teemuselänteen” elinikäisestä pelaajasopimuksesta päätettiin käyttää jälleen pykälä: one more year.

Uran jatkaminen ja etenkin paluu Mestaruusliigaan olivat tovin Puputin puntarissa.

  • En kyllä enää vuosiin ole haikaillut takaisin Mestaruusliigaan. Joukkueenjohto ja valmennus olivat kuitenkin sitä mieltä, että minulla olisi vielä annettavaa liigakentillä. Lisäksi, kun kotiasiat ovat kunnossa ja urheilu on kivaa, niin siitä se ajatus sitten lähti, kertaa Puputti sopimuksen syntyä.

Puputti haluaa korostaa hyvän joukkuehengen ja organisaation merkitystä jatkopäätöksessään.

  • Suurin syy pelaamisen jatkamiselle on ehdottomasti mahtava joukkue. Treeneihin ja peleihin oli jo viime kaudella mukava lähteä ja uskon, ettei tilanne tulevalla kaudella ainakaan huonone. On myös kunnia päästä olemaan mukana uudessa projektissa, jossa TUTO Volleysta rakennetaan liigatason seuraa ja organisaatiota vuosiksi eteenpäin. Odotan innolla millaisia ottelutapahtumia saamme järjestettyä yhdessä Suomen hienoimmista palloiluhalleista Kupittaalla.

Tulevalle kaudelle Jante lähtee luottavaisena ja oma rooli etenkin henkisellä puolella on tiedossa.

  • Ensi kauden joukkue alkaa olla jo hyvin kasassa ja kesän treeneissä on ollut hyvä meno päällä. Muutamat täsmähankinnat vahvistavat hyvin viime kauden runkoa ja kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova. Tärkein tavoitteeni on tarjota joukkueelle kokemusta ja näkemystä vaikeissakin paikoissa, sekä auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteet parhaalla mahdollisella tavalla.

Pelipaikkaa kokenut konkari ei ole valmis luovuttamaan helpolla, eikä Mestaruusliigan ottelutahtikaan Puputtia huolestuta.

  • Pelaavan passarin roolia en Toivolalle helpolla anna, vaan hän saa tehdä kovasti töitä sen paikan ottamiseen. Yritän myös toki antaa vinkkejä Matille passipelaamiseen, hänellä kun pelivuosia on vielä reilusti edessä. Treenimäärien ja pelien lisääntyminen luo toki haastetta palautumiseen tällä iällä, mutta koitetaan pitää lihasvasara ja faskiarullat kovassa käytössä.

Puputti palaa Mestaruusliigaan tosissaan ja väläyttää myös pilke silmäkulmassa yhden ”tavoitteen ”tulevalle sesongille.

  • Katsotaan oikeuttaako noin 10 vuoden tauko liigakentiltä minut vielä taistelemaan vuoden tulokkaan palkinnosta. Toivon myös, että syksyllä yleisö löytää sankoin joukoin Kupittaalle ja saamme esitellä hienoa lentopalloa sekä viihdyttäviä ottelutapahtumia, Puputti toteaa toiveikkaana.

 

Jere Hellsten

 

TUTO Volleyn sopimustilanne 28.7.2021

Jani Puputti (P)

Matti Toivola (P)

Ossi Rumpunen (YP)

Antti Karttunen (YP)

Tuomas Siirilä (YP)

Karri Kutinlahti (KT)

Tino Vuori (H)

Einari Koivisto (H)

Henri Rajala (L)

Roope Siliämaa (L)

 

Ruslan Zhbankov (PV)

Juha Lönnqvist (V)

Marko Eko (V)

Oskari Eko (UTJ)