Skip to main content
Otteluraportti

Loimun hyökkäys kaatoi TUTO Volleyn derbyssä

Loimu- TUTO Volley 3-0

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Groffier 15/+6, Tihumäki 9/-1, Vuorenmaa 7/+1
Loimu: Jokela 22/+15, Layus 9/+6, Rahko 8/+2

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: William Groffier
Loimu: Joonas Jokela

Prolibero: Esko Vuorinen, Loimu

Kauden toinen Turun alueen paikallisottelu kamppailtiin Raision Kerttulan lauantai-illassa, kun ensimmäistä voittoaan hakeva TUTO Volley haastoi sarjakärki Raision Loimun, joka oli voittanut kaikki pelaamansa neljä ottelua. Panoksena ottelussa oli voittajalle myös jatkopaikka Suomen Cupissa. Kentällä nähtiin tiivistä ja kovaa puolustusten sävyttämää taistelua jokaisesta pisteestä. TUTO Volley haastoi sarjakärkeä ajoittain mallikkaasti, mutta erien lopuissa raisiolaiset käänsivät isot pisteet itselleen tehokkailla hyökkäyksillä ja pitivät sarjapisteet kotonaan puhtaasti erin 3-0 ( 26-24, 25-19, 25-23).

TUTO Volleyn kapteeni Akseli Lankinen löysi selkeän ratkaisun paikan paikallisväännöstä.

  • Loimu oli tänään aika paljon parempi hyökkäyksessä, siinä hävisimme eniten. Omaa peliä koitetaan koko ajan kehittää, että saadaan kolmannessa kohtaamisessa haastettua Loimua vieläkin paremmin ja taisteltua voitosta. Uskon, että peli paranee kauden edetessä.

Päävalmentaja Olli Kuoksa oli tappion jälkeen pettynyt tulokseen, mutta tyytyväinen joukkueen
työntekoon.

  • Harmittaa tappion jälkeen vietävästi, pelit ovat aina hienoja tapahtumia työviikon jälkeen ja näissä mitataan se työn tulos. Nyt saatiin ensimmäistä kertaa ideaalikuusikko kentälle. 17- vuotias yleispelaaja William Groffier oli paras pelaajaamme tänään, se lämmittää mieltä. Yleinen
    jokapäiväinen työnteko on joukkueella hyvää. Se on totta kai rankkaa, kun odotetaan ja oletetaan, että voittoja tulisi. Pitää olla kuitenkin sen suhteen realisti ja varmasti eniten harmittaa meitä, jotka teemme sitä työtä päivittäin. Tämä peli ratkesi siihen, että Joonas Jokela voitti pisteillään pelin Loimulle. Hakkurit voittavat pelejä, meiltä Tihumäki ei vielä siihen pystynyt. Jokela on kansainväistä tasoa. Tihumäellä on pahan loukkaantumisen jälkeen ymmärrettävää se, ettei pallo lähde kädestä, kuten ennen loukkaantumista. Hän on kuitenkin jo siinä kunnossa, että auttaa meitä hakkurina ja tekee paljon töitä, että homma palaisi entiselleen. Toivottavasti seuraavassa pelissä menee taas paremmin.

Paikallisderbyn avauserä oli täynnä tunteikasta ja tasaista vääntöä. TUTO Volleylta ensimmäisissä palloissa säkenöi avauskuusikkoon palannut Matias Tihumäki, joka pommitti palloa lattiaan tasaisen varmasti. Molempien joukkueiden hyökkäys takoi pisteitä kovalla prosentilla. Erän loppuhetket mentiin kuin vuoristoradassa ja molemmilla tiimeillä oli omat hetkensä. Loimu näytti jo karkaavan Tomi Saarisen syöttövuorolla maisemiin, mutta turkulaiset kuroivat eron umpeen ja marssivat erävoiton porteille lukemiin 23-20, William Groffierin hyökkäysten ja Akseli Lankisen aloitusten siivittämänä. Loimu ei kuitenkaan taipunut riittävästi ja erävoitto lipsahti Raisioon Joonas Jokelan astuttua esiin.

Kotijoukkue oli myös toisessa erässä kuskin paikalla läpi periodin, Loimulta vireessä oli hakkuri Jokelan lisäksi etenkin argentiinalaisvahvistus Joaquin Layus, TUTO Volley tuskaili syöttövirheiden kanssa, mutta joukkue sitkisteli takamatkalta vielä 17-17- tilanteeseen Roope Keskisen syöttövuorolla ja laitapelaajien tehokkuudella, mutta lopulta kotijoukkue käänsi erän itselleen ässäsyöttöjen ja torjuntojen avustuksella. TUTO Volley sai kolmanteen erään hyvän startin ja nappasi muutaman pisteen kaulan raisiolaisiin. Isoihin saappaisiin nousi jälleen 17-vuotias Groffier. Loimu kampesi kuitenkin nopeasti tasoihin ja otti piikkipaikan Jokelan naputellessa pisteitä taululle, TUTO Volley pysytteli kuitenkin tiiviisti kannoilla loppuun saakka laitahyökkääjien kantaessa vastuuta hyökkäysten päättämisestä. Lopun tahtopalloissa kotijoukkue Loimu oli piirun verran etevämpi ja lopulta illan hahmo Jokela tykitti paikallispelin pakettiin.

Jere Hellsten