Skip to main content
Otteluraportti

Kyyjärven vierailu ei tuonut pisteitä TUTO Volleylle

KyKy-Betset – TUTO Volley 3-1

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Tihumäki 14/+7, Karttunen 9/-2 Keskinen 8/+6
KyKy-Betset: Keskinen 23/+18, Siirilä 14/+8, Pennanen 14/+3

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Akseli Lankinen
KyKy-Betset: Aivars Petrusevics

Prolibero: Illia Liunenko, KyKy- Betset

Miesten Mestaruusliigassa TUTO Volley kohtasi vieraskentällä sarjanousija KyKy- Betsetin. Ottelussa kohtasivat sarjan peräpään joukkueet, sillä ryhmät miehittivät ennen ottelua sarjataulukon kaksi viimeistä sijaa. Ottelun alku oli TUTO Volleylta terävintä peliä, mutta ensimmäisen erän jälkeen kenttätapahtumia hallitsi KyKy-Betset vieden voiton erälukemin 3-1 (19-25, 25-15, 25-19, 25-20).

TUTO Volleyn Akseli Lankinen löysi selkeät syyt lopputulokseen.

  • Tämä oli meille vaikea peli, Kyyjärvi syötti hyvin ja sai vaikeutettua tekemistämme. Samalla he torjuivat myös hyvin ja meidän aseemme jäivät vähiin.

Vahva startti ei auttanut vieraita KyKy-Betsetin syöttömyllyssä

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa komppasi osin joukkueensa kapteenia.

  • Tänään oli hyvä startti meiltä, pystyttiin pelaamaan oman pelin ylärajoilla ja vastustajakin pelasi hyvin. Sen jälkeen pudottiin kelkasta syöttö-vastaanottopelissä. Pelin kuva oli, että KyKy-Betset hyökkäsi äärettömän hyvin. Iso osa oli vastustajan hyvyyttä, mutta meidän olisi pitänyt pysäyttää heidät paremmin. Tämä asetti meidän hyökkäykselle ison vaateen, johon ei vielä riitä eväät. Meidän pitää tällä hetkellä pelata joukkueena koko ajan ” rajoitinta vasten”. Jos vastus pelaa hyvin ja meillä sakkaa, niin peli näyttää aaltoliikkeeltä. Meillä ei ole yksittäistä pelastajaa, vaan pitää taistella joukkueena,

Pelin avauserä oli pitkään melkoisen tasaista vääntöä, jossa molemmat joukkueet vuorotellen repivät parin pisteen etumatkan toisen kuroessa sen umpeen. TUTO Volleylta esiin nousivat hyökkäyksillään yleispelaajat Antti Karttunen ja Tuomas Siirilä. Erän ratkaisupalloissa turkulaiset olivat kotijoukkuetta tehokkaampia hyökkäyksissään. Pelinrakentelua avittivat muun muassa Lankisen ilkeät syötöt ja Ville Sihvosen hakemat puolustukset.

Kotijoukkue otti toisen erän selkeästi komentoonsa kovan syöttöpelin avulla. Tehoja syöttöpaikalla keräsi Siirilöistä vanhempi, Tommi, joka murjoi syöttöjään kylmästi TUTO Volleyn kenttään. Tulitukea laidalta tarjoili KyKy-Betsetin hakkuri Oskari Keskinen. Isäntien passari pyöritti hyökkäyspeliä kylläkin läpi ottelun monipuolisesti. TUTO Volley ei saanut pelin juonesta kiinni missään vaiheessa erää ja kyyjärveläiset jyräsivät erävoittoon selkeällä marginaalilla.

Otteen parantaminen ei riittänyt

Pitkä erätauko ei juurikaan asetelmia muuttanut, vaan KyKy- Betset hallitsi peliä väkevällä syötöllä ja tehokkailla laitahyökkäyksillä vieraiden tehdessä vastaavasti virheitä. TUTO Volleyn kannalta erän valopilkkuja olivat loppuhetkillä kentälle tulleet nuorukaiset William Groffier ja Joonas Kontio, jotka toivat tekemiseen uutta sytykettä. Neljännessä erässä todistettiin tasaisempaa taistelua. TUTO Volley roikkui pitkään iskuetäisyydellä laitakolmikon Karttunen, Groffier ja Matias Tihumäki kannatellessa turkulaisia, mutta kotijoukkue käänsi lopulta tiukan tilanteen edukseen Aivars Petrusevicsin ja Keskisen johdolla.

TUTO Volleyn kausi jatkuu sunnuntaina Sastamalassa kovalla haasteella, kun vastaan asettuu hallitseva mestari VaLePa.

Jere Hellsten